Kisgyerekes családok, mennyire érzitek az anyagi lecsúszást mostanában?
Mi néhanapján eléggé elkeseredünk, hogy elszàlltak az árak és mi lesz így hosszú távon :/
Átlagemberek vagyunk, szóval nem 5-600 ezret kereső mérnökök, én ráadásul itthon gyeden és most várom a második babát.
Amúgy sosem szórtak a pénzt, tudatosan költöttünk és alap számunkra, hogy minden hónapban férerakunk pénzt nagyobb célokra/biztonsági tartaléknak. Csak míg 1,5-2 éve havi 150-160 ezret is elraktunk, ez szép lassan csökkent 50-80-ra, néha van olyan hónap is, ha összejönnek a kiadások, hogy feléljük az egész bevételünket (pl.mikor egyszerre kell cipőket venni, kicsit javíttatni és így tovább).
Szóval, ott még nem tartunk, hogy mindig hónapról-hónapra éljünk, van tartalékunk is, de amúgy már visszavettük az életszínvonalat, leálltunk a házfelújítással, és akkor még így is csak nézek néha, milyen árak vannak a boltban.
Amiről nem akarok lemondani, az a családom normális étkezése, szóval mindig van itthon gyümölcs és sok zöldséget eszünk, ez sem olcsó. 1 kg banán 6-700 forint, 1 kg fagyasztott borsó 9-1000, te jóisten....
A gyerekeken nem spórolok még, de azért néha elgondolkodom rajta, vajon meddig lehet még bírni ezt a drágulást...
41-es, ismétlem, 18 éves korom óta dolgozom, az 2010-ben volt. Nem 20 évesen vettem fel mindenféle támogatást, hanem dolgoztam előtte bőven, több pénzt hoztam haza külföldről a magyar gazdaságba, amennyit a többség ennyi idő alatt megkeres.
A kamatokat tavaly óta emelik, más is kimehetett volna dolgozni, meg dolgozhatott volna egyetem mellett, és akkor lett volna mire felvennie az alacsony kamatú hitelt.
Most ez kb. olyan, hogy nekem sz*r családom volt, ezért el kellett költöznöm 18 évesen, mást meg eltartanak 25 évesen is, ez sem igazságos, mégse sírok rajta.
“ valszeg a babaváró hitelt is felvettétek ami szintén 0%-os kamattal ketyeg”
Nosza, vedd fel te is. Mi akadályoz meg benne? Szabad felhasználású hitel. Vagy ennyire se vagy képes, hogy ennek utánanézz, de azért belemagyarázol? Nincs férjed/feleséged és ez is más hibája mi? :D szánalmas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!