Miért gondolkodnak ennyire anyagiasan?
Most nem arra gondolok, hogy pucér sggre, halomra szülni.
De mik ezek a csak sokmilliós fizetéssel tervezz gyereket, csak 5 szobás palotával.
Amikor szóba kerül a gyerekvállalas, az itteni hozzaszólok nagy része miért kezdi el csak a pénzt felhozni? Értem én, hogy fontos, de miért csak akkor érdemes 1 vagy akár a többedik gyereket bevállalni, ha minimum fejenként egy lakást plusz autót meg tudnak nekik teremteni?
Miért anyagiakban kell (csak) mérni a gyerekvállalast?
A putriban nyomorgókat nem szeretném ide hozni, mert ott nyilván alapból hiányzik sokszor bármilyen felelősségteljes gondolkodás.
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg sokan ennyire utálják a szüleiket, mert nem kaptak indulásnak x milliót? Vagy akár osztozkodniuk kellett a testvérük/testvéreik miatt?
Egy gyerek baromi sok pénzbe kerül. Lehet azt mondani, hogy elég, ha szereted, de sajnos szeretetből nem tudod se kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálni (főleg a mai árak mellett!), nem tudsz neki pelenkát venni, gyógyszert venni, ruhát venni, korának megfelelő játékokat venni, biztosítani neki a megfelelő környezetet (pl. külön szoba) stb. Ezért. Mert minden más bullshit.
Az szerintem másik kérdés, hogy ki hogy tudja/akarja elindítani később majd az önálló életben. Én az előtakarékosság híve vagyok, nekem is tettek félre a szüleim anno, nagyon jól is jött, és én is szeretném megadni ugyanezt a gyerekemnek. Van, aki úgy gondolja, hogy majd megkeresi magának a rávalót. Ebben lehet vitatkozni, abban viszont nem, hogy amíg nem keresőképes és a szülőktől függ, addig a szülők felelőssége a megfelelő anyagi körülmények megteremtése, lehetőleg még a gyerek érkezése előtt...
Mert szoronganak a versenytől. Aki lemarad kimarad. Aki olyan környezetben él, ahol ilyen elvárások vannak, az egyedül maradhat, ha nem követi akár erőn felül is a trendeket. Vagy is egyedül maradt már a saját gyerekkorában.
Van itt olyan válaszoló, aki szerint csak a legújabb divatos étrend szerint táplálkozva érdemes egyáltalán élni is, és undorodik azoktól, akik paprikás krumplit esznek.
Vagy van aki szerint csak akkor szabad gyereket szülni, ha minden kulonórára járathatod amit csak kitalál.
Vagy alapértelmezett, hogy egyetemre fog járni.
Meg nehogy barmiből használtat kelljen kapnia...
Ezek amúgy nagyjából mind fogyasztói vallásos rituálék, hogyan kell élni kialakítani a fogyasztói szokásaid, hogy boldog fogyasztó legyél.
Minél inkább ezt tesszük normàvá a közösségben, annál inkább nőnek majd az elvárások...
Szerintem te a ló másik oldaláról beszélsz, nem igazán láttam még, hogy valaki milliós fizetéshez és fejenként minimum 1 lakáshoz kötné a gyerekvállalást, azt szoktak elmondani, hogy legyen normális fizetés és megtakarítás és lehetőleg saját lakás, mert ha ezek nem adottak, akkor egy rossz időszakban pillanatok alatt tönkremegy egy család.
Egy gyerek, ahogy az első írja, sok pénzbe kerül, és nem a pelenka meg a ruha a drága, hanem az, hogy 20 éven keresztül minden egyes hónapban elő kell keríteni a pénzt lakhatásra, lehetőleg normális ennivalóra, az iskolai költségekre, cipőre és ezek csak a minimumok, de ez akkor is kell, ha egyedül maradsz a gyerekkel valamiért, ha munkanélküli lesz valamelyikőtök, ha meghal anyuka vagy apuka, akkor is.
Na, ez az, ami iszonyatosan stresszes és nehéz, hosszútávon megteremteni egy normális életszínvonalat, ahol a gyerek nem azt hallgatja folyton, hogy a szülei idegbetegek a pénz miatt.
Az egyéni igények nyilván más kérdések, mondjuk szerintem igen kevesen tudják megmondani, tudnak-e lakást venni 20-25 év múlva a gyerekeiknek, de azért kiszámothatóbb, el tudnak-e oda jutni, hogy külön szoba legyen a gyerekeknek kamaszként.
Az a baj személyes meglátásom szerint, hogy amit nem teremtesz meg a gyerekvállalást után, azt utána sem nagyon fogod, mert akkor már feleannyi pénzed, időd sem lesz.
"Van itt olyan válaszoló, aki szerint csak a legújabb divatos étrend szerint táplálkozva érdemes egyáltalán élni is, és undorodik azoktól, akik paprikás krumplit esznek."
Hát ne haragudj, nincs baj a paprikás krumplival, én is megeszem néha, de aki szegény és csak ilyen kajákra futja, hogy paprikás krumpli, tészta tésztával meg hasonlók, mert ezek "ócsók", az a saját gyerekét betegíti meg, mert sem a kellő tápanyagot, sem a kellő vitaminmennyiséget nem viszi be vele.
A tápanyagban gazdag étkezésnek olyan alapnak kellene lennie, mint a melegvíznek vagy a fűtésnek. Ha már ennivalóra sem futja, friss zöldségre és gyümölcsre, tényleg minek vállal valaki gyereket? Ennyire önző nem lehet.
Én pont azt nem értem, miért csinálnak úgy sokan, mintha a pénz nem számítana. A múltkor volt itt egy kérdés anyukától, hogy van már két gyermekük, de becsúszott egy ikerpár, mit csináljanak, mert nem lenne szíve elvetetni őket, de egyébként anyagilag nem bírnák.
Na ott is sokan tolták, hogy tartsa meg őket, majd lesz valahogy, majd örökölnek egymástól (mit, ruhát, vizet, az iskolai menza árát???), mindegy, hogy nincs pénzük eltartani őket, akkor is tartsák meg.
És sok ilyen kérdésnél jönnek ezek a kommentek, mintha az emberek nem ebben a világban élnének, mert oké, ruhàt, játékot még csak-csak szerez az ember fillérekért, de ételt? Rezsit? Hitelt? Buszbérletet, osztálypénzt, gyógyszereket?
Ezeket nem lehet összekunyerálni sehonnan, hanem abból az X összegből kell beszerezni, ami van a családnak, és ha nem fér bele, akkor egyszerűen nem fér bele akkor sem, ha még 100-an leírják, hogy majd lesz valahogy. Nem lesz sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!