Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes családok, mennyire...

Kisgyerekes családok, mennyire érzitek az anyagi lecsúszást mostanában?

Figyelt kérdés

Mi néhanapján eléggé elkeseredünk, hogy elszàlltak az árak és mi lesz így hosszú távon :/

Átlagemberek vagyunk, szóval nem 5-600 ezret kereső mérnökök, én ráadásul itthon gyeden és most várom a második babát.

Amúgy sosem szórtak a pénzt, tudatosan költöttünk és alap számunkra, hogy minden hónapban férerakunk pénzt nagyobb célokra/biztonsági tartaléknak. Csak míg 1,5-2 éve havi 150-160 ezret is elraktunk, ez szép lassan csökkent 50-80-ra, néha van olyan hónap is, ha összejönnek a kiadások, hogy feléljük az egész bevételünket (pl.mikor egyszerre kell cipőket venni, kicsit javíttatni és így tovább).

Szóval, ott még nem tartunk, hogy mindig hónapról-hónapra éljünk, van tartalékunk is, de amúgy már visszavettük az életszínvonalat, leálltunk a házfelújítással, és akkor még így is csak nézek néha, milyen árak vannak a boltban.

Amiről nem akarok lemondani, az a családom normális étkezése, szóval mindig van itthon gyümölcs és sok zöldséget eszünk, ez sem olcsó. 1 kg banán 6-700 forint, 1 kg fagyasztott borsó 9-1000, te jóisten....

A gyerekeken nem spórolok még, de azért néha elgondolkodom rajta, vajon meddig lehet még bírni ezt a drágulást...

2022. dec. 9. 07:29
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
64%

Van házad.

Na nekünk nem lesz, pedig ez volt a saját kicsi lakás utáni cél. Pedig nekünk megvan az 500, több is, de a 120 milliós házhoz kicsit kevés. Nálunk ennyiért van 100 m²-es új építésű.

Egy felújításra szoruló Kádár-kocka is 80 millió.

Az is elérhetetlenné vált.

2022. dec. 9. 07:43
 2/47 anonim ***** válasza:
83%
Lentebb kell adni az igényeket első. Megyeszékhelyen lakom, itt nem 80 millió a kádárkocka, pesten talán annyi, de máshol biztos nem
2022. dec. 9. 07:49
 3/47 anonim ***** válasza:
87%
Havi 150-160-at saját házzal nem az átlagemberek szoktak félrerakni.
2022. dec. 9. 07:56
 4/47 A kérdező kommentje:

3-as, pedig de. Tavaly még 200-220 körül kihoztuk a megélhetésünket (hitel nem volt, mert szüneteltettük a babavárót, kaja 78-80 ezer, rezsi+előfizetések 45 ezer, tankolás 70 ezer, pelenka+popsitörlö 15 ezer volt, meg ezekhez nyilván jött minden hónapban ez-az, simán félreraktunk 150 ezret).

Most csak a kaja, rezsi, tankolás megvan a 200 és még semmi mást nem vettünk.

2022. dec. 9. 08:00
 5/47 anonim ***** válasza:
93%
4, nem kétlem, hogy ennyit félretesztek, azt mondtam, nem ez az átlag.
2022. dec. 9. 08:02
 6/47 A kérdező kommentje:
Értem, de én arra céloztam, hogy a keresetünk átlagos, tehát nem milliós bevétellel rendelkező család vagyunk.
2022. dec. 9. 08:07
 7/47 anonim ***** válasza:
98%

2, megyeszékhely és de. És épp lejjebb adjuk azzal, ha maradunk a lakásban.

Mert annak értelme nincs, hogy egy rossz városrészen vegyünk egy putrit, ahonnan a rossz közlekedés miatt órákat ingáznánk és a ház árának dupláját rákölthetnénk felújításra.

Amikor a lakásunkat vettük, reális lehetőségnek tűnt, hogy miután kifizetjük a hitelt, a lakás ára elég lesz az önerőre egy nagyobb házhoz, mert akkor még olyan arányban voltak:

Lakás 14M, megfelelő ház 25M.

Most ez a lakás 25-30M, de 50-60M-ért nincs olyan ház, ami előrelépést jelentene, nem hátra.

2022. dec. 9. 08:10
 8/47 anonim ***** válasza:
84%

Havi 150 megtakarítással nem átlagos a keresetetek, pláne hogy te gyeden vagy és ott a valószínűleg pelenkás kisgyerek, plusz emellé bevallaltatok a másodikat is. Tehát nem kell lejátszani a hattyú halálát.

Majd akkor kell tejóistenezni, ha nem lesz pénz banánra

2022. dec. 9. 08:12
 9/47 A kérdező kommentje:

Havonta 400 ezer a bevételünk, mióta gyeden vagyok, szerintem ez elég átlagos. És mint írtam, korábban volt ennyi a havi megtakarításunk, ha nem sikerült értelmezni a kérdést.

Mellesleg, nem a mi vagyoni helyzetük boncolgatására voltam kíváncsi, hanem más kisgyerekes családok tapasztalatára a mostani drágulások kapcsán, ha ezt sem sikerült értelmezni.

2022. dec. 9. 08:16
 10/47 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk a 70 ezer tankolás rengeteg.

De ez van, most mindenkinek meg kell húzni a nadrágszíjat, teljesen függetlenül attól, hogy gyerekes-e vagy sem. Egyedülálló nőként én is megérzem ezt a helyzetet.

2022. dec. 9. 08:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!