Mit tehet olyankor a külön élő apa, ha az anya mindenféle kitalált allergiák miatt nem akarja láthatásra engedni a lányukat?
Az anya kitalál valamit, amire éppen nagyon allergiás a kislány és ezért nem akarja engedni hozzá, mert mi van, ha éppen olyan étel lesz amiben az van. Ha mégis elhozhatja, akkor listát kap, hogy mi mehet és mi nem és nagyjából képes beszámolót kér a főzésről. Annyira átlátszó és végtelenül idegesítő ez a huzavona még nekem is, pedig én csak az apa barátnője vagyok (baráti értelemben). Állandóan azt kell lesnem, hogy most akkor mit főzzek, mit ne, mit lehet, mit nem...
Az apa azt mondja, hogy tehetetlen, mert az anya nem engedi meg, hogy orvoshoz vigye a kislányt. Tőlem kérdezte, hogy mit csináljon ebben az esetben.
"elviszi csinaltat allergiatesztet egy neves kórházban"
Nincs ilyen.
Glutén, laktóz terheléssel vizsgálják. Előtte diéta, utána visszaterhelés.
Amiket meg sorolt a kérdező, sz mind keresztallergia miatt figyelendő.
Diakkal nem utazik ingyen a gyerek.
De, ingyen utazik vele, mert Budapesten a bkv-n 14 év alatt nem kell nekik bérlet, elég a diák.
Értem, hogy keresztallergia, de akkor otthon nem kellene betartania a mentes étkezést? Volt olyan időszak, hogy a földimogyorós pufi volt a kedvenc nasija. Péntek délutánig ehette (meg benne volt a zacskó, amiben tízóraira is vitt), péntek estétől vasárnap délutánig allergiás volt rá, vasárnap este otthon már ehette... Szuper allergia.
Előző hétvégén tojást nem ehetett. Kíváncsi vagyok, hogy most hétvegén majd mit nem szabad főznöm.
A gyámügynél annyit mondtak, hogy még túl friss az egész, majd lenyugszik anyuka, most még játszmázik. Ez volt decemberben.
19 ilyet ne írj 1 vagyok, de kb mindenki lepontozott.
Amúgy ha maszekba viszi allergia vizsgálatra semmi nem kell hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!