Valaki utasított már vissza SNI bélyeget? Mi lehet a folymata?
Maga az iskola mondta, hogy kap fejlesztést, gyógypedagógustól. Logopédust meg a ped. szakszoltól amúgy se vennék igénybe.
Hohóó, itt félre értések vannak. Az én fiam egyáltalán nem fogyatékos! És mégegyszer írom óvodás! Nem sulis. Ovis. Nincs még kódja, ez is félreértés. Nem kapott kódot. Csak adni akarnak neki.
A fiam beszél. Szépen. Mondókázik, versel... Csak nyelvtanilag NÉHA nem helyesen. De most is a városi versmondó versenyen 2. helyezett lett.
Nincs artikulációs hibája.
Az oviban is, a feladatokat szépen hibátlanul megoldja DE neki nem elég 1szer elmondani. Hanem 2x is. Aztán megérti és csinálja.
Ugyanez az iskolaelőkészítőn - amit szerintem félreértettek... ez egy foglalkozás. Szintén magánba egy tanárnő tartja, heti 1szer 4 gyereknek. A matekos feldatok nagyon mennek neki, a hallás utáni szövegértés 60%-os lett, és amikor neki kéne képről mesélni - na az nem megy fényesen. Ott csak 35-40% produkál.
Elnézést, ha én nem voltam egyértelmű.
És azt akarom megúszni, hogy kódot kapjon. Mert ma volt felmérésen a szakszolgálatnál. Fejlődőtt 1 év alatt, rengeteget javított a pontjain, de a beszéd még mindig nagyon lemarad. Ezt mondták. és hogy javasolják a kódot. De én nem akarok kódot.
Tehát még NINCS neki. Ezért nem levetetni akarom, mert még nincs mit levetetni.
Megkérdeztem. Ráakarják tenni.
Ha nem akarnák, nem irtam volna ide meg 1000 másik helyre.
Akkor viszont nem értem, mire fel kapott ilyet. A verseket, mondókákat képes szó szerint elmondani?
Az enyém a magnóhallgatásos(zajban szöveg) teszten 30%ot ért el az egyik vizsgálaton, egy hónap múlva 90%ot(ezek a tesztek is hülyeségek)
Tök normálisan beszél, csak néha téveszt, akkor teljesen rendben van, úgy írtad, mintha törné a magyart, mint egy rosszul beszélő külföldi. Úgy adtad elő, mintha nagyon komoly problémái lennének. Nyilván ovis, hisz írtad, nem vették fel. Gondolom középsős, jövőre vagy utána menne suliba, ezt kellene halasztani egy évvel.
A kisegítősök sem fogyatékosok, sok diszes is ilyen suliba kényszerül, mert csak lassabb haladási tempót bír egy területen a nehézsége miatt, és államiban sorra buktatnák..
A területi beszédvizsgálót keresd fel a szakértői helyett, ha van olyanotok, nálunk Budapesten van ilyen. Sokkal jobban értenek ilyesmihez, és a szakszolgálattal azonos szinten vannak kb. Esetleg ha fel tudtok jönni ide, az is sokat segít. Ha csak néha téveszt, rendben van. Illetve annak járj utána, hogy a BMTN kód nem opció-e véletlen. Azzal minden sulinak fogadnia kell, nem úgy, mint az SNIvel.
Jó lenne látni amúgy a gyereket, hogy normális véleményt tudjunk mondani, mert így nem tudjuk belőni, hogy csak szépítitek-e a suli miatt, hogy milyen a gyerek beszéde-szövegértése, vagy a szakértői látja rosszul a dolgokat.
Kedves Kérdező!
Mi lett végül veletek, hova ment iskolába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!