Mikor mennél 10 év körüli gyerekkel ügyeletre?
Tegnap be volt rekedve, fájt a torka, alig tudott nyelni(náthája nincs, orra nem folyik, nem köhögött). Ma mindent kihányt, ami belement, étvágya van, de kétfalat akármi is kijött, kb 15x hányt, pedig alig evett. Fáj a hasa egy picit egy bizonyos ponton, húgyhólyag felett(nemvakbél).
Biztos vagyok benne, hogy köze van a szilveszterhez, elkapott valamit, másnap már jelentkezett. Gyenge, fáradt, 37.3, csak hőemelkedése van.
Közelben több ismerős beteg hasonlóval, velük nem érintkezett vagy két hete.
Kicsit beijedtem, mert szinte semmit sem evett/ivott ma, nyaka nem merev, fényre ilyesmire nem érzékeny, este nem tudott aludni. Fájdalomcsillapítót kihányta szinte egyből, és most jön az este.
Mennyi idő alatt szárad ki?
Megint hányt, kb 15 perc telt el két hányás között, közben nem ivott/evett semmit. Színtiszta cuccokat hány ki(víz ugye), most pl gyomorsavat, azt is alig pár cseppet.
Narancslé és tea még a reggeli volt, ahol normálisan reggelizett(bundás, téliszalámi), a narancslé tök rendes reggeli ital, a tea is. Én is ettem, semmi bajom tőle, és más is evett belőle, nekik sincs.
Mióta rosszul van mindent próbáltunk és csak vizet ivott, a pirítóst is kihányta, pedig alig evett belőle. Ropit szintén. Próbáltunk cukrosat is, azt is. Almát is, kb körömyni falatot, azt is, meg tényleg mindent, a fájdalomcsillapítót is. Kis víz, nincs víz, "sok" víz mind kijött, bake rollst is "evett" kb félternyényit, azt is. Annyit hány, hogy elpattantak az erek a szeme körül/szemhéján.
Csipsz nincs itthon, nem szereti.
Amíg ezt írtam megint hányt, sima vizet.
Az én gyerekem anno szalmonellas volt és kiszáradás közeli állapotban került a kórházba 2 evesen. Száraz bőr, főleg a kézfejen érezhető, karikás szemek, lassú mozgás, bagyadtsag, aluszekonysag a tünetek.
Nekünk amúgy ez után azonnal az ügyeletre kellett mennünk egy évig ha egy órán belül háromnál többször hányt.
Hideg cola kikevert bubival. 15 percenként 1-2 evőkanál.
Jéghideg víz kortyonként.
Izotoniás sport víz ha el kezd benne maradni.
Almalé ami még hatásos pici sóval és cukorral hidegen szinten lassan!
"Biztos kúpot ad a 10 évesnek."
Biztos, ha azt szeretné, hogy ne hányjon. A felnőtt is azt kap vagy injekciót, azt ugyanis nem hanyja ki. Bele szeretnél még kötni valamibe?
Daedalon fertőzéses hányásra nem hat, fölösleges. B6 vitamint szoktak adni injekcióban, amúgy az se hat rá, elterjedt placebó, mint a kalcium az allergiára. Folyadékpótlás, lehetőleg valami izotóniás, tehát kifejezetten erre való ORS oldat vagy sportital is megteszi. Ez gyorsabban felszívódik, kevésbé hányja ki.
Tudom, hogy ijesztő ennyi hányás, de azért még nem vinném ügyeletre. Ha aggódsz, hívd fel őket telefonon, hogy milyen tünetek esetén vidd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!