Mikortól engedted ölni a gyereked?
48 éves vagyok,és még én sem csináltam ilyet,sőt még attól is bűntudatom lett a múltkor ,mikor a halott házi csirkét fel kellett bontanom,és látta a gyerekem,és megkérdezte,hogy fáj-e neki.
De őszintén megmondva, ha lesz még a mi időnkbe világégés, vagy társadalmak összeomlása,újközpékor, vagy valami hasonló,akkor ezek alapvető skillek lesznek,szóval az olyan érzelgős nyámnyiláknak mint én, felkopik az álluk,ha nem tudnak alkalmazkodni.
Nem látom, hogy mikor lenne erre szüksége.
Mármint én nem horgászok, a párom se. Csirkét se tartunk. Spontán nem szerzek be egy csirkét, hogy levágja a gyerek, meg halat, hogy ő üsse le.
Én falun nőttem fel, vágtak csirkét a szüleim, nagyszüleim, de abba kifejezetten soha nem vontak be, hogy én öljem meg az állatot, és én soha nem csináltam, soha nem néztem végig. Ezt mindig apám csinálta, vagy valamelyik nagyszülőm. De én falun azt láttam, hogy az öregasszonyok simán elvágják a baromfi torkát(mondjuk itt az öregek simán agyonütik a nem kívánt kutya-macska szaporulatot is, amivel ofc nem értek egyet), a középkorú generációnál ez már férfi feladata, a velem egyidősnek meg már nem adják át ezt a tudást, max ha kéri a gyerek, és elég idős ahhoz, hogy biztonságosan használni tudja a szükséges eszközöket.
Namármost ha én ezt falusi gyerekként nem tanultam meg. Mostmár nem is fogok baromfit tartani. Akkor kérdem én, hogy mikor lenne lehetősége erre a gyerekeknek? Honnan jönne az ingerencia, ha nem lát ilyet tőlünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!