Akik most kisgyereket nevelnek, mennyi havi jövedelemből mire futja?
Hány gyerek van, mekkora az anyagi keretetek, hány éves(ek)?
Gondot jelent számotokra hogy minden meglegyen, vagy sem?
Hogy látjátok a közeljövőt az anyagiak és a nevelés kapcsán?
5-600e ft a jövedelmünk (attól függ, hogy a férjem éppen mennyi bónuszt, prémiumot kap és, hogy volt e tulóra, én gyeden vagyok)
Minden belefér a hónapban ami kell a családnak, de azért eléggé megéreztük a drágulasokat. Jobban átgondoljuk, hogy mire költünk. Az a szerencse, hogy albérletet nem kell fizetnünk és a rezsink is nagyon alacsony. Két gyerek van (2 éves és 3 hónapos)
Egy gyerekünk van, egy úton van éppen. Plusz két macska, meg mi, a férjemmel. Két szintes családi házban élünk pesti agglomeráció kellős közepén. Felújítunk éppen, illetve magán orvoshoz járok terhesgondozásra, ez a kettő viszi most el a leginkább a pénzt.
Havi bevétel mindennel együtt kettőnknek most kb. 700-900 ezer között mozog, mivel én gyed-et kapok és a második pici miatt még egyelőre nem tudtam visszamenni dolgozni (ha most visszamennék, akkor kényelmesen 1 millió fölött lenne a havi átlag bevételük). A háztartási, felújítási és orvosi költségek mellett, úgy, hogy azért odafigyelünk, mit mire költünk, hó végén kb. 200-300 ezer szokott maradni. Néha több, néha kevesebb a felújítás miatt. A gyerekünk nem szenved hiányt semmiben sem, és a második sem fog.
6 éves kislány. Én 250.000Ft nettót kapok, férjem 230.000Ft körül. Plusz mindketten 25.000Ft-ot kapunk Szép kártyára minden hónapban.
A lányunk autista, 50.000Ft minden hónapban a családi és a gyes rá.
És még havonta kettőnknek 20-30.000Ft bónusz is összejön.
Szóval összesen kb 600.000Ft havonta. Vígan elvagyunk belőle. A fizuból csak 180.000Ft-ot veszünk fel havonta,így megtakarításra is jut. A gyereknek fizetős fejlesztésre is,ha épp akad olyan. És rengeteg taxira, mert olyan az időbeosztás, hogy hiába ingyenes a busz, ha nem érnénk oda...
Plusz fizetjük a lakáshitelt, van autó, tankoljuk.
Ha kell hirtelen egy 40-50ezres tétel,nem fogunk rajta gondolkodni,hogy meg tudjuk-e venni.
Én már csak gyest kapok mert a kisebb lányom betöltötte a 2 évet.
Nem megyek vissza a munkahelyemre, a családi vállalkozásban maradok mert így tudok itthonról dolgozni. Ez előnyös ha betegek.
Havi durván 1,5-2 millió roszabb hónapban a bevétel. Próbálunk minél többet félretenni mert nagyobb házat szeretnénk mielőtt belevágunk a kistesó projektbe. Egyedül az étel amin nem vagyok hajlandó spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!