Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a lányom...

Mit lehet tenni, ha a lányom ezt eltanulta egy barátnőjétől, pedig nem így neveltük?

Figyelt kérdés

Negyedik osztályos, tíz éves lányomnak van egy osztálytársa, aki szegényke valamilyen genetikus betegséggel született. Értelmes, agyilag épp a kislány, de a külseje egy picit “torz”. Remélem, nem fogalmaztam bántóan. Furcsa az arcszerkezete.

Megtudtam a kislány anyukájától és a tanítónőtől, hogy a lányom, egy másik lányzóval csapatba verődve bántja ezt a kislányt. Mi sosem neveltük erre a gyereket, mindig elfogadóak voltunk mindenkivel.

Már 1x szóltam neki, elmagyaráztam, hogy ez nem szép dolog, ne tegye, hogyan esne neki stb. Inkább ő vigye jó irányba a barátnőjét.

Egy ideig nem is hallottam e felől, majd a héten behívtak minket, mert bement a piszkált kislány anyukája, amiért bántják a gyerekét.

Mikor kérdeztem a lányomat, hogy mi oknál fogva bántják, azt mondta, hogy azért, mert “nyomi”. Most rendesen is elbeszélgettem vele, de nem tudom, mit tegyek, hogy ennek tényleg vége szakadjon.

2022. dec. 17. 17:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
96%
Az értelmes dolgokon kívül én beszélnék neki arról is, hogy sosem tudhatja, mikor kezd el olyannal köcsögölni, aki nem áldozat típus. Én is csúnya voltam, de fiú testvéreim vannak, nem voltam éppen érzékeny. Ha nekem beszóltak gyerekként én simán orrbavágtam a másikat. Volt akinek el is tört az orra. Ugyanannyira semmi következménye nem volt, mint a piszkálásnak, szóval nem érdemes alábecsülni senkit, sose tudhatod ki mennyire tud bekattani. A mai gyerekek meg kb kést állítanak egymásba, pláne nem szórakoznék senkivel. Viccen kívül mondom.
2022. dec. 17. 19:53
 12/29 anonim ***** válasza:
96%

"Biztos, hogy nem az én gyerekem találta ki egyik napról a másikra (legalábbis nem egyedül)"

Abban valóban biztos lehetsz, hogy nem egyedül találta ki, mert egyedül ez nem poén. Többen kell rászállni a másikra. A te lányod a másikkal EGYÜTT, KÖZÖSEN találta ezt ki. Teljesen mindegy, melyikük fejéből pattant ki, a másik boldogan követte.

2022. dec. 17. 20:00
 13/29 anonim ***** válasza:
82%

Én is nagyon komolyan venném ezt és nagyon komolyan lépnék fel ez ellen.

Mindent megvonnék elsőkörben, se karácsonyi ajándék, se semmi.

Leültetném a kislánnyal és a családjával beszélgetni.

Biztosan fordított tükröt tartanék neki, érezze ugyan azt amit ő okozott a másik kislánynak.

2022. dec. 17. 20:34
 14/29 anonim ***** válasza:
90%

Fiam is elkezdte ezt! Folyamatosan piszkáltak egy kislányt. Többszöri beszgetés ellenére is folytatta. Nem kerestem az okot, kitől tanulta.

Leültem vele, elmondtam hogy a tetteknek következménye lesz. Nincs semmi internet, tévé, konzol semmi és az imádott foci edzés sem. Ha még egyszer hallok panaszt, hogy piszkálódik akkor a szeme láttára törlöm ki a konzolos fiókját és adom el a konzolt. (Ez az egyik amivel piszkálódott)

Ok-okozat! Én megadtam neki a lehetőséget a változásra nem élt vele akkor, hát a büntetés segített. Nem hitte el, hogy eladom a konzolt. Megtettem! Bizony eladtam, ráadásul a gyerek előtt vitték el. Volt meglepődés az biztos.

Idén karácsonyra kap másikat de azt is korlátozva használhatja.

A te szemedbe mondta, hogy nyomi? Akkor mit vársz? Nem fog egy kis beszélgetéstől javulni.

2022. dec. 18. 00:00
 15/29 anonim ***** válasza:
78%

A gyerekeknek sokszor még fejletlen az empátiás készsége. A mássággal szemben pedig van az emberekben általában egy ösztönös averzió.

Tipikus szülői hárítás a részedről, hogy biztosan a barátnőjétől tanulta el. Mivel ketten űzik, jobb lenne egyszerre beszélni a lányok fejével. Ő nem fogja jó útra terelni a barátnőjét, elveszíti a menőségét. El kell nekik magyarázni, hogy az az osztálytársuk nem tehet róla, hogy úgy néz ki, épp elég baj neki, békén kell hagyni. Ők hogy éreznék magukat, ha megbetegednének, történne velük valami szerencsétlenség, ami miatt eltorzul a külsejük, és abban a szörnyű helyzetben még mások is csúfolnák őket emiatt. Lehet, hogy nem fogják megérteni, elfogadni, de el kell érni náluk, hogy legalább fejezzék be. És mindenkinél egyszerre kell elérni, aki benne van.

2022. dec. 18. 00:40
 16/29 anonim ***** válasza:
73%

Nem szeretnék használhatatlan tanácsokat adni, ez tuti egy nehéz helyzet. Gyerekként én is voltam hasonlóban, ugyanolyan nehéz azt a helyzetet kezelni, hogy a barátod csúfolja a másik gyereket, mint azt

hogy téged szekálnak (Mindkét helyzetben voltam). A másik gyerek szülei mit mondanak?

2022. dec. 18. 01:04
 17/29 anonim ***** válasza:
25%
Mondja már meg valaki mi volt hasznavehetetlen válaszomba 10 válaszolo voltam hogy lányom ilyet nem csinál nem csufol senkit őt sem csufolják de az ilyet keményen büntetném igen büntetném mert sajnos túl jól emlékszem hogy saját gyerekkoromban engem csúfoltak nem is kicsit.
2022. dec. 18. 06:22
 18/29 anonim ***** válasza:
32%

Az egész válaszod hasznavehetetlen, mert egyrészt nem vagy a lányod mellett a nap 24 órájában, így nem tudhatod, mit csinál, másrészt pedig a büntetés ebben az esetben sem ér semmit. Érzékenyítés oké, szembesítés a tettével szintén, de attól még senki nem lett jobb ember, hogy elvették a telefonját, vagy nem kapott karácsonyi ajándékot.

Az én lányom 10 éves, mint a kérdezőé. Nagyon remélem, hogy nem csúfolódik, de 100 százalékos bizonyossággal nem mondhatom.

2022. dec. 18. 08:30
 19/29 NTBS ***** válasza:
72%
Beszélgetés, aztán büntetés. A tetteinek vannak következményei.
2022. dec. 18. 09:12
 20/29 anonim ***** válasza:
27%

Vannak esetek, amikor lehet értelme a büntetésnek, de ez nem az. Itt nem a tett a fő probléma, az csak a jele annak, hogy a kislány jelleme nincs rendben. A jellem javítása viszont büntetéssel nem fog menni, sőt, csak ront rajta.

Ha a gyereked egy órát késik otthonról, azt kezelheted eredményesen büntetéssel. Ha alapjáraton egy szemét kis görcs, azt nem. Vagyis megpróbálhatod persze, de a tapasztalat azt mutatja, hogy csak szemetebb lesz tőle.

2022. dec. 18. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!