Miért gondolkodnak ennyire anyagiasan?
Most nem arra gondolok, hogy pucér sggre, halomra szülni.
De mik ezek a csak sokmilliós fizetéssel tervezz gyereket, csak 5 szobás palotával.
Amikor szóba kerül a gyerekvállalas, az itteni hozzaszólok nagy része miért kezdi el csak a pénzt felhozni? Értem én, hogy fontos, de miért csak akkor érdemes 1 vagy akár a többedik gyereket bevállalni, ha minimum fejenként egy lakást plusz autót meg tudnak nekik teremteni?
Miért anyagiakban kell (csak) mérni a gyerekvállalast?
A putriban nyomorgókat nem szeretném ide hozni, mert ott nyilván alapból hiányzik sokszor bármilyen felelősségteljes gondolkodás.
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg sokan ennyire utálják a szüleiket, mert nem kaptak indulásnak x milliót? Vagy akár osztozkodniuk kellett a testvérük/testvéreik miatt?
Például számomra tök érdekes az állandó külön szobán rugózás, már a gyerekvállalásnál. Mármint ha a saját környezetemből jövök példával, akkor azt tudom írni, hogy a legtöbben, akik kicsiként egy szobában éltek, kamaszkorukra a szüleik összehozták a külön szobát. Ugyanakkor jópáran akiknek piciként hatalmas szobájuk volt, pont amikor fontos lett volna, akkor elköltöztek kisebbe, házat eladtak, mert a szülők olyan helyzetbe kerültek (vannak akik önhibájukon kívül). Tehát a születéstől a külön szoba igényig még van jó pár év.
Tök jókat írtok, de itt a gyakorin valóban vannak azok a hozzászolások (ha rákerestek), ahol elvárás a milliós fizetes, meg már az 5 szobás kecó, ha gyerekvállalásra adod a fejed. Persze tök jó lenne, ha ez mindenkinek megadatna.
De akkor én élek burokban, mert tényleg nem bírom felfogni, hogy vannak olyan emberek akik igaz nincs mit enniük, de gyereket vállalnak? Itt most akkor nem a putrira értem, de 2 dolgozó ember úgy megy haza, hogy nincs mit adni hó végén mondjuk? Számomra ez olyan hihetetlen?
De akkor én élek burokban, mert tényleg nem bírom felfogni, hogy vannak olyan emberek akik igaz nincs mit enniük, de gyereket vállalnak? Itt most akkor nem a putrira értem, de 2 dolgozó ember úgy megy haza, hogy nincs mit adni hó végén mondjuk? Számomra ez olyan hihetetlen?
Márpedig, sajnos van. Nem csak városokból áll az ország, és nem csak nyugatból. Én egy szabolcsi faluban nőttem fel. Tisztességesen dolgoztak a szüleim, mégis kb az volt amit a #20-as válaszomban írtam. Nem, nem éheztünk ez tény, de tudom hogy voltak a környezetemben más családok, akik igen. Vidéken a 200 ezres fizetés már nagyon jónak számít sajnos, pedig a mai árakat nézve hát kb semmi, még úgy sem, ha van saját házad. Édesapám, aki 40 évig dolgozott a vasútnál karbantartóként, a nyugdíj előtti utolsó 1-2 évben kapott 150 ezres fizetést. És sajnos, nem mindenki tud egyik napról a másikra váltani, költözni mert pl ehhez az adott ingatlanhoz köti minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!