Mit tehet olyankor a külön élő apa, ha az anya mindenféle kitalált allergiák miatt nem akarja láthatásra engedni a lányukat?
Az anya kitalál valamit, amire éppen nagyon allergiás a kislány és ezért nem akarja engedni hozzá, mert mi van, ha éppen olyan étel lesz amiben az van. Ha mégis elhozhatja, akkor listát kap, hogy mi mehet és mi nem és nagyjából képes beszámolót kér a főzésről. Annyira átlátszó és végtelenül idegesítő ez a huzavona még nekem is, pedig én csak az apa barátnője vagyok (baráti értelemben). Állandóan azt kell lesnem, hogy most akkor mit főzzek, mit ne, mit lehet, mit nem...
Az apa azt mondja, hogy tehetetlen, mert az anya nem engedi meg, hogy orvoshoz vigye a kislányt. Tőlem kérdezte, hogy mit csináljon ebben az esetben.
A láthatás akadályozása szabálysértés! Az apa forduljon a gyámügyhöz. Esetleg ott kezdeményezze, h vizsgálja meg szakorvos a gyereket, az ügy megnyugtató lezárása érdekében.
Fontos: ne engedje azzal lerázni magát a gyámügyön, h "ne zaklassuk fel a gyereket".
Majd írd meg kérlek, h hogyan alakult az ügy. Üdv: Feri
"listát kap, hogy mi mehet és mi nem és nagyjából képes beszámolót kér a főzésről"
Az ételallergia létező dolog. Nekem ebből pont az jön le hogy valóban aggódik és nem bízik abban hogy apuka tudja mi az a glutén vagy a laktóz. Nem hiszem hogy kitalálta volna az anyuka még akkor sem ha tényleg nem akarja odaadni apukának.
A láthatás akadályozása meg az ha nem adja oda. Az hogy odaadja de megmondja mit ehet hogy ne legyen beteg az nem.
Természetesen az ételallergia létező dolog, az egyik fiam is laktózérzékeny. Azt viszont nehezen hiszem, hogy 2 nap alatt elmúlik az allergia, hogy másikra legyen allergiás és a családban senki másnál nem allergiás csak az apjánál.
A szülinapjára az anyai nagymama sütötte a tortát, teljesen hagyományos alapanyagokkal, azaz semmi mentes nem volt benne, a kislánynak semmi baja nem volt. Majd 2 nappal kesőbb, mire apukához jött volna, már glutén érzékeny volt. A következő hétvégére a laktóz volt tiltólistás, de volt már paradicsom, kígyóuborka és mogyoró allergiája is.
Persze, a listákat eltette és mesengeres beszélgeteseket is.
Igen, elvihetné orvoshoz, de hétvégente van csak nála és semmi iratot nem kap hozzá. Még a diákot sem kapja meg, hogy ingyen utazhasson, jegyet kell vennie a kislánynak.
Már megkérdezte az iskolában, ott sem kap diétás ételt, az adatlapon az allergiánál az szerepel, hogy nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!