Hogyan jelezzük nekik, hogy ne hozzák magukkal a gyereket?
Rendszeresen hívunk át társaságot vacsorázni hozzánk. A társaságban nemrég született egy párnak gyereke, azóta minden alkalommal, amikor vendésgéget tartunk, kérdés nélkül hozzák magukkal a gyereket is.
Ezeken az estéken szeretnénk ellazulni, kikapcsolni, beszélgetni, és a gyerek idővel nyűgös lesz, sírni kezd, agyonvgágja az egész alkalmat, olyankor mindenki vár, amíg a baba megnyugszik, mert a sírásától nem lehet semmit kezdeni, zenét természetesen lekapcsolunk, elhalkulunk, hogy ne zavarjuk.
Szörnyen kínos, mert maguktól eszükbe se jut, hogy talán ezt nem kéne. Nem tudom, hogy mondjuk ezt meg nekik, hogy ne legyen belőle sértődés...
Szeretjük a gyerekeket, semmi bajunk velük, de nem ilyen eseményeken és nem értjük, erre a gyerekesek miért nem gondolnak.
És mégis milyen idős a gyerek?
Nyilván egy 2 hónapos csecsemőt nem tudnak lepasszolni....
El kell dönteni, hogy elviselitek a gyereket, vagy egyáltalán nem jönnek el és kész.
Nem mindenki tudja elhelyezni máshol a gyerekét. Ennek több oka is lehet, erre majd akkor fogsz rájönni, ha neked is lesz gyereked. Ezek nem üres szavak, ÉN is csak akkor jöttem rá.
Az már más dolog, hogy ők nem veszik észre magukat, hogy kisgyerekes családként már nem illenek ilyen társaságba. Meg lehet próbálni normálisan elmondani nekik ezt.
"Nem erőltetem oda magunkat".
Valószínűleg az ismerősödék azt gondolják, hogy nem vagy vak, és látod, hogy van egy újszülött gyerekük, akit bizonyos életkorig nem igazán lehet lepasszolni. És mivel ennek ellenére meghívod őket, feltételezik, hogy nem probléma, ha viszik, mivel ha probléma lenne, nem hívnád meg.
Nem olyan bonyolult ám ez....
"Figyelj Mari, szívesen látunk titeket, de kérlek ne hozzátok a gyereket".
Erre ő meg valószínáleg azt fogja mondani, hogy "Oké, de akkor nem tudunk elmenni".
Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!