Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnál is rátok tukmálja a...

Másnál is rátok tukmálja a család a kinőtt gyerekholmit?

Figyelt kérdés

A családban nálunk van a legkisebb gyerek, 4 éves. Van nekem is 2 tesóm, meg a férjemnek is 1 tesója. Mind családosok, nagyobb gyerekekkel. Egyszerűen ha kell ha nem hozzák a ruhákat, játékokat amik már nekik nem kell..már annyiszor elmondtam, hogy nem kell, elég minimalista szemléletű vagyok, szóval nekem ez nem jön be hogy a most 4 éves gyerekemnek tárolgassam a 10 éves unokanővére ruháit évekig meg játékokból is nekünk nem kell 40 társasjáték. Eleve vagyok olyan helyzetben, hogy bármit meg tudok ha akarok venni a gyerekemnek, szóval rá se szorulunk. De hiába mondom csak hozzák..

Pl nagy családi ebéd, jaj hoztam nektek 2 zsák ruhát, ha meg azt mondom nem kell persze egész család felhördül, hogy jaaj miert ne kellene, hát Next, meg GAP meg UGG, jó lesz az, tedd a padlásra ha nem fér...neked semmi sem kell??

És akkor kínnal elhozom...

Másik..nálunk ebéd..hoztam 2 zsák játékot, ezek nagyon jók, társas, lego, duplo, minden es már hozza is be, persze a gyerek meg nyilván már látja, jó hogy neki kell...

Arra már azt mondtam hagyd csak itt nyugodtan,majd eladogatom őket, na ment ezen is a balhé, hogy nem azért hozza...

De nekünk nem kell pár havonta zsák számra a játék...ide se kellene hozni

Másnál is van ilyen??

2022. dec. 10. 18:17
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%

Légy határozottabb. A te házadba nem vihetnek be olyat, ami neked nem kell. Ha mégis, távozáskor add a kezükbe, hogy köszönöd, de nem kell.

Megértem egyébként, én is a minimalizmus híve vagyok, és ezt sokan nem is akarják megérteni. Volt aki még mondta is, hogy csináljunk vele, amit akarunk, csak ne nekik kelljen kidobni. Konkrétan erre a párom közölte, hogy köszi, de nincs rá szükségünk, mert az ő rokona az illető.

Én sokkal kevésbé vagyok kedves a rokonaimmal, meg szoktam mondani, ha a szép szó nem hat, hogy senki ne hozzon semmit, mert ki fogom dobálni.

2022. dec. 11. 19:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!