Akik most kisgyereket nevelnek, mennyi havi jövedelemből mire futja?
Hány gyerek van, mekkora az anyagi keretetek, hány éves(ek)?
Gondot jelent számotokra hogy minden meglegyen, vagy sem?
Hogy látjátok a közeljövőt az anyagiak és a nevelés kapcsán?
8, ezt hogy csináljàtok ilyen árak mellett? ( tényleg okulás miatt érdekel)
Nekünk 500e most a bevételünk ( munkahelyváltás miatt még csak alapot keres a férjem, ez sokkal több lesz.. én gyesen vagyok)
Viszont van megtakarításunk erre az időre, tudtuk, hogy kelleni fog arra az időre, amikor nem dolgozom.
Megélünk szűken belőle( ebben benne van a nyugdíj megtakarítás is)
Nagy kiadásokat a tartalékból állunk, vagy ha mégis túlnyúlna.
Drágulás előtt vígan megéltünk maradt is a végére.
3. Gyereket vàrjuk, vele visszamegyek a gyed lejàrta után mert nem érzem biztonságban magam így a gyes összegével.
A férjem addigra sokkal többet fog kapni, de csak arra nem lehet alapozni.
Kb. 400-420 ezer a bevételünk (én gyeden vagyok, most jön a második baba).
Szerencsére van saját házunk, és nincs ingatlanunk, így azért elég jól megélünk, telik mindenre, félrerakni is tudunk. Viszont, nyilván egyre kevesebbet sikerül megtakarítani, bár ez nem a gyerekek, hanem a felújítás rovására megy, azzal most nem igazán haladunk.
De igazából csak 1,5 éves még a gyermekünk, rá amúgy sem kell még sokat költeni.
12!
Egy gyerek van. Panelban lakunk,tehát a rezsi alacsony.
A lakáshitel részlete alacsony, direkt így választottunk (26000 havonta).
Beosztjuk. Nincs káros szenvedély, nem dohányzunk,nem iszunk stb.
~2M a havi bevételünk (a férjem euróban kapja a fizetését, szóval az aktuális árfolyamtól is függ), én november közepétől kapom a CSED-et, mert most október végéig dolgozom és utána a szabikat veszem ki, nem megyek táppénzre a második gyerek születése előtt. A nagyobbik 2 éves, nem kell rá sokat költeni, leginkább csak ruhaneműket, amennyit megeszik, az nem sok, a bölcsit meg fizeti a munkahelyem (vagyis, fizette eddig a cafeteria részeként, de a CSED-del ez ugrik).
Lakáshitelünk van, egyelőre kettő is, a megtakarításaink oroszlánrészét elköltöttük tavasszal egy házra, amit most újítunk fel. Szerencsésnek érzem magunkat, hogy nem kell vele nagyon sietni, a lakás, amiben vagyunk most, bár kicsi, de ugyanúgy a miénk és hamarosan ezt is végtörlesztjük, szóval ennyivel is előrébb leszünk, bár ennek már nagyon alacsony a törlesztője így a végére. A felújítás vinné most a pénzt, ha haladnánk vele, de így télre már nem találtunk szakembereket és egy hónappal a szülés előtt már nem is nagyon akartunk ezzel foglalkozni, szóval most csak gyűjtögetünk, hogy azért szeptemberre, mire a nagynak oviba kell mennie, már beköltözhessünk.
Nem panaszkodom, ennyi pénzből nyilván jut minden mindennapi dologra és nem is okoz gondot pl az újabb gyerek születése anyagilag, bár nem egy luxus életszínvonal, azt el kell ismernem. Ha nem lenne egyáltalán hitelünk vagy legalább már olyan házban élnénk, ahonnan nem akarunk záros határidőn belül elköltözni, akkor jó lenne.
Azt mondja havi 2 millióra, hogy nem luxus életszínvonal :D
Ne haragudj már, azért ezt leírni nagyon prosztó dolog.
A luxus szinvonal ennél jóval magasabban kezdődik.
Mi közel 1 millióból vagy épp, hogy kijövünk, vagy ki sem jövünk egy hónapban. Nem hordunk luxus cikkeket, most már a kajavásárlásnál is visszafogtuk magunkat. A gyerek rengetefbe kerül.
Hát nem tudom, mi 500 ezer forintból normálisan eszünk, autót tartunk fent, eltartjuk a gyereket, járunk ide-oda és félre is rakunk.
Akkor ennek négyszereséből hogyne lehetne luxus életszínvonalon élni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!