Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Téged hagytak sírni csecsemőko...

Téged hagytak sírni csecsemőkorodban? És milyen most a kapcsolatod a szüleiddel és úgy az egész világgal?

Figyelt kérdés

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy valóban olyan hatása van-e a sírni hagyásnak, ahogy mondják.

Gondolom, mást is érdekel, nem csak engem! :)

Ne értsen félre senki, nem hagyom sírni a gyerekemet, sem szívem, sem idegrendszerem nincs hozzá, hogy hallgassam. Na de mégis érdekel. Akkor is, ha hagytak sírni, akkor is, ha nem, hogy milyen most a kapcsolatod a szüleiddel (esetleg gyerekkorodban is milyen volt), és hogy szociálisan pozitív vagy negatív személyiségnek gondolod-e magad. Bocsánat, nem tudom jobban megfogalmazni (ha van ötlet, szívesen veszem! :)); szóval hogy pl. kifelé- vagy befelé forduló vagy-e alapvetően, sikerorientált vagy kudarckerülő... Egyik sem negatív személyiségvonás, csak akkor, ha te annak éled meg és úgy érzed, ez akadályoz téged.

Engem soha nem hagytak sírni, egy szobánk volt akkor, már csak emiatt sem. De az anyai szeretetről mesékből tanultam, másképp nem éreztem soha. A kapcsolatom anyámmal (elváltak, egyedül nevelt) pocsék, amióta az eszemet tudom. Befelé forduló, kudarckerülő, visszahúzódó gyerek voltam kb. 15 éves koromig, amikor rájöttem, hogy több van bennem, mint ahogy azt eddig elhitették velem, és megfordult a világ. Extrovertált, sikerorientált, könnyen barátkozó ember lettem.

És Ti hogy vagytok?

2010. okt. 5. 16:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
17.11 től kérdezném, hogy anyukád miért kiabált egész nap?És azt, hogy ha takarított egész nap, hát az még azért nem bűn, hisz el kell látni a gyerekeket,és gondolom enni is adott nektek, meg ellátott benneteket, téged és a tesód, szóval akkor nem lennél itt ha anyukád nem foglalkozott volna veletek.Még annyit, hogy az én anyám a világ legjobb anyukája, és soha nem játszott sem velem sem a hugommal.Apukánk mikor fáradtan hazajött, ő játszott velünk.Imádtam mindkét szülőm, pedig nekem is rengeteget kiabált velem anyukám, mert rendetlen voltam gyerekkoromban.De mindig is ő lesz számomra az álomanyuka.Mindig volt meleg étel az asztalon reggel délben este, mindig rend volt otthon, és mindig féltett minket.De soha nem játszott velünk.Tesómmal ezt megoldottuk, együtt játszottunk.Nem is hiányoltam soha, hogy velünk játszon.Jó kicsi korunkban amire nem emlékszem, biztos sokat mesélt meg mondókázott, mert az unokájaival is sokat foglalkozik.Én inkább a konkrétumra vagyok kíváncsi, hogy miért nem szereted a tesóddal együtt anyukádat?Mert nekem az jött le, és ha csak kiabál egy anya és takarít egész nap az még nem rossz anya, nálatok más van a háttérben úgy érzem.És azt érzem, hogy egy pszichológust is követelne a te és a tesód esete!
2010. okt. 7. 09:17
 22/26 anonim ***** válasza:
33%
9.17 es vagyok az előző, szóval még annyit, hogy az én gyerekeim soha nem hagytam SÍrnI!a szívem nem engedné ezt meg , tudjátok az anyai szív!Aki hagyja sírni a babát órákig akár 10 percig , ott valami kikapcsolta ha nem zavarja az anyát a gyereksírás.Engem soha nem hagytak sírni, és habár nem a legfényesebb gyerekkorom volt apám piázgatása miatt, attól még jó a kapcsolatom a szüleimmel.Szeretem az embereket, és boldogulok az életben.Az én gyereim sem hagytam soha sírni, és nagyon talpraesett gyerekek lettek már kiskoruktól kezdve jókedvűek állandóan mosolyognak, nincs okuk panaszra.Soha nem voltak depisek mint némely gyerek.Szóval nem panaszkodom, szegénységben nőttem fel, de szüleim mégis mindent megadtak ami egy gyerek normál fejlődéséhez szükséges.Sok szeretetet kaptam és kapok most is tőlük.Hálás vagyok, hogy ilyen jószívű szüleim lettek.:)
2010. okt. 7. 09:24
 23/26 A kérdező kommentje:
9:17-es, szerintem a válaszoló, akihez szóltál nem akarta itt bőven kifejteni, milyen is volt a gyerekkora, de én pl. nagyonis el tudom képzelni. Nálunk is volt mindig mit enni, és megkaptunk mindent, amire szükségünk volt (SZÜKSÉGÜNK, nem kívánságunk, mert szegények voltunk), viszont ha egy anya egész nap olyan fejjel járkál, mint aki büdöset szagol és a gyerekekkel a kommunikáció nagy része abból áll, hogy parancsszavakat ugat nekik, ott nem lehet azt várni, hogy jó legyen a kapcsolat.
2010. okt. 7. 10:01
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Engem is hagytak sírni és éjszaka enni sem kaptam, max. teát, mert akkoriban ezt mondták és így KELLETT (?) csinálni. Így éjszaka is sokat sírtam, mert valószínűleg éheztem. A szüleimmel nem jó a kapcsolatom, mai napig minden alkalommal veszekedünk. Anyám 30 éves korom ellenére 10 évesként kezel, mindenbe beleszól, nem bízik abban, hogy bármit is meg tudok csinálni - és sosem bíztak. Sokszor meg is szégyenítettek, pl ha iskolában hármast kaptam, de a négyes sem volt jó. Ilyenkor mennem kellett xart lapátolni a csirkeólba, kisgyerekként, hogy ha nem tanulok, ez lesz a sorsom.. Nem sorolom tovább az ilyeneket, volt ennél milliószor cifrább is. Szorongó személyiség lettem, de ez nem csak a sírni hagyástól volt.

