Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mennél 10 év körüli...

Mikor mennél 10 év körüli gyerekkel ügyeletre?

Figyelt kérdés

Tegnap be volt rekedve, fájt a torka, alig tudott nyelni(náthája nincs, orra nem folyik, nem köhögött). Ma mindent kihányt, ami belement, étvágya van, de kétfalat akármi is kijött, kb 15x hányt, pedig alig evett. Fáj a hasa egy picit egy bizonyos ponton, húgyhólyag felett(nemvakbél).

Biztos vagyok benne, hogy köze van a szilveszterhez, elkapott valamit, másnap már jelentkezett. Gyenge, fáradt, 37.3, csak hőemelkedése van.

Közelben több ismerős beteg hasonlóval, velük nem érintkezett vagy két hete.

Kicsit beijedtem, mert szinte semmit sem evett/ivott ma, nyaka nem merev, fényre ilyesmire nem érzékeny, este nem tudott aludni. Fájdalomcsillapítót kihányta szinte egyből, és most jön az este.

Mennyi idő alatt szárad ki?

2023. jan. 2. 17:11
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
63%
Indulj vele az ügyeletre.
2023. jan. 2. 18:48
 22/51 anonim ***** válasza:
60%
Mivel nem tudod visszapótolni a folyadék veszteséget, infúzióra lenne szüksége. A kiszáradás egy idő után - ördögi kör -hányást generál.
2023. jan. 2. 19:04
 23/51 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap óta beteg, ma munkanap van, de nem viszed orvoshoz, inkább megvárod, hogy csak ügyelet legyen. Gratulálok.
2023. jan. 2. 19:14
 24/51 A kérdező kommentje:

Tegnap "semmi baja" nem volt, az első 5 hányásig, rekedt torokkal meg nem viszek orvoshoz 10 évest. Azóta pisilt, vízszínűs-sárgát, aminek elsőre örültem, de most azon izélek, hogy kijött belőle az is, ami benne volt. Most nem hány, csak hányingere van és szenved, hogy úgy érzi kell, de nem jön semmi, 1 deci víz megint lement, hőemelkedése elmúlt.

Szeme alapvetően karikásabb, enyhe ekcémája van telente, este van, alig aludt előző este, illetve tök kimerült a sok hányástól, nemtudom, kiszáradástól ilyen-e.

Még kicsit várok, mielőtt telefonálok, örülök, hogy kb 15 perce benne van a víz.

Szerintem határeset, hogy orvos-e vagy sem. Nem sír a fájdalomtól, nincs láza, végülis iszik(csak kihányja) és kb reggel 7-8 óta van ez, tehát éppenhogycsak 12 órája.

2023. jan. 2. 19:22
 25/51 anonim ***** válasza:
86%
En este 17 kor kezdtem hanyni,rota es 23 fele mar mento vitt az ugyeletre. Osszeestem a hanyas fosastol es egesz este bent tartottak infuzion. Fel nap alatt is ki lehet szaradni. En felnott voltam. De a viz is kijott.
2023. jan. 2. 19:33
 26/51 anonim ***** válasza:
90%

Vizet ne adj! Csak elektrolit folyadékot. A víz kimossa a maradék elektrolitot is belőle!

Csak jótanács. Gyorsan kerülhet súlyos állapotba.

Húgom intenzíven dolgozik. Nemrég majdnem meghalt náluk egy férfi, mert a súlyos hasmenése mellett csak vizet ivott.

2023. jan. 2. 19:39
 27/51 anonim ***** válasza:
83%

"végülis iszik(csak kihányja)"

Te tényleg ennyire hülye vagy??

2023. jan. 2. 19:44
 28/51 anonim ***** válasza:
100%

Most nem azért, de ha nem pisil egész nap, és folyamatosan hány, mennyiből állna felhívni az ügyeletet? Nem pedig ide írni.

Felhívod, elmondod mi van, és majd megmondják, hogy vidd-e, vagy ne vidd.

2023. jan. 2. 19:52
 29/51 anonim ***** válasza:
84%
Akár kómába is eshet az a gyerek a kezeid között. Akkor majd telefonálhatsz. Istenem...
2023. jan. 2. 19:54
 30/51 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem hívtad fel rendelési időben az orvosát. Ez rá tartozna. Ügyeleten ellátják, ha kiszáradás gyanús, de le fognak baszni jogosan, hogyha egésznap beteg volt miért nem a körzetes dokihoz vitted.
2023. jan. 2. 20:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!