Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik most kisgyereket nevelnek...

Akik most kisgyereket nevelnek, mennyi havi jövedelemből mire futja?

Figyelt kérdés

Hány gyerek van, mekkora az anyagi keretetek, hány éves(ek)?

Gondot jelent számotokra hogy minden meglegyen, vagy sem?

Hogy látjátok a közeljövőt az anyagiak és a nevelés kapcsán?

2022. okt. 25. 00:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
81%
Már önmagában az, hogy valakinek tövb ingatlanja van, luxus ott, ahol a többség egész életében az egyetlen ingatlanjának hitelét törleszti.
2022. okt. 25. 09:27
 22/62 anonim ***** válasza:
67%

Túlórák nélkül kb 950e nettót keresünk ketten, túlórákkal 1-1.1 millió körül (valamelyikőnknek mindig van leltár vagy valami szinte) 13. havit kapunk decemberben mindketten

Egy gyerek van 4 éves

Hát kijövünk de nem élünk luxus színvonalon, főleg mert felújítunk,sok elmegy arra mostanában, de lassan szerencsére a végére érünk

Nincsenek nehézségeink, de nem érzem nagy lábon élésnek.

Voltunk idén 3* nyaralni külföldön, bármikor veszek gyümölcsöt vagy egy új ruhát neki, stb szóval rosszul nem élünk,nem érzek nehézséget de a felújítás miatt nehéz most átlátni az anyagi helyzetünket.

Ha ez lemegy jobb lesz, kb 500e körül remélem félre tudunk majd tenni havonta. Illetve lesz januárban béremelés is nekem, férjemnek márciusban, bár az árak is mennek fel így sokat nem érünk vele.

2022. okt. 25. 09:30
 23/62 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk 2 gyerek van. 1 és 3 évesek

Én itthon vagyok a kicsivel, kemény 130ezer jómagyar forintert amit kimondani is szégyen (a munkáltatóm jól kicseszett velem, nem reszletezném).

Férjem vállalkozó. Van olyan hónap, hogy 200at hoz haza, van olyan, hogy 900at. Nagyon változó.

Hitelt nincs, saját házunk van, szóval lakbér sincs.

Az enyémből megy a rezsi illetve kb a hónap 3/4ére a kaja.

A többi kaja férjeméből. Illetve felújítunk, ahogy van pénz. Iden pl ablakcserék voltak, illetve szigetelés kívülről. Tavaly a teljes fűtés lett átalakítva. Jövőre tetőtér beépítés a terv.

2022. okt. 25. 10:09
 24/62 anonim ***** válasza:
86%

3 gyerekünk van (9,7 és 2 évesek). Én nettó 930 ezret keresek havonta, ha pluszt vállalok, akkor bejön még kb. 150 ezer, tehát ha akarom, megvan a 1,1 millió körül. A férjem pár hónapja munkahelyet váltott, voltak olyan hónapok a legelején (a betanulás időszakában), amikor nulla bevétele volt, akkor az én fizumból, vmint a megtakarításainkból éltünk. Most kezdenek jönni az első bevételei, kb. nettó 600 ezer, de vszleg ennél több lesz hosszútávon.

Amíg csak az én fizum volt, az elment teljesen, nem élünk nagylábon, de jól élünk, plusz sok a stabil kiadásunk.

Most már egyre jobb a férjem bevételével, újra félre is tudunk tenni.

Az áremelkedést megérezzük, nem szeretem eltapsolni a pénzt, így még tudatosabban próbálok vásárolni. De azzal tisztában vagyok, hogy kivételes helyzetben vagyunk, bár korántsem luxus életszínvonalon élünk.

Ha esetleg felmerülne, honnan vannak ilyen bevételeink, a férjem hitelszakértőként dolgozik, előtte pedagógus volt, elsősorban a nevetséges fizu vitte más pályára. Én pedig multinál dolgozom fordító-tolmácsként, ritka nyelvet beszélek, jól megfizetnek, de hosszú éveket fektettem a tanulásba előtte.

2022. okt. 25. 10:27
 25/62 anonim ***** válasza:
42%
Mert az, hogy valaki nem minimál szonvonalon él még nem luxus. Mint itam mi 1 millió körül élünk, félre tenni nem nagyon tudunk belőle. A gyerek havi fix kiadásai 200ezer felett vannak és akkor még ruhát, kaját nem vettem neki, nem vittem el koncertre, vagy kiállításra. Egy 11éves már megválogatja mit vesz fel és én sem szívesen adnek rá, használt vagy kínai vackot, de nem is luxus üzletekben vásárolunk, leginkább reserved vagy zara. Cipőket mostanság 3-4havonta újat kell venni, mert kinövi. Szóval csak a gyerekre átlagba minim 300ezer elmegy havonta.
2022. okt. 25. 11:19
 26/62 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy, hogy nincs hitelünk, saját házban élünk 1 saját autónk van és csak 1 gyereket nevelünk, alaphangon kb 500-600ezer forint ment el eddig. Nem éltünk nagylábon.Most a brutlális áremelkedések, a gáz meg a villany emelkedése miatt még nem adtam össze mennyi lesz a kiadásunk. Vállalkozásunk van, változó a bevételünk.

Meg tudjuk venni neki gond nélkül ami kell, viszont hogy őszinte legyek ettől még ledöbbenek mindig az árakon, hogy még hova fajul..

Nem tudom mit hoz a jövő. De én most második gyereket már nem vállalnék be annyira bizonytalan minden(mégha anyagilag rendben vagyunk is)az elmúlt 4 évben rengeteg bizonytalansági faktor került az életünkben, rengeteg olyan kihívással kellett megbírkóznunk és valószínűleg a jövőben is, hogy nekem ez az egy gyerek felnevelése bőven jó lesz életcélnak.

2022. okt. 25. 11:23
 27/62 A kérdező kommentje:

Milyen érdekes hogy itt a 90% sok-sok százezer, meg millió forinttól beszél, mint havi bevétel.

Hogy nevelhető gyereket az aki mondjuk egyedülálló és minimálbérért gürizik?

2022. okt. 25. 11:47
 28/62 anonim ***** válasza:
71%
Az is milyen érdekes, hogy valaki 4-500 ezerből is tesz félre (nekem ez valahol hihetőbb, mert tudom, hogy Kelet-Magyarországon tényleg ennyi az átlagcsaládok bevétele), más meg 1 millióból alig jön ki.
2022. okt. 25. 12:15
 29/62 A kérdező kommentje:
Szerintem sok az a 4-500 ezer, amit írtál.
2022. okt. 25. 12:39
 30/62 anonim ***** válasza:
75%

Aki írja nem él luxusban de zara ruhát kap a gyerek annak üzenem,hogy de picikém ez luxusnak számít🤣🤣

Nálunk ketten 600-700 ezer körül keresünk úgy hogy én gyeden vagyok, épphogy kijövünk,most hogy százezres a gázszámla,viszont úgy jövünk ki épphogy hogy közben néha megyünk gyorskaját enni,veszünk "luxuscikket" mint tej,csoki stb. Eközben rakunk pénzt magánnyugdíj számlára és babakötvényre. Igen most már 2-er is meggondoljuk mit vegyünk,de nem szűkölködünk,el nem tudom képzelni hogy lehet szűkölködni egymillióval....

2022. okt. 25. 13:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!