9 éveseket hagynál az utcán egyedül sétálni? Túlreagálom? Haza lett küldve a lányom
Hétvégén nálunk volt a lányunk egyik kis osztálytársa játszani. Három utcával arrébb laknak ismerőseink, nekik 7 éves a lányuk. Jóban vannak a gyerekek, most a téli szünetben is jött hozzánk a kislány, az én lányom is volt náluk vendégségben. Hívtak a szülők, hogy nincs-e kedve a lányomnak átmenni délután. Mondtam, hogy van nála egy barátnője, de megkérdezem őket, meg a vendég kislány anyukájának is szólok.
Az volt a válasz, hogy mennek szívesen, így átvittem őket. Mindig egy körülbelüli időpont van megbeszélve, hogy mikor megyek a lányomért, vagy ők mikor jönnek. Most is mondtam, hogy délután 5 körül majd jövök, érezzék jól magukat.
Erre eltelik egy óra, hallom, valaki csenget. Nyitom ki az ajtót, látom, hogy a lányom és az osztálytársa ott áll, mondván, hogy haza lettek küldve... Kérdeztem, hogy hogyhogy, meg mi az, hogy el lettek küldve. Az történt röviden, hogy játszottak az udvaron, fogócskáztak. A lányom kergette a szomszéd kislányt és valahogy szerencsétlenül lépett, elestek mind a ketten, a lányom felállt rögtön, a másik lánynak viszont lehorzsolódott az eséstől a tenyere, vérzett is. Sírt, szülők kimentek, mondta az anyuka, hogy menjenek be, lefertőtleníti, leragasztja. Ezzel egy időben apuka pedig elkezdte a kapu felé terelni a lányomat és az osztálytársát, hogy köszönik szépen a vendégséget, de most lehet haza menni. Ők meg hazasétáltak, nagyon mást nem tudtak csinálni. Pár utca, nem a fél város. De úgy gondolom, hogy az ördög nem alszik, akár gondolhattak volna egyet és elsétálnak egy játszótérre, vagy elmennek másfele, esetleg kapva a szabad délutánon, mi nem vagyunk itthon a férjemmel, őket meg a zárt ajtó fogadja. Azt sem értem, hogyha muszáj volt elküldeni a gyerekeket, miért nem lehetett nekem szólni, egy perc alatt ott vagyok autóval értük.
Aznap felhívtam a kislány anyukáját, érdeklődni, hogy van a keze és aztán elmondtam, hogy szerintem ezt lehetett volna máshogy is intézni. Mondta, hogy hááát igen, de a férje is megijedt, meg senki nem szereti sírni látni a saját gyerekét és hogy én sem pátyolgattam volna fordított esetben az ő lányát, ha az enyémet löki el. Úgy jött le, mintha a lányom ezt szándékosan csinálta volna szerintük és mossák kezeiket, mert megijedtek.
Két hét múlva lesz a kislánynak a szülinapja, kapott ma meghívót rá az iskolában. Mikor kérdeztem, van-e kedve menni, mondta, hogy hát sokan mennek, de nem tudja még. Én viszont nem szeretném vinni ezek után, nem is nagyon szeretném, ha barátkozna a kislánnyal, vagy mi a szülőkkel.
+ még, amit nem írtam:
A lányom kapta meg ma a meghívót, mindenki más már tegnap... Nekem ez is furcsa, lehet, hogy véletlenül maradt otthon az övé pont, de az is megfordult a fejemben, hogy eredetileg ő nem lett volna a meghívottak között a hétvégén történtek után.
Három utca az azért nem akkora távolság, könyörgöm. A 9 éves meg nem 2 éves. Itta környékén kisebbek is kint vannak játszani egyedül, és atjarkalnak egymáshoz is pár utcanyira.
A meghívóbol nem csinálnék ügyet, ha menni akar qgyerek, megy, ha nem akar, nem megy
Szerintem elég gáz. A lehorzsolt térd ijesztette így még az apukát?
A szomszéd házba sem küldünk így haza gyereket, pl mi van ha nincsenek otthon a szülők? Főleg a vendég vendége az apuka számára idegen gyerek....
Èn nem tiltanám el a zsurtól, ha akar menni a gyerek, de világossá tenném, hogy csak nekem adjàk ki. A szülőket pedig örökre felírnàm a nemkívánatos személyek sorába.
Èpeszű ember egy térség miatt nem dob ki vendég gyerekeket.
Nem nagy távolság, de van egy forgalmasabb rész is, ahol zebrán kell átjönni, ha gyalog van valaki. Ez az út visz be a városba, sokan még itt simán mennek 70-nel, mert eléggé a város széle ez a rész. Lámpa pedig nincsen a zebránál.
A másik meg, hogy nem szóltak. Ha nem vagyunk itthon, akkor mit csinálnak a gyerekek? Nem volt náluk se telefon, se kulcs. A lányom még nem szokott egyedül közlekedni, autóval hozzuk-visszük mindig.
Hát, aki három utca miatt autóba ül... az sajnos ilyen.
Csak az a baj, hogy ha így neveled, felnőttként marha nagy hátránnyal indul.
Miért indulna?
Vagy te szeretsz a hidegben, latyakos időben sétálni? Én nem, nekünk kényelmesebb az autó.
Ne hülyítsetek már, ennyi idősen már egyedül jártam iskolába. Ráadásul nem is kellett messze mennie.
Szerintem túlreagálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!