Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen rossz az anyaság...

Tényleg ilyen rossz az anyaság/szülőség?

Figyelt kérdés

Sziasztok elsősorban anyukák, de akár apukák véleményére is kíváncsi vagyok.

26 éves vagyok, kiskamasz korom óta érzem, hogy anya akarok lenni. Mindig is éreztem azt a vágyat, és azt az érzést, ami folyamatosan tátong bennem, kicsit olyan mintha ez lenne az életem célja. Természetesen bennem van az ismeretlentől való félsz, de ezt legyűri az a hatalmas szeretet amit még az iránt érzek, aki nem is létezik. Furcsán hangzik, de sok lelki problémán, nehézségen segített már át a gondolata (illetve már nevén is szólítjuk a párommal). Tudom, hogy ennél közelebb még sosem voltam hozzá :)

A problémám jelenleg az, hogy árad a médiából a negativitás a szülőségről, gondolok itt a tiktokra, a facebookra. Alig olvasok olyan kommentet vagy cikket, alig látok olyan videót, ami arról szólna, hogy a sok-sok-sok nehézség mellett (dackorszak, hiszti, hasfájás, szófogadatlanság, sírás, stb.) milyen szép is lehet anyának lenni és mekkora szeretettel jár.

Annyira el vagyok keseredve. Annyira vágytam rá évekig, de ez a sok rossz lehúz, és azon gondolkodom, hogy nem vállalom be.

Tudnátok kicsit mesélni a ti anyaságotokról/apaságotokról? Persze, tudom, nagyon nehéz, de egy kicsit a pozitív dolgokat kiemelve?

Köszönöm előre is mindenkinek aki ír :)

2023. jan. 23. 15:56
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
77%

Az anyaság borzasztó nehéz! Nem csak és kizárólag fizikailag. Szerintem úgy nem vészes( nekem) hanem mentálisan!

Viszont egyszerűen csodálatos! Soha nem csinálnék semmit vissza! Csodálatos gyerekeim vannak. Annyira szeretem őket,azt hogy szülők vagyunk,hogy harmadjára is bevállaltuk 💪

7 hkm 😘

2023. jan. 23. 16:06
 2/42 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy írtál! Sok-sok boldogságot:)
2023. jan. 23. 16:07
 3/42 anonim ***** válasza:
73%

Nem. Tényleg kva nehéz. Örökös aggódás, fáradtsag, szomorúság.

Persze, vannak jó percek, akár napok is, de ha egyenleget vonok, a nehézség győz.

Óriási mazochistának kell lenni hozzá.

2023. jan. 23. 16:08
 4/42 anonim ***** válasza:
61%

Nem értem ,ha téged èrzelmileg lehúz, elbizonytalanít benned olyan dolgokat pl a tiktok vagy a média amire vágysz/vágytál.. Minek nèzed????

Ez energiát ad? Feltölt ? Jó lesz a kedved? Ugye ,hogy nem ?

( Nincs tiktokom, nincs Instagram,nem nézünk tvben semmi híradót média.. pfff😂 rádióban sem hallgatunk semmit. Tudatosan kapcsoljuk ki ha kezdődne a sok szarság benne. )

Hát mit ne mondjak. Köszönjük ,azóta boldogabbak vagyunk.

2023. jan. 23. 16:10
 5/42 anonim ***** válasza:
85%
Én nagyon hasonlóan éreztem mint te, a köztudatban lévő sok rossz miatt szinte szorongással vártam az anyaságot. Aztán megszületett a kisfiam, és tény hogy vannak nehézségek, főleg az elején, de mégis sokkal jobb és könnyebb, mint gondoltam. És lett egy csodálatos, nagyon jó fej, egyre okosabb, és ügyesebb kisfiam, akit minden nap boldogság nézni. :)
2023. jan. 23. 16:12
 6/42 A kérdező kommentje:
Teljesen igaz, valóban lehúz.
 7/42 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg kva nehéz, kva lehúzó és minden rosszat el lehet mondani róla, érvek nincsenek igazán mellette, de nem is kell. Ha akarod, úgyis lesz gyereked, és ez lesz az érved is mellette. Hogy akarod, és neked megéri ezért.

Számszerűsítve nyilván kurvára nem éri meg.

8/42 anonim ***** válasza:
60%
Saját tapasztalatról nem tudok írni, mert tudatosan gyerekmentes vagyok. Családomban, ismerős, baráti körben nem látok ennyi rosszat. Egyik barátunk lányának nemrég született a második gyereke, nagyon boldogok. Az elsővel rendszeresen kirándultak, utaztak, vitték mindenhova. Az biztos, hogy nagyobb a válási arány a gyerekeseknél, mint a gyerekteleneknél.
2023. jan. 23. 16:13
 9/42 anonim ***** válasza:
77%

Értelemből fakadó logikai érv nincs mellette, de az pl egy kisállatnál sincs. Akarod, mert aranyos, és hajlandó vagy rá költeni meg időt áldozni, stb, így neked megéri.

Nekem világért sem kellene, pont mert nincs bennem ez az érzelmi dolog, hogy én akarom.

2023. jan. 23. 16:15
 10/42 anonim ***** válasza:
85%

Van rossz oldala, persze. De sok jo is, szerintem.

Azert a gyerek kivesz beloled rendesen, de ad is ugymond. Mert az mindennel tobbet er, amikor radmosolyog, eloszor kimondja a neved, megolel,valami aranyos dolgot csinal, akar csak racsodalkozik egy kavicsra.

Szoval en ezekben az aprosagokban talaltam meg a boldogsagot, meg egy atuvoltott ejszaka utan is (marmint a gyerek uvoltott, en csak sirtam 🤣🤣).

Az a baj, hogy nyilvan kivulallokent ezek a dolgok nem hatnak meg, nem tudod elkepzelni milyen. De amikor benne vagy, ertelmet nyer.

Meg vannak idoszakok. Pl nekem a kisbabas idoszak egy alom volt, 0-6 honapos koraig alig sirt, aludt, hasfajas nem volt, fogzas se nagyon viselte meg, addig. Na utana jott egy kemeny 1 ev, amikor borult minden es sokszor csak tuleltem. Aztan most lesz hamarosan 2 eves, van mar dackorszak, de valahogy konnyebb most jelenleg, mint mondjuk 5 honapja, amikor ejszaka 40 percenkent kelt.

Szoval egy hullamvasut sokszor, igen, de nekem szemely szerint megeri es szeretek anya lenni. Ha pedig ugy erzem, hogy pihenesre van szuksegem, hala a jo egnek a ferjem mellettem van, szamithatok ra, aztan elmehetek akarhova delutan, miutan hazaert. Persze ez se volt mindig igy, volt, amikor myilvan hiaba akartam volna csak 10 percre is kimenni setalni egyet, a gyerek orditott, mert nem latott...:D

De most jelenleg nincs ilyen, mar jol elvan az apjaval is szerencsere.

2023. jan. 23. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!