Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan jelezzük nekik, hogy...

Hogyan jelezzük nekik, hogy ne hozzák magukkal a gyereket?

Figyelt kérdés

Rendszeresen hívunk át társaságot vacsorázni hozzánk. A társaságban nemrég született egy párnak gyereke, azóta minden alkalommal, amikor vendésgéget tartunk, kérdés nélkül hozzák magukkal a gyereket is.

Ezeken az estéken szeretnénk ellazulni, kikapcsolni, beszélgetni, és a gyerek idővel nyűgös lesz, sírni kezd, agyonvgágja az egész alkalmat, olyankor mindenki vár, amíg a baba megnyugszik, mert a sírásától nem lehet semmit kezdeni, zenét természetesen lekapcsolunk, elhalkulunk, hogy ne zavarjuk.

Szörnyen kínos, mert maguktól eszükbe se jut, hogy talán ezt nem kéne. Nem tudom, hogy mondjuk ezt meg nekik, hogy ne legyen belőle sértődés...

Szeretjük a gyerekeket, semmi bajunk velük, de nem ilyen eseményeken és nem értjük, erre a gyerekesek miért nem gondolnak.

2023. márc. 16. 10:58
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
88%

És mégis milyen idős a gyerek?

Nyilván egy 2 hónapos csecsemőt nem tudnak lepasszolni....

El kell dönteni, hogy elviselitek a gyereket, vagy egyáltalán nem jönnek el és kész.

2023. márc. 16. 11:02
 2/46 anonim ***** válasza:
87%

Nem mindenki tudja elhelyezni máshol a gyerekét. Ennek több oka is lehet, erre majd akkor fogsz rájönni, ha neked is lesz gyereked. Ezek nem üres szavak, ÉN is csak akkor jöttem rá.

Az már más dolog, hogy ők nem veszik észre magukat, hogy kisgyerekes családként már nem illenek ilyen társaságba. Meg lehet próbálni normálisan elmondani nekik ezt.

2023. márc. 16. 11:02
 3/46 anonim ***** válasza:
45%
Sehogy. Ha maguktól nem jutott eszükbe idáig, vagy nem tudják megoldani az elhelyezését, akkor legközelebb ne hívjátok őket meg.
2023. márc. 16. 11:05
 4/46 A kérdező kommentje:
2-es: Biztosan van és nekünk is lesz majd ilyen, de akkor nem erőltetem oda magunkat, hanem mi, felnőttek nem megyünk el az adott alkalomkor.
2023. márc. 16. 11:05
 5/46 anonim ***** válasza:
88%

"Nem erőltetem oda magunkat".

Valószínűleg az ismerősödék azt gondolják, hogy nem vagy vak, és látod, hogy van egy újszülött gyerekük, akit bizonyos életkorig nem igazán lehet lepasszolni. És mivel ennek ellenére meghívod őket, feltételezik, hogy nem probléma, ha viszik, mivel ha probléma lenne, nem hívnád meg.

Nem olyan bonyolult ám ez....

"Figyelj Mari, szívesen látunk titeket, de kérlek ne hozzátok a gyereket".

Erre ő meg valószínáleg azt fogja mondani, hogy "Oké, de akkor nem tudunk elmenni".

Pont.

2023. márc. 16. 11:08
 6/46 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem csak szeretnének ők is kikapcsolódni, és úgy gondolják, hogy a baba nem lesz számotokra teher. Én viszont emlékszem a baba előtti életünkre, és téged is teljesen megértelek. Akkor ez nem fért bele. Simán mondd el neki azt, amit ide leírtál. Én nem sértődnék meg.
2023. márc. 16. 11:08
 7/46 anonim ***** válasza:
20%
Egyszerűen, nyíltan. A következő "meghívásnál" tegyétek hozzá, hogy gyerekmentes rendezvényre jönnek. Ha ezen megsértődnek, akkor nem is baj
2023. márc. 16. 11:10
 8/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legközelebb megmondjuk nekik, de nincsenek jó érzéseim, ha már így mindenkinek körülöttük kellett eddig is ugrálni.
2023. márc. 16. 11:13
 9/46 anonim ***** válasza:
91%
Miért kellett volna körülöttük ugrálni? Te hívtad meg őket bakker. Minek hívod meg, ha baromira nem igényled a társaságuk, a gyerekét meg pláne nem?
2023. márc. 16. 11:15
 10/46 anonim ***** válasza:
66%
Pont ezért fogják tudni, miért nincs meghívva a baba. Ebben nincs semmi röstellnivaló. Akkor más lenne a tészta, ha gyerekzsúrral egybekötött szórakozásra nem hívnád meg más gyerekét. Mondjuk akkor is el lehetne gondolkodni, hogy vajon miért. 🤣
2023. márc. 16. 11:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!