Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnál is rátok tukmálja a...

Másnál is rátok tukmálja a család a kinőtt gyerekholmit?

Figyelt kérdés

A családban nálunk van a legkisebb gyerek, 4 éves. Van nekem is 2 tesóm, meg a férjemnek is 1 tesója. Mind családosok, nagyobb gyerekekkel. Egyszerűen ha kell ha nem hozzák a ruhákat, játékokat amik már nekik nem kell..már annyiszor elmondtam, hogy nem kell, elég minimalista szemléletű vagyok, szóval nekem ez nem jön be hogy a most 4 éves gyerekemnek tárolgassam a 10 éves unokanővére ruháit évekig meg játékokból is nekünk nem kell 40 társasjáték. Eleve vagyok olyan helyzetben, hogy bármit meg tudok ha akarok venni a gyerekemnek, szóval rá se szorulunk. De hiába mondom csak hozzák..

Pl nagy családi ebéd, jaj hoztam nektek 2 zsák ruhát, ha meg azt mondom nem kell persze egész család felhördül, hogy jaaj miert ne kellene, hát Next, meg GAP meg UGG, jó lesz az, tedd a padlásra ha nem fér...neked semmi sem kell??

És akkor kínnal elhozom...

Másik..nálunk ebéd..hoztam 2 zsák játékot, ezek nagyon jók, társas, lego, duplo, minden es már hozza is be, persze a gyerek meg nyilván már látja, jó hogy neki kell...

Arra már azt mondtam hagyd csak itt nyugodtan,majd eladogatom őket, na ment ezen is a balhé, hogy nem azért hozza...

De nekünk nem kell pár havonta zsák számra a játék...ide se kellene hozni

Másnál is van ilyen??

2022. dec. 10. 18:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%
En is kaptam eleg sokat. Atvalogattam ,kiszedtem a jot, tobbi ment le dobozban,zsakban a kuka melle rairva x hos babaruha. 30 perc alatt tunt el. De ha feldobod jofogasra ugy zsakostul, hogy ingyen babaruha jonnek es elviszik. Ne csinalj belole gondot. A szepeket szedd ki. Bar hosszu evekig nem lehet tarolni ruhat, mert tonkremegy, csupa sarga foltos lesz allasaban a h&m pld . A jo minosegi ujszeru jatekokat kivennem, a tobbi ocska szinten kuka.
2022. dec. 10. 20:21
 12/31 anonim ***** válasza:
73%

9# remélem, visznek a gyerekednek három háziállatot holnap.

Persze tudom, az máás, mert az neked kényelmetlen.

2022. dec. 10. 22:42
 13/31 A kérdező kommentje:

Konkrétan olyan játék is volt benne több is ami detto ugyanaz megvan nekünk, de neki az is kell..egy 4 éves még nem fog szelektálni.

Amúgy minél több játék van, annál kevesebbel játszik egy gyerek.

2022. dec. 10. 22:45
 14/31 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk nem tukmálnak, csak kérdezik, hogy kell-e.

Az egyik tesómmal már jóval korábban megbeszéltük, hogy mit tegyen félre nekünk, ezeket nagy gonddal elrakta, később pedig a ruhák szétválogatásában is segédkezett. Nekik sok ruha és több másik dolog is csak kölcsönbe volt, szóval nem egy teljes "készletről" van szó. A másik tesóm néha megkérdezi, hogy kell-e ez vagy az és ha kell, elhozzuk. Ismerősöktől is kaptunk ruhákat, ők óvatosan kipuhatolták, hogy kell-e és azzal adták, hogy ami nem kell, azt továbbadhatjuk. Szóval elég sok holmit kaptunk, jelentős részét örökbe, de mindig megvolt rá a lehetőségünk, hogy visszautasítsuk vagy továbbadjuk. Nekünk ez nem csak anyagi szempontból volt nagy segítség, hanem így sokkal kevesebb cuccot kell összevadászni és környezetvédelmi szempontból a lelkiismeretünk is nyugodtabb.

