Valaki utasított már vissza SNI bélyeget? Mi lehet a folymata?
Még annyit tudok ehhez hozzá fűzni, hogy értem a problémát, ezt szeretném kihangsúlyozni.
A gond ezzel ott kezdődik, hogy a magánutas fejlesztést ugye nem igazán szokták figyelembe venni, logopédiai foglalkozást pedig államiban csak pedszolgálat álltal tudnak előírni, biztosítani meg már egy másik történet..
Na már most a gyermekednek eleve logopédiai osztályba kellene járnia,hogy figyelembe tudják venni az igényeit.
Az iskolának ahova szeretnéd iratni a gyermeked, mi áll az alapító okiratában pontosan??
Azt hol tudom megnézni? Mert a honlapon nem találtam. De ha megvan bemásolom.
Én az iskolai gyógypedagógussal beszéltem, ő a lányom ofője és ő mondta, hogy azt tudjam, hogy ha kap SNI papirt, nem fogják felvenni. Egyházi iskola amúgy.
"...szövegértés és a szövegalkotás a gyenge."
Ugye azt azért érted, hogy ha a gyerek nem érti meg a feladatot, akkor azt nem tudja helyesen elvegezni se? Nem kibaxasbol akarják az SNI-t ratenni.
Ha felvennék az általad kiszemelt, SNI-s gyerekeket nem fogado iskolába, ahol ugye nulla hozzáértéssel rendelkező átlag pedagógusok köze kerülne, fejlesztés nelkul, az q gyereknek nem hogy nem tenne jót, de még rontana is rajta
De van gyógypedagógus az iskolában. Meg fejlesztést kap, mivel magánba járatom mindenfélére (mozgásfejlesztés, gyógypedagógia, fejlesztőpedagógia) Ezért is fejlődik nagyon sokat. Szóval azt nem hagyom, hogy ne kapjon plusz segítséget. Meg én is amit tudok segítek.
Itt most csak az a fontos, hogy nem tudom iskolába járatni ha megadják neki a kódot.
Mert a roma iskolába nem viszem - nem rasszizmus, félre ne értsétek. De mindennap ott áll a rendőrautó, mert késelés, lopás, verekedés van.
A kisegítőbe meg megint nem viszem. Mert ott romlana, nem a kiszemeltbe.
Hiába van gyógypedagógus. A gyereked akkor kaphat az iskolában q gyógypedagógustol fejlesztést, ha van hozzá kódja. Ha nincs kódja, milyen jogon gondolod, hogy foglalkoznának vele? Mármint ha nem SNI-s, akkor atlag gyerek, nincs szüksége fejlesztésre. Az, hogy te maganuton mit csinálsz, ebben a kérdésben nem szamit.n
A gyerek speciális nevelési igényű, kell neki a kód, és emiatt kell neki a speciális, vagy sni-s gyerekeket befogadó iskola.
Elviekben kérheted az iskola igazgatóját, hogy megtekintsd az okiratot, ha a honlapon nincs feltüntetve fogad e sni-s gyermeket.
Most probáltam utána olvasgatni a csoportban, de sajnos csak nagyon régi bejegyzést találtam.
Nos. Az egyik posztnál azt írják, hogy ha az okiratban nem szerepel, hogy sni-s gyermeket fogad, akkor is felveheti, de ugye nem köteles biztosítani a fejlesztést.
A másiknál már eleve évek óta az iskolában tanuló btm-s diák besorolása változott sni-s autizmusra, így viszont év közben már kötelezték őket az iskola váltásra,mivel az okirat leírtakban nem fogadnak sni-s gyermeket.
Nos szóval patt helyzet az egész.
A legnagyobb fuck logic az, ha most ki is erőszakolod azt, hogy ne kapjon a gyerek sni-s státuszt (pedig nem hiába van szüksége rá) attól még nem leszel előrébb, mivel első osztályban így is úgy is kibukik megint csak, ami miatt elküldenek úgy is felülvizsgálatra.
Akkor megint csak ugyan itt leszel.
Nekem 2 lányom is kevert specifikus és beszédértési zavaros. Az egyik elsős, a másik ovis.
Az ovisnak rosszabb, neki nagyon durván kell mind az receptív mint az expresszív beszédet fejleszteni. Az iskolának a diszlexia jelei mutatkoznak.
Szóval ismét szeretném hangsúlyozni megértem a problémád, csak sajnos nem biztos, hogy az a gyermeked javát fogja szolgálni.
Hiába viszed magánba fejlesztésre, ha amúgy az iskola nem tudja figyelembe venni a gyermeked igényét.
és ez fent is van a suli honapján: Előkészítő fázis
A beiratkozott gyermekeknél a tanév kezdetén a fejlesztőpedagógus elvégzi a DIFER
mérést. A hiányos készségekkel rendelkező, lassabban fejlődő tanulókat egyéni
fejlesztésben részesíti a tanév folyamán. A súlyosabb esetekben kezdeményezi más
szakemberek segítségét is (logopédus, pszichológus, stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!