Akik most kisgyereket nevelnek, mennyi havi jövedelemből mire futja?
Hány gyerek van, mekkora az anyagi keretetek, hány éves(ek)?
Gondot jelent számotokra hogy minden meglegyen, vagy sem?
Hogy látjátok a közeljövőt az anyagiak és a nevelés kapcsán?
Én vagyok az, aki írtam, hogy ~2M ft nem luxus színvonal. Nem mondtam, hogy nem LEHET, sőt, a végére odaírtam, hogy ha nem kéne hiteleket fizetnünk és nem lenne célunk még elköltözni, akkor jó lenne, de így nem az. Csak a két lakáshitel most elvisz havi 450 ezret (nyilván 2millióba belefér, csak értitek), szóval marad 1,5 millió, amiből ~4-500.000 elmegy a normál költségekre (rezsi, kaja, autó - 1 darab! és az is több, mint 10 éves már - fenntartása, stb), és marad ~1M, amit mondjuk úgy, hogy félreteszünk, de fejben már ez is mind el van költve. Nem élünk nagy lábon, nem is spórolunk kifejezetten kaján meg nem kell a saját márkás tusfürdőt venni a mittudoménmilyen logóssal szemben, de azért ez még nem a luxus színvonal. Az meg, hogy szerinted ennyi pénzből szép házban lehet élni... Láttad te mostanság az ingatlanpiacot? Budapest egyik külső, rosszabbik kerületében tudtunk venni 65M-ért tavasszal egy olyan sorházat (sorház, érted, nem önálló meg nemtudoménmilyen fantasztikus panorámás akármi), amit csontig szét kellett most verni hogy rendesen felújítsuk (villany-víz-mindenféle vezeték és társai), majdnem egy teljes építkezés. Amikor elkezdtük, 10M-t tippeltek a teljes felújításra, most már inkább 15, és akkor még nem a szuperluxi burkolatot raktam be meg a nemtudoménmilyen menő dizájner konyhát, és továbbra is a sima IKEA bútorok férnek bele ebbe a pénzbe, nem az olasz bőr kanapé. Úgy, hogy nem is minden pénzünket rakjuk ebbe bele, mert ugye most születik egy kisbaba, akire szintén költeni kell, mert nem tud mindent a nővérétől megörökölni, hiszen ő is kicsi még, plusz a jelenlegi lakásunkban már hely sincs tovább bővülni.
Igen, tudom, hogy sokaknak ennél kevesebb jut. Azzal is tisztában vagyok, hogy két ingatlan tulajdonosának lenni ma már szinte a felső 1% kiváltsága. Ezt az egy lakást, amink van, ezt a gyerekeinknek szánjuk életkezdési támogatásnak, szóval ennyiből jó, hogy nem kellett feltétlenül eladnunk a költözéshez, de amúgy ez sem egy nagy durranás, egy kis 1,5 szobás luk a belvárosban, még garázs sincs meg semmi, egy teljesen átlagos életszínvonal. Ezt tudja ma az ember 2 millióból megengedni magának, a nyugati országokban alsó-középosztálybelinek számító életszínvonalat és a keservesen lassú növekedést. Ez nagyon nem luxus. A luxus az lenne, ha budai panorámás házat építenénk a legmenőbb belsőépítészek segítségével és medence meg jacuzzi meg saját kertész lenne hozzá, minimum három autó és a gyerekek magániskolába járhatnának. De ennyi pénzből ezek egyike sem jön ki. A férjem már évek óta új autót szeretne venni, de nem tud, mert minden pénzünk elvitte eddig a házra való gyűjtögetés, most a felújítás, utána majd a gyűjtögetés, hogy ne egy világvégi sorházban kelljen a gyerekeket nevelni, szóval konkrétan ennyi pénzből még mindig nem ott tartunk, hogy gondolunk egyet és megyünk a szalonba összerakni a vágyott kocsit.
Ja, és idén voltunk 2x nyaralni, belföldön, és nem is teljes hetet egyik alkalommal sem.
Ez azért nagyon messze van a luxustól, akárki akármit is mond.
Jó, 42-es, bár én azt nem értem, hogy lehetséges, hogy ezt az életszínvonalat, amit itt írtok, mi 500 ezerből tartjuk fenn (oké, a ház árának 90%-át külföldön raktuk össze, és nincs másik ingatlanunk).
De azon kívül, hogy nincs másik ingatlanunk, mi is ennyi pénzből újítjuk a házat, élünk meg, neveljünk a gyereket. Nyaralni mondjzk nem voltunk sehol, mert veszélyeztetett terhes vagyok, de belefért volna 1-2 belföldi hétvége, ha akarjuk, max. akkor csúszik kicsit a terasz.
Pedig hidd el ez a luxus, ahol azt hiszi az IKEA nem luxus bútor, ahol a Zara egy átlag ruhabolt, ahol tud venni 65 millióból házat az igenis a felső középosztálybeli luxus, igen nem a celeb luxus,de attól még luxus. Az átlag ember ezeket nem tudja magának megengedni vagy ha mégis tudja hogy luxusabb élete van,nem áltatja magát azzal, hogy ez nem az.
Én isntudom,hogy a férjem pénze átlag felett van és egy lakótelepi családhoz képest luxusban élünk, igen ez nem celeb szintű luxus, de kinek mi a luxus...
8as vagyok. 65millió...
4.5 millióból vettünk lakást, és nem tudunk elköltözni.
Én írtam a külföldi nyaralást, olcsóbb mint belföld...
Nem került vagyonokba.
A 3 külföldi nyaralás volt összesen 1 millió
Semmi extra helyen nem voltunk
Görögország, Horvátország, Ciprus
Az ismerőseim nagy része sokkal jobb helyeken volt. Volt aki Floridában, volt aki Maldívon vagy Arubán, Indiában stb
Pest megyében élünk, multinál dolgozunk, ez a mi életünk a nettó 1 millió bevétellel még csak nem is kiemelkedő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!