Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beleőrülök a bezártságba,...

Beleőrülök a bezártságba, sírni lenne kedvem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, megőrülök. Múlt héten a vihar, a rossz idő miatt ki sem léptem a lakásból. Pici babánk van, így miatta maradtunk itthon. A hétvégi bevásárlást is a férjem intézte, én itthon maradtam a a két gyerekkel (Van egy 3 éves lányom is). Már alig vártam, hogy végre jöjjön a hétvége, újra itt a jó idő, férjem sem dolgozik, 3 nap szabad, gondoltam, végre ki tudunk mozdulni. Gondoltam ma gyorsan lerendezzük a bevásárlást, főzést, és utána marad 2 nap családi programokra, kirándulásra, elvihetnénk levegőre a gyerekeket, együtt lehetnénk. Erre tegnap sajnos a nagyobbik lányom belázasodott, benyalt valami vírust. Persze nagyon aggódok miatta, tegnap egész nap ápolgattam, este sírtam is miatta, mert nagyon nem jól viselem, ha beteg valamelyik gyerek. Első és legfontosabb az ő gyógyulása, így persze nem megyünk sehova.

De mégis, szorongatja a torkomat a sírás, mert már megőrülök itt a négy fal között, meg itt a környéken is (alig pár kihalt utca van, ahol lehet sétálni, utána már csak ipartelepek, évek óta ugyanezen a három-négy utcán tologatom a babakocsit, már gyűűűűlölöm.) Olyan jó lett volna valahová elmenni, akár kirándulni, akár emberek közé, tömegbe, csak hogy valami más inger is érjen. Már egy nyavalyás bevásárlásnak is tudnék örülni, csak sajnos nagyobb dogokat kéne hozni (karton ásványvíz, tej) amit én egyedül nem tudok hazacipelni, kell a férjem a kocsival.

Nagyon rossz anya vagyok emiatt? Ne értsétek félre, nem a gyereket hibáztatom, hogy beteg lett, szegényt annyira sajnálom, és minden megteszek, hogy mielőbb meggyógyuljon.

Még az a szerencse, hogy a lányomnak nem mondtam, hogy milyen programokat terveztem a hétvégére, mert akkor most neki is megszakadna a szíve, hogy kimarad...

2010. máj. 22. 09:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy ezért rossz anya!!! Szerintem sokan vagyunk akik éreztek már hasonlót. A múlt heti viharos, hideg idő nekünk is betett, mi sem tudtunk kimozdulni egy hétig, már én is ki voltam akadva nagyon. Teljesen megértelek, mert nagyon szörnyű, nyomasztó és fárasztó tud lenni a hosszú ideig tartó bezártság, kisgyerekekkel. Próbáld meg úgy hogy apuka vigyázzon a betegre és te menj el sétálnia picivel. hiába unalmas, de legalább kimentek...
2010. máj. 22. 09:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ahogy olvastam a leveledet, mintha szó szerint én írtam volna. Itt is csak 2-3 utca van, sokszor inkább nem is tologatom a gyerkőcöt, hanem kimegyünk az udvarra, van sok játék, csúzda, homokozó, én a kertben csinálok valamit, picike is levegőn van. Szintén egy 3 éves kislányom, meg egy kicsi fiúcskám van, múlt csütörtök óta 2X tudtam kimenni, ja és nálunk is beteg lett tegnapra a kiscsaj. Na most ezzel nem sokat segítettem rajtad, ugye? Ha el tudunk menni nagybevásárlásra, majdnem örömtáncot lejtek, mert végre kimozdulhatok itthonról. Nagyszülők nincsenek a közelben? Mert esetleg vigyázhatnának a beteg kislányodra. Én gombázni akartam csak elmenni a hétvégén, de tegnap a férjem azt mondta nincs kedve, én meg nem tudom hol vannak gombázó helyek. Annyira "rendes". Persze én mennék itthonról, ő meg végre örül, hogy itthon lehet. Na, majd remélem azért sikerül rábeszélnem, hogy mégis menjünk el egy kicsit. Gyógyulást kívánok a lánykádnak, neked pedig kitartást!
2010. máj. 22. 10:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen cipőbe járok, egy bevásárlásnak is tudok örülni ha eljutok odáig. Nekem még az is rossz, hogy a férjem a vendéglátásban dolgozik úgyhogy az ilyen kirándulás alapból kilőve :-(((. Marad a két gyerek, ha fel kell a kicsi elmegyünk sétálni vagy csak az udvaron játszunk. Tudom neked ez nem vigasz!
2010. máj. 22. 12:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Meg tudlak érteni. Lakásvásárlás közepén, apa egy hétre távol, szüleim 100 km-re, a másik páros mintha nem is létezne, hiába lakunk egy városban, a többiek (testvérek, barátok) meg vagy dolgoznak vagy pihennek a hosszú hétvégén valahol. Lassan két hónapja hurcolom magammal mindenhova a másfél évesemet, mert apa a munkája miatt nem kifejezetten tud részt venni az ügyek intézésében, ha mégis ráér, akkor a bútorok után rohangálunk - persze hármasban. Én annak örülök, ha végre itthon lehetünk, s a napi bevásárláson és játszótérre való lemenetelen túl nem kell kimozdulnunk. Csak az a baj, hogy őkelme már a játszótérre sem akar lemenni, csak hagy játszon végre a játékaival és ne kelljen már sehova se menni. Én viszont hiányolom a közösséget. Szerencsére találtam ott egy-két szimpatikus anyukát. Sajnálom is egy kicsit, hogy lassan elköltözünk. Tegnap én is bőgtem egy nagyot, mert már nagyon fáradt vagyok, s félek hogy fogom bírni ezt az egy hetet egyedül.
2010. máj. 22. 13:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, én is kicsit így érzem magam. Egyedül nevelem a kisfiam, még kocsi sincs, hogy tudjunk egy kicsit jönni-menni. Egész héten ki se tudtunk szinte menni a lakásból :S Ma szerettünk volna bemenni a városba sétálni, mert gyönyörű idő volt még reggel. Gyorsan főztem, kitakarítottam, csak ugye ebéd után alvás, most meg már megint esik :S
2010. máj. 22. 14:29
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szerintem nincs olyan anya, aki ne érezne/érzett volna már ilyet. Én is írhatnám a saját példámat, de nem ezt teszem. Gondold végig, hogy hogy a csudiba bírnád megoldani, hogy egy héten legalább egyszer magad legyél és kikapcsolódj, mert szerintem itt nem csak az a probléma, hogy most nem tudtatok elmenni, hanem hogy úgy érezted ez az utolsó kapaszkodó, hogy feltöltődj. (Mert mi nők az utolsó csepp erőnket is kifacsarjuk magunkból hogy a családnak jó legyen) Ezt a mostani 7végét ne fogd fel tűzoltásnak. Ez számomra kicsit olyan, mint a nyaralás -néha az ember fáradtabban jön haza, mint ahogy elment. Szóval szerintem a mindennapokra fókuszálj jobban, és máris könnyebben átvészelitek az ilyen napokat.

Ha lement a nagylány láza, akkor egy kis séta neki sem fog ártani a levegőn. Holnapra már jobban is lesz. Ha meg mégsem, akkor így is együtt lehet a kiscsalád, egészségesek vagytok és szeretitek egymást, ennek örüljetek igazán. Szép az élet.... :)

2010. máj. 22. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!