Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen rossz az anyaság...

Tényleg ilyen rossz az anyaság/szülőség?

Figyelt kérdés

Sziasztok elsősorban anyukák, de akár apukák véleményére is kíváncsi vagyok.

26 éves vagyok, kiskamasz korom óta érzem, hogy anya akarok lenni. Mindig is éreztem azt a vágyat, és azt az érzést, ami folyamatosan tátong bennem, kicsit olyan mintha ez lenne az életem célja. Természetesen bennem van az ismeretlentől való félsz, de ezt legyűri az a hatalmas szeretet amit még az iránt érzek, aki nem is létezik. Furcsán hangzik, de sok lelki problémán, nehézségen segített már át a gondolata (illetve már nevén is szólítjuk a párommal). Tudom, hogy ennél közelebb még sosem voltam hozzá :)

A problémám jelenleg az, hogy árad a médiából a negativitás a szülőségről, gondolok itt a tiktokra, a facebookra. Alig olvasok olyan kommentet vagy cikket, alig látok olyan videót, ami arról szólna, hogy a sok-sok-sok nehézség mellett (dackorszak, hiszti, hasfájás, szófogadatlanság, sírás, stb.) milyen szép is lehet anyának lenni és mekkora szeretettel jár.

Annyira el vagyok keseredve. Annyira vágytam rá évekig, de ez a sok rossz lehúz, és azon gondolkodom, hogy nem vállalom be.

Tudnátok kicsit mesélni a ti anyaságotokról/apaságotokról? Persze, tudom, nagyon nehéz, de egy kicsit a pozitív dolgokat kiemelve?

Köszönöm előre is mindenkinek aki ír :)

2023. jan. 23. 15:56
1 2 3 4 5
 41/42 anonim válasza:
75%

7-es, a te anyukád is azt mondta, nem érte meg hogy te megszülettél? :)

Valahogy nem értem az ilyeneket..

Kérdező, hidd el, én is rengeteg negatív dolgot olvastam itt Gyakorin az anyaságról, de érdekes, hogy a barátaink/ismerőseink mind csak jó véleménnyel vannak a gyerekvállalásról, szóval nem értem. Szerintem inkább jobban azok az anyukák panaszkodnak, akiknek 0 segítségük sincs vagy ha lenne is, nem merik lepasszolni nagymamának/bébiszitternek a gyereket.

2023. febr. 19. 21:00
 42/42 anonim ***** válasza:
#34, hát persze, tudod mindenki magából indul ki. 😆
2023. márc. 18. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!