Ilyen úton a nagy része a gyerekruhának, játéknak, egyéb holminak megvan. Nálunk inkább az a "probléma" (hányan örülnének, ha ilyen gondjuk lenne...), hogy nagy a család és ha valami ünnep van, jön a kérdés, hogy milyen ajándékot vegyenek a most másfél éves gyerekünknek. Ennyi idősen nem fogja az ajándékok számát és értékét számolni, fontosabb a zörgő csomagolópapír, de még inkább az, aki adja. Van, akivel megbeszéltük, hogy adjon helyette a rászorulóknak, néhány rokonnak van hasznos ötletünk, de van, aki mindenképpen ki akar tenni magáért, hiába mondjuk, hogy a jelképes ajándék is jó és inkább mondókázzon vele. Játékból sok van, egy része nincs is neki elöl, viszont él-hal azért, ha foglalkoznak vele. Nem azt mondom, hogy ne kapjon egyáltalán ajándékot, mert kell a varázsa ;), de ekkora családnál túlzóan nagy kupac is össze tud jönni belőle pl. karácsonyra, ami szerintem nem szerencsés.

2022. dec. 11. 00:10
 15/31 anonim ***** válasza:
43%
Neked legot adnak ingyen oda meg társasjátékot és azt mondod fúj nem kell ?
2022. dec. 11. 07:03
 16/31 anonim ***** válasza:
90%
15-ös, te kérdezés nélkül odaviszed másoknak a neked már nem kellő holmit és tukmálod, hogy márpedig tegyék el?
2022. dec. 11. 07:39
 17/31 anonim ***** válasza:
68%

Egy szatyor Lego mostanság több százezer forint. Hülye lennék nem elvinni, felrakod marketplacere, és házhoz jönnek érte. Gyerekruhát is árulnám, ha nem ér annyit, ingyen vihető. Ingyen mindent elvisznek. Amióta erre rájöttem, nem kell vacakolnom a lomtalanítással, csak felrakom a holmikat és órákon belül viszi valaki. Konkrétan törött, vacak holmikat is. Én se értem, de tényleg. Nemrég egy nem működő hifi lejátszót vittek el ingyen. Az ugye elektronikai hulladék, kidobni nem lehet csak úgy. Szóval ha ott van és nem kell, hirdesd meg ingyen. De a Lego az vagyon, azért még pénzt is kapnál.

Én amúgy irigyellek, nekünk senki nem adott semmit, mindent mi vettünk, és ha mindent neked kell venni, az még használtan is jelentős összeg azért. Ráadásul folyamatosan fejben kell tartani, hogy a következő méretéből milyen ruhára lesz szükség, már megint kinőtt egy cipőt, már megint kell egy új kabát, nem csak úgy lekapok valamit a padlásról, hogy na tessék , itt egy kabát. Főleg ha még márkás is.

2022. dec. 11. 07:40
 18/31 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell elhozni, ha nincs rá szükséged. Kit érdekel, ha megsértődnek? Senkit. Őt sem érdekli, hogy neked nem kell. Majd előbb-utóbb belenyugszik. Határozottabbnak illene már lenni kérdező. Nem értem, hogy miért ilyen nehéz kiállni az embereknek saját magukért.....
2022. dec. 11. 08:21
 19/31 A kérdező kommentje:

17

De ezt ők is meg tudnák tenni

Miért én fotózgassam meg egyeztessek emberekkel más cuccai miatt?

Marha sokat dolgozunk, itt a gyerek is, a háztartás, semmi kedvem más cuccával járkálni meg várni itt embereket, hogy jöjjenek érte.

Saját cuccainkat fel szoktam tenni a helyi ingyenes csoportba, amúgy marha körülményes mindenki, meg vidd el neki meg hasonlóak, szóval éppen elég néha a saját cuccainkkal ezt játszani..

2022. dec. 11. 09:16
 20/31 A kérdező kommentje:

18

De hiába mondom, ha jönnek és idehozzák. Igaz már visszább vettek,a régihez képest, de még mindig gyakran előfordul így is.

2022. dec. 11. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!