Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mennél 10 év körüli...

Mikor mennél 10 év körüli gyerekkel ügyeletre?

Figyelt kérdés

Tegnap be volt rekedve, fájt a torka, alig tudott nyelni(náthája nincs, orra nem folyik, nem köhögött). Ma mindent kihányt, ami belement, étvágya van, de kétfalat akármi is kijött, kb 15x hányt, pedig alig evett. Fáj a hasa egy picit egy bizonyos ponton, húgyhólyag felett(nemvakbél).

Biztos vagyok benne, hogy köze van a szilveszterhez, elkapott valamit, másnap már jelentkezett. Gyenge, fáradt, 37.3, csak hőemelkedése van.

Közelben több ismerős beteg hasonlóval, velük nem érintkezett vagy két hete.

Kicsit beijedtem, mert szinte semmit sem evett/ivott ma, nyaka nem merev, fényre ilyesmire nem érzékeny, este nem tudott aludni. Fájdalomcsillapítót kihányta szinte egyből, és most jön az este.

Mennyi idő alatt szárad ki?

2023. jan. 2. 17:11
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%
Azért is le fogják,hogy miért várt eddig!
2023. jan. 2. 21:37
 32/51 anonim ***** válasza:
0%

A srác csak hány, hasmenése nincs. A hasmenés folyadékvesztése azért nem mindegy. A hányás csak annyi, hogy nem megy be a folyadék, nem veszít pluszban.

De ezt nem velem, hanem az ügyeletes orvossal kéne megbeszélni, mert én nem vagyok orvos, csak egy kommentelő.

2023. jan. 2. 21:45
 33/51 anonim ***** válasza:
98%

32!

Ne haragudj, nem leszólni akarlak,de ezt nem jól tudod!

Hányással sok emésztőnedvet is veszít az ember. Sokkal több folyadék jön ki,mint amit megivott/megevett.

2023. jan. 2. 22:00
 34/51 anonim ***** válasza:
100%
Na mi lett, jobban van?
2023. jan. 3. 01:29
 35/51 anonim ***** válasza:
100%
Erről a lebaszasrol jut eszembe: anno a gyerekemet a bölcsiből küldték haza, onnan mentünk az ügyeletre-mert pont kicsusztunk a rendelési időből. Par órával később újra ott voltunk, mert a gyerek folyamatosan hányt, ment a hasa és 40 fokos laza volt amit nem tudtam levinni. Az ügyeletes orvos lebaxott, hogy miért vártam eddig, hamarabb kellett volna behoznom a gyereket, már mélyvénát kell szúrni neki a kiszáradás miatt. Kicsit jött csak zavarba, amikor mondtam, hogy itt voltunk pár órája, épp nála, ő küldött haza azzal, hogy nincs itt semmi probléma, itatni kell a gyereket.... Nem tudom már hányadik valaszado voltam, az en gyerekem volt 2 évesen szalmonellas
2023. jan. 3. 07:15
 36/51 anonim ***** válasza:
Hogy van a nagyfiú?
2023. jan. 3. 11:46
 37/51 A kérdező kommentje:

Az utolsó kommentemig hányt, aztán aludt a karomban, éjfélkor megint hányt, azóta semmi hányás. Eszik, iszik rendesen, de 38.7es láza van. Most is alszik, hányás/gyomorfájdalom semmi, viszont köhög rendesen(nem hurutos), orra nem folyik.

Őszintén fogalmam nincs mi baja van(talán covid?),de nem igényel dokit, ma délután, ha nem megy lentebb a láza, betelefonálok csak helyzetjelenteni.

Úgy sikerült megoldani a kiszáradásos parát, hogy mikor mondta, hogy hányingere van, belediktáltam vizet, így valameddig benne volt, ígyis úgyis hányt volna, vizet könnyebb hányni. Volt reggel pisilni is, szóval bevált. Hasmenés székrekedés semmi, már csokit is evett.

Azért ezek így elég összeférhetetlen tünetek, elsőre rekedtség és torokfájdalom beszédnél is, második nap rengeteg hányás, se rekedtség, se torokfájás, harmadik nap láz és köhögés, semmi gyomorgond.

Nem szokványos betegség, az tuti.

2023. jan. 3. 11:50
 38/51 anonim ***** válasza:
74%
Covidra neznek egy otthoni tesztet. Fura.
2023. jan. 3. 12:11
 39/51 A kérdező kommentje:

Jó, ebből doki lesz, aki valszeg beutal kórházba. Visszajött a magas láz és hasfájdalom sírásig vagy fél órát, hogy bele fog halni, annyira fáj neki.. Kapott még egy fájdalomcsillapítót, most jobb, de ez nem fog elmúlni magától, holnap orvos és kórház. Nagyon csúnyán köhög, nem hurutos, nem száraz, hanem olyan sípolós, és a torkába is visszajött a fájdalom, hangja "fátyolos". Szerencsére étvágya van és iszik is rendesen.

Így én még nem láttam, pedig egész nap, amíg hatott a nurofen, tök jól volt a köhögést leszámítva, energikus volt, játszott meg fecsegett, nevetgélt, most meg ez.

2023. jan. 3. 20:07
 40/51 anonim ***** válasza:
100%
De miert varsz? Ugyelet. Es ha ejjel rosszul lesz? Az is lehet h vakbele van
2023. jan. 3. 20:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!