Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben a kategóriában miért...

Ebben a kategóriában miért gondolkodik mindenki végletekben?

Figyelt kérdés

Észrevettétek már, mennyire jellemző itt a fekete fehéren való gondolkodás?

Pl. Egy szülő ad a gyerekének édességet ---> Egyesek ezt úgy értelmezik, hogy 7/24 nyomja a gyerek torkán a cukrot, és neki esnek

Egy szülő nem hagyja a babát sírni ---> Elkapatja, biztos 7/24 a seggében lóg a gyerek

Egy szülő a "semmire" szül gyereket---> Azt gondolják a gyerek évekig éhezik, már-már az éhhalál kerülgeti a családot. (Holott minden szükséglete ki van elégítve a gyereknek, csak épp nincsenek drága holmija, a legtöbb használt)

A szülő megengedi a gyereknek, hogy kimaradjon egy napot a suliból ---> Semmi nem lesz a gyerekből, az utcán fog megdögleni (hjaj, mennyi ilyen kérdés van..)

Tudnék még példákat írni akár a szoptatásról vagy a szülésről, de nem vitát akarok generálni, hanem tényleg érdekel ennek a hibás gondolkodásnak a háttere.

2021. nov. 5. 09:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Erre sose fogod megtudni a választ. Mert aki ezt csinálja, az nem ismeri be hogy ezt csinálja, aki meg nem csinálja az nem tudja más miért csinálja. ☺️

Én tippelni tudnék párat:

Valami miatt frusztrált és máson próbálja meg levezetni a feszültséget

durva önbizalomhiány ami miatt másokat megpróbál ledegradálni, személyiségzavar,

depresszió,

rosszul szocializált, otthon is ezt látta.

2021. nov. 5. 09:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem csak ezt a kategóriát jellemzi. Legalább is én mondjuk az állatok, az egészség, ételek, párkapcsolatok kérdéskörök alatt is ilyen válaszokat látok.

Az egész társadalmunkat ez a végletesség jellemzi, hisz szólásszabadság van, meg az egyéniség hatalma, szóval mindenkinek joga van véleményt alkotni, és általában meg is vannak győződve az egy igazság elvéről. És természetesen az az egyetlen igazság az övék.

Aztán van egy réteg, aki kicsit jobban átlátja az élet dolgait, és tudja, hogy nagyon sokféle jó megoldás létezik, hogy mindig van arany középút - de természetesen őket az előbbiek mindig lehurrogják, hisz csak nekik lehet igazuk, és a "véleményüket" vehemensen védelmezik. Így a "realistábbak" egy idő után beleunnak ebbe, már nem is nagyon válaszolnak, csak élik szép csendben az életüket.

Én így látom, de persze koránt sem biztos, hogy az én magyarázatom a helytálló.

2021. nov. 5. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vettem észre, hogy az itt válaszadók egy része nagyon komoly frusztrációkkal küzd és ezt levezetni jön ide. Ezért is van az, hogy elhangzik egy kérdés, például olyan témakörben, amit te is írtál, és azonnal egy agresszív, támadó kommunikációs stílussal reagálnak emberek, ahelyett hogy visszakérdeznének, hogy így gondolta-e. Ugyanez igaz, mikor a kérdésből teljesen egyértelműen kiderül, hogy ki a célközönség, kinek a válaszát várják, az biztos, hogy beírja a magánvéleményét az is, aki egyáltalán nem érintett.

Tipikus példa erre, mikor valaki a mosi pelusokról érdeklődik, a válaszok legalább harmada annyi, hogy “fúj, én ilyet tuti nem használnék”.

Vagy ugye a tipikus “nem tudom gyerek mellett ellátni rendesen a háztartást” c. kérdésekre jönnek a bezzeganyák, akik mindennap 3 fogásos menüvel várják a 14 órát melózó apjukot és amúgy a fing is szegre van akasztva - de az már nem derül ki, hogy mindez hogy történik, hány és milyen habitusú gyerek mellett, van-e a nőnek más dolga is (pl dolgozik, sulit végez, nyelvet tanul, esetleg beteg a gyereke, akit emiatt rendszeresen orvosokhoz kell vinni), tehát segítség itt sem hangzik el, csak egy jó nagy belerúgás csóri kérdezőbe, aki nyilván okkal tette fel a kérdést.

Ha meg belekötsz, hogy próbáljon meg az válaszolni, aki érintett, illetőleg maradjunk már meg valamilyen kultúrált beszédstílusnál, akkor nyilván neki áll feljebb, mert neki joga van elmondani a véleményét.

Sokat gondolkodom, hogy ezek a nők milyen életet élhetnek, ha egy anonim oldalon idegeneken kell levezetniük minden felgyűlt frusztrációjukat.

2021. nov. 5. 10:01
 4/5 anonim ***** válasza:
85%
A kedvenecem, amikor azt írják, hogy ha egy gyerek napi fél órát képernyőzik, az azt jelenti, hogy nem beszélgetnek vele, nem viszik le a szabadba, nem olvasnak neki mesét, sőt pár napja azt írta egy magát marha okosnak tartó anyuka, hogy ezeket a gyerekeket a szüleik meg sem érintik (ellentétben vele, akinek a gyerekei soha nem láttak még kütyüt, tehát ő hozzájuk szokott érni.) Iszonyatos, milyen korlátolt idióták vannak.
2021. nov. 5. 10:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

3-as nagyon egyetértek. Ha tudnék 100 zöld pacsit nyomnék a válaszodra.

Én látom a többi anyuka ismerősöm akik tök jól elvannak, jól megoldják az életüket, pedig nem úgy csinálják ahogy az itt elvárt.

Egyik ismerősöm pl vezetgette a gyerekét, lám mégis elkezdett járni 1 évesen.

A másik gyereknél van tv, egyiknél nincs napirend, másiknál szigorú, harmadik gügyög a gyerekének, negyedik ringatva altat, megint másik ágyba fekteti a gyerekét úgy altat, egyik ad cukrot, másik nem, egyik sóz, másik nem, egyik blw másik püré, és lám az összes gyerek él még, rendesen fejlődnek, szeretik a szüleiket.

2021. nov. 5. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!