Mondták már nektek állásinterjún, hogy nem vesznek fel titeket, mert gyereketek van?
Pénteken megyek állásinterjúra, és nem tudom meg merjem-e említeni, hogy van egy alig 3 éves, óvodás fiam. Nektek volt már ebben tapasztalatotok, amikor a kicsi miatt nem vettek fel a munkára?
Nem tudom miért, de ez jár a fejemben. Már azon is elgondolkodtam, hogy ha emiatt nem kapok állást, mit kéne mondanom. Lehet kicsit lökött vagyok. :D
Szóval ha valakinek volt ilyen, megköszönném, ha leírná. :)
Semmien állásinterjún nincs joga megkérdezni, hogy van-e gyermeked.
Ugyan olyan, mint amikor valaki babatervezés előtt áll munkába. Semmi köze a munkáltatónak hozzá!
Úgy tudom el kell mondani hogy van gyerekünk, mert nem szabad fontos információkat eltitkolni a munkaadó előtt, különben később gond lehet belőle ha kiderül. Meg ha gyes után mész vissza közvetlenül akkor mit mondasz, mit csináltál az elmúlt 3 évben? Ha azt mondod aktívan dolgoztál az hazugság, kirúghatnak érte mert eltitkoltál egy fontos info-t a munkaadó elől. Az más kérdés hogy nem kell nagyon kihangsúlyozni, itt egy anyuka írta egyszer hogy össz-vissz annyit mondott beszélgetés közben hogy van egy gyermeke, reméli ez nem befolyásolja a pályázatát, az elhelyezése megoldott. Esetleg még azt tudom elképzelni hogy most az első interjún nem mondod el, gondolom úgyis lesz több forduló, így ha komolyra fordul a dolog akkor szólsz. Bár az első interjú után már nehezebb kitérni rá, mert akkor már szakmai dolgokról van szó, úgy veszik hogy már bemutatkozott a jelölt.
Azt nem szokták elmondani hogy miért nem vettek fel, legfeljebb ha nagyon erősködsz, de a gyerek-témára úgysem fognak hivatkozni. Általában kap az ember pár nap múlva egy levelet vagy telefonhívást hogy mást választottak és kész.
Jó nagy kalappal kívánok péntekre!
Köszi szépen a válaszokat! Közben kiderült, hogy a Groupamához kerestek embereket, vállalkozói igazolvány, saját költségen telefonálgatás, értékesítés, szerződés megírása, stb, jutalékos rendszerben. Hát így nem megyek el az interjúra, mert szerintem ez a munka nem éri meg.
Nem adom fel a biztos, de rosszabb állásomat egy bizonytalan jobbért.
Szép napot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!