És: ilyenkor az ember elhatározza, hogy ha gyereke lesz, mindent másképp csinál majd. Igen ám, csak én nagyon a végletekben élek, és nem találom az arany középutat. Én mindig felvettem ha sírt, én nem szólok rá, pl. ha széttépi az újságot (nem különösebben érdekel). Csak és kizárólag akkor szólok rá, ha magát vagy mást veszélyeztet. Rácsapni fizikailag képtelen lennék, nem tudnám megtenni, annyira magamba kódoltam, hogy sosem fogom megtenni. Pedig az eszemmel már tudom, hogy néha nem ártana egy fenékre csapás, amikor ki tudja hanyadjára indul a konnektorhoz. Egyszerűen félek bármennyire is korlátozni!!! Nehéz megtalálni az arany középutat, az egyszer biztos :)

Egy orvostanhalgató barátnőm mondta egyébként, hogy azt tanulták a sírni hagyással kapcslatosan, hogy ha ez sokszor fordul elő, a gyerek felnőttkorában mindenben és mindenkiben veszélyt/ veszélyeset lát, ergo nem lesz az a kezdeményező, újító típus.

2010. okt. 7. 10:48
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentjére:

Fekete István - Téliberek: "... és mint aki jól végezte dolgát a szülők elmentek a gyárba dolgozni, azzal a tudattal, hogy mindent megadtak a gyermeküknek, amit lehet. Csak arra nem gondoltak, hogy az étel, a ruha, a meleg szoba nem minden."

Mint már írtam, engem hagytak sírni. Persze ez nem azt jelentette, hogy lilára ordítottam magam, mire rám nézett valaki, de nem kapkodtak fel minden nyekkenésre. A babák igenis nagyon szeretnek kézben lenni, és pár hetes csecsemők is azért sírnak, mert kézben lenni jó, nem pedig azért, mert valami gond van. A szüleimmel csodálatos a kapcsolatom, a Hugomnál közelebb, pedig senki nem áll hozzám (ezt a Férjem néha nehezményezi is). Az én szülim is dolgoztak, sőt anyának, nálam is és a tesómnál is vissza KELLETT mennie dolgozni, amikor 6 hónaposak voltunk. Mégis ember lett mind a kettőnkből. Minden este volt esti mese olvasás, és gyakran társasoztunk. Apu ugyanannyit foglalkozott velünk, mint anya és mindenhová vitt minket magával. Soha nem éreztünk hiányt egyikük szeretetében sem. Mindig a legbiztosabb pont voltak az életünkben és hál' Istennek, még a mai napig azok.

2010. okt. 7. 10:54
 26/26 A kérdező kommentje:
10:54-es, mit akartál ezzel mondani?
2010. okt. 7. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!