Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van, hogy túl sokat nyomkodját...

Van, hogy túl sokat nyomkodjátok a telefonotokat miközben a család körülöttetek van?

Figyelt kérdés
Van, hogy beleragadok a fb-ba, vagy hírolvasásba, és addig nem játszok a gyerekekkel. Aztán este nézem, hogy a napi képernyőidöm 3-4óra is megvolt. Sokszor motyog a feleségem is érte de úgy érzem, hogy függő vagyok és ez valami pótcselekvés. Tudom, hogy nem kellene de valahohy mindig a kezembe kerűl a telefon.
2022. dec. 30. 08:25
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%
Én ezt a kérdést csak a gyerek szemszögéből tudom megközelíteni. (15/L) Kiskoromból (ovi, alsó) markánsan emlékszem rá, hogy anyukám gyakran számítógépezett, később telefonozott hosszú-hosszú ideig. Olyankor mindig ráncolta a szemöldökét, "mérgesen nézett" vagy legalábbis én így fogtam fel akkor. Viszont ha hozzászóltam, mondtam, kérdeztem valamit, nagyon nehezen válaszolt. Többször mondtam mindent, akkor is vagy 10 másodperc után reagált csak. Emlékszem, hogy vágytam volna a figyelmére, aztán mindenféle hülyeséget csináltam és bohóckodtam hogy láthatóvá tegyem magam. Ez egy leírhatatlan érzés. Hülyét csináltam magamból, direkt csak azért hogy végre rám is figyeljen. De hiába, mert ráadásul türelmetlenebb is volt, gyorsan felcsattant, kiabált, elküldött. Én kicsiként persze nem nagyon fogtam fel mivel állunk szemben, azt se tudtam mit csinál. Máig se tudom pontosan, mert nekem oda se szabadott nézni a tekefonjára, de kb hírek, facebook, beszélgetések, youtube, ruhaboltok ennyiből állhatott. Párszor szándékosan nem mondtam meg neki, hogy a telefonja, mert tudtam akkor nem fog azzal foglalkozni. Mostanság már 15 éves vagyok, a családi étkezésnél szinte mindig előkerül anyám és apám telefonja is. Próbáltam már kérdezni őket hogy nem látják-e ezt soknak, hogy ők pl nagyon sokat telefonoznak. De rögtön jött, hogy én ne vonjam őket felelősségre, ők felnőttek, akik fontos dolgokat intéznek folyton, én meg ne szóljak beke. Én a sajátomat soha nem hozom az asztalhoz, vagy oda amikor a családommal vagyok, csak ha valamit kérdeznek amit onnan kell megnéznem, érte megyek. Egyébként suliban, buszon, szobámban, éjjel telefonozok csak.
2023. jan. 9. 00:49
 12/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi a választ! Ezt szeretném elkerülni, hogy én is így legyek a gyerekeimmel. Mennyi idősek a szüleid?
2023. jan. 9. 05:59
 13/14 anonim válasza:
100%

11es vagyok. Anyukám 39, apukám 40. Szóval fiatalok tulajdonképpen...

Még annyira emlékszem hogy pár éve belenéztem anyukám telefonjába, a képernyőidő 24 óra alatt 8 óra volt.

Mentségükre legyen mondva, valószínűleg anyukám tényleg sokszor ügyeket intézett, ruhákat sokat nézett mert kifejezett izlése volt és ugye többen vagyunk testvérek, szóval sok dolga lehetett velünk. Apukám pedig rugalmas munkaidőben dolgozott egy nemzetközi munkahelyen, tehát a kollégái 0-24ben, forgásban dolgoztak az éppen aktuális problémákon, felmerülő feladatokon. Ezeket csoportos chatekben beszélték meg, egymástól segítéket kérve, tapasztalatokat megosztva. Apukám elege munkamániás, nagyon szereti amit csinál, ezért is nehezen bírta ki hogy ne szóljon hozzá ő is, gondolom.

2023. jan. 9. 12:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Segített!
2023. jan. 9. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!