Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Táppénz hogyan van gyerekkel?

Táppénz hogyan van gyerekkel?

Figyelt kérdés
Van egy majdnem 7 évesem, aki szombat óta (hatodik napja) beteg, keddtől (2 napja) vagyok én vele, hétfőn a nagyszülők vigyáztak rá, én dolgoztam. Teljesen nyilvánvaló, hogy még nagyon nincs jól, az orvos jövő hétfőn küldeni akarta volna suliba, rákérdeztem, hogy ha hétfőn is lesznek kiütései, akkor mit csináljak? Úgy tudom a kiütésekkel is erősen fertőz a betegsége, (a tesója ugyanezzel a betegséggel másfél hete nyűglődik, egész múlthéten, és most héfőn is a mamáék vigyátak rá/rájuk). Azt mondta, eléggé felháborodva, hogy 8 táppénzes napom fog elhasználódni, ha nem zárja le pénteken, mert akkor a hétvége is beleszámít. De hétfőtől péntekig dolgozom, akkor hétvégére miért kapnék táppénzt? Komolyan így is telnek a napok? És ha elfogy, akkor mi történik? Mert ha csak annyi, hogy nem kapok pénzt, akkor nem értem a kirohanását. Nagyon aranyos, de most picit leharapta a fejemet. Eddig amúgy a nagyobbikkal 3 napot voltam táppénzen a szülinapja óta, nem szokott beteg lenni.

2022. dec. 1. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Szia! Nem értek a témához, de facebookon van egy jó kis csoport, ellátásokkal kapcsolatban, oda érdemes belépni,szakemberek adnak segítsget.
2022. dec. 1. 18:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyermek ápolási tp hétvégére is fizet. Zárasd le pénteken max hétfőtől újra felvesz. Ha nem egyedülálló vagy 7 éves gyerekre évi 14 nap jár. Ha egyedülálló vagy akkor a duplája.
2022. dec. 1. 18:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szülinaptól szülinapig van az évi 14 nap
2022. dec. 1. 18:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondja az orvos, más kérdés, hogy mi köze hozzá.
2022. dec. 1. 18:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem csak annyi, hogy ha elfogy nem kapsz pénzt, hanem nem is mehetsz táppénzre. Fizetetlen távollét a munkahelyeden, aminek baromira nem szoktak örülni, és nem is kötelesek megadni.
2022. dec. 1. 18:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. dec. 2. 03:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves 2-es! Azt mondta, nem tudja leállítani, és ugyanazzal elindítani, mert az táppénzcsalás. (Amúgy miért, ha hétvégén amúgy se dolgozom?)

Meg egyáltalán nem irígykedem az egyedülálló szülőkre, de náluk miért jár dupla idő? Ez csak egy ártatlan naív kérdés, ne harapja le érte senki a fejem...

2022. dec. 2. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert ha nem vagy egyedülálló akkor apukának is jár ugyanannyi nap, mint neked. Ha elváltok megkapod az ő napjait is, mivel te neveled.
2022. dec. 2. 16:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja én eddig úgy tudtam, hogy összesen, teljesen mindegy ki veszi ki, 1 gyerekre ennyi és kész. Akkor félreinformálódtam.
2022. dec. 2. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!