Másnál is rátok tukmálja a család a kinőtt gyerekholmit?
A családban nálunk van a legkisebb gyerek, 4 éves. Van nekem is 2 tesóm, meg a férjemnek is 1 tesója. Mind családosok, nagyobb gyerekekkel. Egyszerűen ha kell ha nem hozzák a ruhákat, játékokat amik már nekik nem kell..már annyiszor elmondtam, hogy nem kell, elég minimalista szemléletű vagyok, szóval nekem ez nem jön be hogy a most 4 éves gyerekemnek tárolgassam a 10 éves unokanővére ruháit évekig meg játékokból is nekünk nem kell 40 társasjáték. Eleve vagyok olyan helyzetben, hogy bármit meg tudok ha akarok venni a gyerekemnek, szóval rá se szorulunk. De hiába mondom csak hozzák..
Pl nagy családi ebéd, jaj hoztam nektek 2 zsák ruhát, ha meg azt mondom nem kell persze egész család felhördül, hogy jaaj miert ne kellene, hát Next, meg GAP meg UGG, jó lesz az, tedd a padlásra ha nem fér...neked semmi sem kell??
És akkor kínnal elhozom...
Másik..nálunk ebéd..hoztam 2 zsák játékot, ezek nagyon jók, társas, lego, duplo, minden es már hozza is be, persze a gyerek meg nyilván már látja, jó hogy neki kell...
Arra már azt mondtam hagyd csak itt nyugodtan,majd eladogatom őket, na ment ezen is a balhé, hogy nem azért hozza...
De nekünk nem kell pár havonta zsák számra a játék...ide se kellene hozni
Másnál is van ilyen??
Igen van csak én szívesen fogadom. Aztán kiválogatom és ami nem kell tovább adom másnak.
Én szeretem, hogy nem nekem kell 50 helyről össze rendelgetni a dolgokat.
Másnál is van, és állj a sarkadra. (Már ha egyet tudtok ebben érteni a férjeddel, különben nehéz.)
Mi szívesen vesszük a használt ruhákat, de ha nektek nem kell, nyugodtan mondd meg, aztán ha mégis hozzák, küldd vissza és/vagy adományozd el. Ha a tied, azt csinálsz vele, amit akarsz, ha az övék, akkor ne tárolják nálatok.
Igeeen, babát várok, mival azonban a nagytesó már elég nagy, nem nagyon vannak meg tőle a babaholmik
Így van pár ismerősöm akik zsákszámra hordják ide az évek óta tárolt kinőtt, megunt holmijaikat, mert hogy nálunk nagy a padlás elfér.
Még a játékokat csak csak elteszem, de ruhákat nem fogok 5-6évig tárolgatni.
Engem is bosszant, hogy hetek óta nem csinálok mást, mint használt cuccokat válogatok és próbálom elhordani a gyerekotthonba meg ilyen helyekre.
Nalunk nincs ilyen, nincs csaladom, csak a gyerek meg en.
Viszont ha lenne, es nem kellene, elvinnem a voroskeresztbe vagy akarmelyik gyujtohelyre. Mondjuk az is igaz, hogy az is macera, meg addig is tarolgatni, de azert gondolom nem hetente hordjak zsak szamra ( honnan lenne annyi ), par havonta meg kibirod, legalabb jot cselekszel.
Nálunk inkább a játékkal volt ez, de mondtam, hogy köszi, nekünk nem kell ide több, van elég a gyereknek.
Én sosem értettem ezt a tukmálást.
Lehet lepontozni,mindig mindent elfogadtam,ami nem kellett azt továbbadtam, vöröskeresztnek,vagy máshova, mikor ki jött érte.
Vagy keresel a környezetedben egy szegényt,ők hálásan el fogják fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!