Hogyan jelezzük nekik, hogy ne hozzák magukkal a gyereket?
Rendszeresen hívunk át társaságot vacsorázni hozzánk. A társaságban nemrég született egy párnak gyereke, azóta minden alkalommal, amikor vendésgéget tartunk, kérdés nélkül hozzák magukkal a gyereket is.
Ezeken az estéken szeretnénk ellazulni, kikapcsolni, beszélgetni, és a gyerek idővel nyűgös lesz, sírni kezd, agyonvgágja az egész alkalmat, olyankor mindenki vár, amíg a baba megnyugszik, mert a sírásától nem lehet semmit kezdeni, zenét természetesen lekapcsolunk, elhalkulunk, hogy ne zavarjuk.
Szörnyen kínos, mert maguktól eszükbe se jut, hogy talán ezt nem kéne. Nem tudom, hogy mondjuk ezt meg nekik, hogy ne legyen belőle sértődés...
Szeretjük a gyerekeket, semmi bajunk velük, de nem ilyen eseményeken és nem értjük, erre a gyerekesek miért nem gondolnak.
Mi az, hogy nincs rátok tekinettel?
TI HÍVTÁTOK MEG ŐKET ÚGY, HOGY TUDJÁTOK, HOGY VAN EGY KISGYEREKE, AKIT NEM TUD LEPASSZOLNI.
Neked ebből mi jön le?
Ha rögtön elmondtad volna neki, hogy gyerekmentes buli, vagy legkésőbb az első alkalom után megmondtad volna, hogy te nem így gondoltad, akkor oké.
Nem tetted.
Ha lenne egy egy hónapos gyerekem, a baártnőm meg elhvína valahová, aztán csodálkozna, hogy viszem a gyereket, akkor az igen is meglepne. Mert feltételeztem róla annyi IQ-t, hogy tudja, hogy egy egy hónapos gyereket nem tudok otthon hagyni.
Még egyszer kérdem: minek hívod meg, ha tudod, hogy gyerek nélkül nem tud elmenni, gyerekkel meg nem akarod látni?
Az én kisfiam 9 hónapos. Egy napot nem bír ki nélkülünk. Apával meg úgy ahogy elvan de ha ő se én se vagyok akkor ordít folyamatosan, nem eszik. Egy ilyen babát nem lehet másra passzolni, sőt mivel ennyire pici nem is akarom másra passzolni.
A barátaink egy része ezért kopott el. De nem is kár értük úgy őszintén. Egy két barátunk van de azoknak nem probléma ha megy a baba. Ha az lenne akkor nem hívnának minket (volt hogy úgy tartottak bulit nem hívtak minket mert hajnalig tartó zenés berúgós parti volt, ezen természetesen nem sértődtünk meg). Nem értem miért nekik kéne elgondolkozni amikor TI HÍVJATOK MEG úgy hogy nem akarjátok hogy ottlegyenek. Semmi logika.
Nekem még nincs gyerekem, de ez a gyerek téma mindig úgy van kezelve, mint a pár.
Persze, hogy jön a gyerek, ahogy a párjára sem mondom azt, hogy ne jöjjön. Mindenkinek vannak nehezebb időszakjai, most én viselem el az ő gyerekét, pár év múlva ő viseli el az enyémet. A barátokkal nem azért találkozunk, hogy egy jót együnk vagy társasozzunk, vagy táncoljunk. Ezeket, a tevékenységeket végezzük közben, de a cél, hogy együtt legyünk és megtudjuk ki hogyan van. Most ők nagyobb időszeletet hasítanak ki a beszélgetésből azzal, hogy ott a gyerek, vagy miattuk nem társasozunk, van ilyen. De attól még a barátaim és szeretném, hogy ott legyenek.
Ha a gyerekes barátok nemkívánatossá válnak, akkor idővel lemorzsolódnak a barátaitok. Minden bizonnyal más pároknak is születik majd gyereke a közeljövőben, talán nektek is.
Ha nálatok van az összejövetel, akkor az nem opció, hogy legyen egy külön helyiség, ahová az anya vagy az apa el tud vonulni a gyerekkel, ha szükséges? Így másokat sem zavarna a sírás és nekik is lenne egy kis nyugi.
Ha meg tényleg nem akarod elviselni, akkor mondd meg nekik nyíltan, hogy ne vigyék a gyereket. Valószínűleg erre az lesz a válasz, hogy akkor nem tudnak menni, hisz egy néhány hónapos gyereket nem tudnak lepasszolni. De akkor a barátság megromlására is számíts.
Apropó!
Mindig nálatok van a vacsora, mindig ti vagytok a vendéglátók?
Ha igen, ennek mi az oka?
Ha nem, akkor mások is hívják ezt a családot? Oda is mennek? Ha igen, gondolom ott is sír a baba. Ott hogyan intéződnek a dolgok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!