Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mennél 10 év körüli...

Mikor mennél 10 év körüli gyerekkel ügyeletre?

Figyelt kérdés

Tegnap be volt rekedve, fájt a torka, alig tudott nyelni(náthája nincs, orra nem folyik, nem köhögött). Ma mindent kihányt, ami belement, étvágya van, de kétfalat akármi is kijött, kb 15x hányt, pedig alig evett. Fáj a hasa egy picit egy bizonyos ponton, húgyhólyag felett(nemvakbél).

Biztos vagyok benne, hogy köze van a szilveszterhez, elkapott valamit, másnap már jelentkezett. Gyenge, fáradt, 37.3, csak hőemelkedése van.

Közelben több ismerős beteg hasonlóval, velük nem érintkezett vagy két hete.

Kicsit beijedtem, mert szinte semmit sem evett/ivott ma, nyaka nem merev, fényre ilyesmire nem érzékeny, este nem tudott aludni. Fájdalomcsillapítót kihányta szinte egyből, és most jön az este.

Mennyi idő alatt szárad ki?

2023. jan. 2. 17:11
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
67%
40! Eddig is miért várt? Érthetetlen.
2023. jan. 3. 20:14
 42/51 A kérdező kommentje:

Nem a vakbele, a húgyhólyagja felett fáj neki, nem oldalt. Ráadásul székletproblémái sincsenek.

Azért, mert hülyeségekért nem megy az ember orvoshoz. Azért mert berekedt? Azért mert többször hányt? Azért mert láza volt és köhécselt?(ezek nem egyszerre ráadásul), a gyerek nagy, ha lenne rutinod tudnád, mit mondanak. (igyon folyadékot, pihenjen, ha nagyon fáj neki vegyen be fájdalomcsillapítót, ha köhög, inhaláljon, csak akkor kell lázcsillapító, ha rossz dolog társul a lázzal, pl lázgörcs, amúgy 39 fokig nem kell semmi).

Erre minek menjek be vele? Ráadásul eddig nem fájt ennyire a hasa, azt hittem eddig "beszorult a puki", és csodák csodája, másnapra el is múlt a hasfájása.

Minden doki visszaküldi a gyereket ilyesmivel. Reggel meg még azt hittem, hogy lecseng a gyógyszertől, mint ahogy azt egy normális betegség tenné, lázcsillapító után ritkán jön vissza magas láz, pláne fájdalom.

Miért várok? Tök jól alszik, a nurofen hatott, nem fáj most semmije, épp csak hőemelkedése van, ráfér az alvás, még csak nem is köhög. Holnap délelőttös a doki.

2023. jan. 3. 20:29
 43/51 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod... De úgy tetted fel a kérdést, hogy mikor mennnek, és ahogy látod, a válaszolók 99%-a már rég ment volna... Nem értem miért kérdezel, ha úgysem érdekel más véleménye. Inkább menjen az ember feleslegesen, mint ne és abból nagyobb baj legyen,de a te felelősséged, ha te így nyugodtan alszol, akkor tégy úgy. Azt mondjuk végképp nem értem, hogy tegnap vagy ma miért nem hívtad a háziorvost, legalabb telefonon rakerdezhettel volna, hogy ez belefer-e, vagy este az ügyeletet. Engem megdöbbent a hozzáállásod, attól hogy 10 éves, és nem 2,még aggasztoak a tünetei, legalabb egy 3 perces telefont megejthettel volna szerintem, de nem vagyunk ugyanolyanok, tény.
2023. jan. 3. 21:54
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
És persze, hogy hullámzó az állapota, ha a sok gyógyszer elnyomja a tüneteit, de attól még nincs jobban, csak épp hat a fájdalomcsillapító...
2023. jan. 3. 21:55
 45/51 anonim ***** válasza:
80%

15x hányt és itt írogat az anyja? Ez valami troll lehet.

