Utasítottak már el állásinterjún, csak mert kisgyereked van?
Bizony rengetegszer. Van, mikor nyíltan, van, mikor burkoltan, van, mikor sokatmondó pillantással :"majd értesítjük". Pedig már a legtrógerebb munkákat is bevállalnám. Óriási a diszkrimináció.
Ha lehet, ne áruld el, hogy gyereked van - csak ha meredeken rákérdeznek.
"Nem talált másfél éve munkát, ilyen jó képességekkel? Nem is kerestem mert van egy 1éves kisfiam..."
Azóta is hívnak, hogy nem kellek...
Lanfear, én a helyedben azt mondtam volna, hogy "nem kerestem, mert nem volt rá szükségem". Elég gáz a helyzet, de sajnos az embernek sokszor szó szerint le kell tagadnia, hogy gyereke van. Természetesen csak a nőknek, olyat még nem hallottam, hogy férfit azért ne vennének fel, mert gyereke van.
Ha meglesz végre a diplomám, és komolyan nekikezdek állást keresni, én tuti nem fogom megmondani, hogy gyerekem van, ha kell hazudok is, de engem ne ez alapján nézzenek már kevesebbnek. Igaz, addigra már nagyobb lesz a fiam. De akkor is... Mindenki tudja magáról, hogy meg tudja-e oldani a munkába járást, a munkáltatónak semmi köze hozzá, hogy ki hogy szervezi az életét. És tekintve, hogy az én gyerekem átlag 2-szer beteg egy évben, ebbe azért senki nem fog belerokkanni. Ha azt veszem, ideális esetben ez egy hiányzást jelent a munkahelyről, hiszen hol van az megírva, hogy csak én lehetek itthon, a férjem nem? Akkor meg inkább nem fogom rontani az esélyeimet azzal, hogy az orrukra kötöm, van-e gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!