Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól engedted ölni a...

Mikortól engedted ölni a gyereked?

Figyelt kérdés
Hány évesen vághatott első ízben csirkét, vagy üthetett le halat?

ma 20:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Ugyan nekem még kicsik a gyerekeim, de én például sosem csináltam ilyeneket, és vélhetően ők sem fognak.
ma 20:31
 2/15 anonim válasza:
0%
9-10éves kortól
ma 20:33
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Én sosem csináltam ilyet. A lányom viszont 16 évesen kezdett el vadászni. Nekem kicsit fura volt ez, pedig nagyon szeretem a vadhúst. De a nagypapám is vadászott, és mindketten imádják a természetet.
ma 20:35
 4/15 babyboom567 ***** válasza:
80%

48 éves vagyok,és még én sem csináltam ilyet,sőt még attól is bűntudatom lett a múltkor ,mikor a halott házi csirkét fel kellett bontanom,és látta a gyerekem,és megkérdezte,hogy fáj-e neki.

De őszintén megmondva, ha lesz még a mi időnkbe világégés, vagy társadalmak összeomlása,újközpékor, vagy valami hasonló,akkor ezek alapvető skillek lesznek,szóval az olyan érzelgős nyámnyiláknak mint én, felkopik az álluk,ha nem tudnak alkalmazkodni.

ma 20:49
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
4-es, ha ilyen történik, akkor nekünk a lányom fog vadászni, halászni. Anyukám 75 éves, de még sosem vágott le egy csirkét sem, pedig falun nőtt fel. Én sem pucoltam még csirkét. A lányom meg simán feldolgoz egy vadludat.
ma 21:06
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Soha nem támogatnám, hogy gyilkos legyen.
ma 21:10
 7/15 anonim ***** válasza:
59%
6-os, te eszel húst?
ma 21:11
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem látom, hogy mikor lenne erre szüksége.

Mármint én nem horgászok, a párom se. Csirkét se tartunk. Spontán nem szerzek be egy csirkét, hogy levágja a gyerek, meg halat, hogy ő üsse le.

Én falun nőttem fel, vágtak csirkét a szüleim, nagyszüleim, de abba kifejezetten soha nem vontak be, hogy én öljem meg az állatot, és én soha nem csináltam, soha nem néztem végig. Ezt mindig apám csinálta, vagy valamelyik nagyszülőm. De én falun azt láttam, hogy az öregasszonyok simán elvágják a baromfi torkát(mondjuk itt az öregek simán agyonütik a nem kívánt kutya-macska szaporulatot is, amivel ofc nem értek egyet), a középkorú generációnál ez már férfi feladata, a velem egyidősnek meg már nem adják át ezt a tudást, max ha kéri a gyerek, és elég idős ahhoz, hogy biztonságosan használni tudja a szükséges eszközöket.

Namármost ha én ezt falusi gyerekként nem tanultam meg. Mostmár nem is fogok baromfit tartani. Akkor kérdem én, hogy mikor lenne lehetősége erre a gyerekeknek? Honnan jönne az ingerencia, ha nem lát ilyet tőlünk?

ma 21:38
 9/15 A kérdező kommentje:
8. Pl. lesz horgász párja, vagy vidéken akar élni, vagy kap élőhalat a szomszédtól, vagy mint én a héten, kaptam egy homárt..., mármint rákot, és nem egy meleg fiút. :)
ma 21:41
 10/15 anonim ***** válasza:
8-as, esetleg a gyerekednek lesznek olyan barátai, akivel eljár horgászni. És sosem horgásztam, a lányom meg a barátaival eljár 15 éves kora óta. Még mindig jobb, mint ha cigizne, drogozna valahol. Kint vannak a természetben, este meg hozzák haza a megpucolt halat. Én nem érzem, hogy a gyerekem gyilkos lenne. Pedig én sosem csináltam ilyet.
ma 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!