Tízéves fiam van. Átlagos magasság (142 cm), sovány (31 kiló). Nemrég elkapott egy hányós vírust. Kora este lett rosszul, 3x hányt, 6,8, és 10 körül. Majd éjjel 2-kor, aztán hajnal 4-kor. Reggel hívtam az orvost, aki azt mondta hogy ha ma is folytatódik akkor menjünk be a kórházba. Szerencsére ennyi volt. Nem hányt többet. Aznap etettem sós cuccokkal (ropi, főtt krumpli), rehidráló folyadékot itattam vele, de megmértem, 1 kilót vesztett ezzel az öt hányással és látszott is rajta. Aki 15x hányt és semmi nem marad meg benne, azt be kell vinni! Nem itt írogatni hülyeségeket.

2023. jan. 3. 22:13
 46/51 anonim ***** válasza:
81%

45!

Igen, össze is omolhatott volna a gyerek szervezete!

2023. jan. 3. 22:32
 47/51 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert nem 1-2szer hányt, hanem 15ször fél nap alatt. Senkit nem küldd el így orvos. Ezzel tegnap kellett volna dokihoz menni napközben.

Szerencséd volt.

2023. jan. 3. 23:42
 48/51 A kérdező kommentje:

Most jöttem csak ide, nézem milyen válaszok vannak, nem tudom miből gondoljátok, hogy jobban ismeritek a dokit.. Voltunk dokinál, megnyomkodta a hasát, közölte, hogy nem vakbél, és menjünk vissza pénteken, ha még mindig lesz láza, hányásnál az első kérdése volt, hogy "nem száradt ki?" mintha meg tudtam volna mondani, ugye az itt felszedett infó alapján mondtam, hogy pisilt és ez fontos, akkor nem érdekelte többet a dolog. Csinált egy covid tesztet, illetve csak megszúrta az ujját, gyűjtött vért vékony kis izébe, de a gép nem működött, még egyszer meg nem akarta megszúrni. Azt mondta idézem "fekvés és sok folyadék", "jöjjön vissza pénteken, ha még mindig tart a láz vagy hasmenése is lesz". Szerinte a hasfájás a hányás miatt lehet, érzi, hogy fel van puffadva a gyerek hasa(ilyen lapos egyébként még az életben nem volt). Szerinte covid, nem tud semmit adni, majd kiheveri, ha pénteken is lázas, menjünk vissza. A vizsgálat miatt direkt nem kapott nurofent, 38.2-je volt a vizsgálat alatt és hasfájása, előtte hányingere volt, amint hazaértünk rohant fel hányni(gondolom a kocsi).

Senkit nem érdekel a hányó gyerek, ha nincs más tünete, sem a lázas/hasfájós gyerek. Amúgy a hasa ma is fájt, egyszer hányt és még mindig lázas, amint kimegy a nurofen 38.6, nurofennel meg 37.4 és nulla hasfájás. Borzalmas csúnyán köhög, de legalább már az orra is folyik, jobban hasonlít náthára az egész. Szerintem is covid, majd elmúlik. Így utólag örülök, hogy nem küldettem haza magam az ügyeletről és nem ült kocsiba a hányó gyerek, de nagy mázli volt, hogy nem agyhártyagyulladás vagy vakbél.

Sportitalt vettem, de nem hajlandó beleinni, mert szerinte rossz ízű, mondjuk már nem is kell szerencsére, de azért lesz majd itthon.

Sok hányás gyomorrontástól is lehet(ett volna), és mondom, nem volt láza a hányás alatt!(akkor még fájdalomcsillapítót sem kapott).

2023. jan. 4. 19:33
 49/51 anonim ***** válasza:
Az a vékony cső astrup volt.
2023. jan. 4. 19:37
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
De normális dokit érdekel egy beteg gyerek. Ha tudod, hogy az orvosod egy ilyen nem törődöm alak, miért nem keresel egy rendeset helyette.
2023. jan. 4. 22:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!