Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Õszintén, mivel ez egy anonim...

Õszintén, mivel ez egy anonim oldal: mi a véleményetek azokról a nõkrõl, akik “jódolgukban” nem szülnek?

Figyelt kérdés

Értsd: diploma és/vagy jó szakma, jó fizetés, jól keresõ pár, stabil kapcsolat, egészséges szervezet, saját lakrész/örökölt ingatlan valamelyik részrõl.

Nem akarom elárulni, hova tartozom, de hallottam egy olyan véleményrõl, hogy a jóléti társadalmakban (vagy Magyarországon a jóléti rétegben) a nõknek túl sok lehetõsége van, ami nem gyerekcentrikus

2022. dec. 20. 18:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy a legtöbb gyermekes szülő a "Miért vállalsz gyereket" kérdésre csak szimplán egy "Mert ezt akarom" választ ad, így úgy gondolom, hogy a másik oldalon is elfogadható az az érv, hogy "Nem akarok". Nem hiszem, hogy a mai világban magyarázkodni kéne bárkinek is, hogy miért akar, illetve nem akar.
2022. dec. 20. 21:55
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ismerősök között az a gyakoribb, hogy a nő nem szakít olyan pasival, aki hitegeti vagy nem akar gyereket. Tudatosan gyerektelen nővel csak itt a gyakorin futottam össze.
2022. dec. 20. 23:29
 23/25 anonim ***** válasza:
92%

Tudatosan gyerekmentes az életem, sosem akartam, nekem ez így van jól. Párom sem akart sosem, így ebben sincs vita. Viszont ez a jó dolgukban nem szülnek elég degradáló, mivel saját döntés, valóban rengeteg oka lehet, s nem mindig a jó mód.

Például, ha akarnék sem vállalnék sajátot, örökletes betegségek miatt.

2022. dec. 21. 01:43
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Az ő dolga. Miért kéne egyáltalán foglalkoznom azzal, hogy xy akar vagy nem akar gyereket? Ha nem akar akkor nem, pont. Nem kötelező és senkinek sem lenne jó, ha külső nyomásra mégis szül olyan, aki a háta közepére sem kívánja a gyereket.
2022. dec. 21. 07:06
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Èn amúgy jobban megrökönyödök azon, hogy akiknek nincs “jó dolguk” a te olvasatodban, azok meg kényszert éreznek, hogy szüljenek.

( egyébként én pont nem illek a sztereotîpiákban..de ez màr egy másik kérdés)

Engem a fenti véleményem ellenére nem igazán érdekel, hogy ki mit csinál.

Aki nem akar, az tutira ne vállaljon, mert jó nem szàrmazik belőle.

Viszont aki nem tudja tisztességgel tartani az se… ( mert aztàn majd az ingyen adom csoportban tobzódnak)

2022. dec. 21. 08:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!