Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes családok, mennyire...

Kisgyerekes családok, mennyire érzitek az anyagi lecsúszást mostanában?

Figyelt kérdés

Mi néhanapján eléggé elkeseredünk, hogy elszàlltak az árak és mi lesz így hosszú távon :/

Átlagemberek vagyunk, szóval nem 5-600 ezret kereső mérnökök, én ráadásul itthon gyeden és most várom a második babát.

Amúgy sosem szórtak a pénzt, tudatosan költöttünk és alap számunkra, hogy minden hónapban férerakunk pénzt nagyobb célokra/biztonsági tartaléknak. Csak míg 1,5-2 éve havi 150-160 ezret is elraktunk, ez szép lassan csökkent 50-80-ra, néha van olyan hónap is, ha összejönnek a kiadások, hogy feléljük az egész bevételünket (pl.mikor egyszerre kell cipőket venni, kicsit javíttatni és így tovább).

Szóval, ott még nem tartunk, hogy mindig hónapról-hónapra éljünk, van tartalékunk is, de amúgy már visszavettük az életszínvonalat, leálltunk a házfelújítással, és akkor még így is csak nézek néha, milyen árak vannak a boltban.

Amiről nem akarok lemondani, az a családom normális étkezése, szóval mindig van itthon gyümölcs és sok zöldséget eszünk, ez sem olcsó. 1 kg banán 6-700 forint, 1 kg fagyasztott borsó 9-1000, te jóisten....

A gyerekeken nem spórolok még, de azért néha elgondolkodom rajta, vajon meddig lehet még bírni ezt a drágulást...

2022. dec. 9. 07:29
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Bocsi, a tankolást elírtam, szerintem 30-35 körül volt, most szerintem 50 körül fog kijönni.

Nem a városban lakunk, szóval be kell járni dolgozni, plusz havi 2-3 alkalommal a nagy szülőket látogatjuk még, ilyenkor ugrunk el bevásárolni is, hogy ne kelljen amiatt is külön bemenni.

2022. dec. 9. 08:34
 12/47 anonim ***** válasza:
82%

De minek magyarázkodsz nekünk?

Fura vagy... Igazából senkit nem érdekel, mennyiért tankoltok. Mint írtuk, az árak mindenkinek felmentek, nem csak nektek.

2022. dec. 9. 08:38
 13/47 anonim ***** válasza:
100%
3-as a ferjem rendőr én tp-n voltam (addig ugyan nem) előtte azonban 100-150 sikerült félretenni, hala istennek most megint sikerül. Ugyan a mi kislányunk meg csak másfél hónapos így akkora kiadassal nem jár (a pelenkát előre vettük úgy abból nem kellett nagy utánpótlás) a tapszer ami visz neki jobban pénzt és az esetleges cseppek stb... egyébként nem panaszkodom, szerencsére még havi 1 tankolassal (ami nekünk bőven eleg) sikerül jól kijonnunk, gyed alatt majd meglatjuk, max megyek 4 órába dolgozni (bár ez elég elkeseriro) nem luxizunk ugyan és megnezzuk mindig mit mennyiért tudunk olcsóbban venni, de azért ha valamit megkuvanunk legyen az egy "dragabb" Joghurt megvesszuk. Persze ettől függetlenül fogalmam sincs mit tudunk majd venni magunknak. Én sajnos már a kertes hazrol lemondtam szinte, amikor 20 millió hitelre 47-et kéne alaphangon visszafizetni:( de legalább hó végére mi se nullazzuk le magunkat.
2022. dec. 9. 08:49
 14/47 anonim ***** válasza:
94%

Mi átlag felett keresünk egy kicsivel.Ennek ellenére behúztuk a féket.Jövőre terveztük a napelemeket+ hőszivattyús fűtést.Nem akartunk felvenni kölcsönt, majd jövőre összegyűlik alapon vártunk, most szívjuk a gázszámlával. Mondjuk kölcsönbe most sem szívesen verném magam.Nem normális dolog ,hogy egy 140g tejfölt már 500ft környékén is meg lehet venni:) Mivel a családunkban van gluténérzékeny a kenyér (ami eddig sem volt olcsó) most jó 400-500ft drágább.Szóval 300-400g kenyér kerül gyenge 1900ft. Mondjuk most épp találtam egy helyet ahol 1600ft is meg lehet venni, de azért durva.Nyilván van még ami drágult, de már nem merem ilyen téren számolni.Jár a gyerekünk logopédushoz, tornára.Nem luxusból hanem mert szüksége van rá.Állami helyen elvileg ,,jár" neki a logopédus, de szeptember óta összesen 2x foglalkoztak vele.Úgyhogy muszáj vinni külön.A tornát meg azért javasolták mert van valami ,,beragadt" reflexe ami miatt a beszéde nem fejlődik jól.

Kaján nem spórolunk.Van nálunk is gyümölcs,zöldség mert ezek kellenek és ebből nem is szeretnénk engedni, illetve ahogy írtam van amiből nem is tudnánk.

Aki azt mondja, hogy őt nem borzasztja el ez a fajta infláció az hazudik szerintem.

2022. dec. 9. 08:51
 15/47 anonim ***** válasza:
91%
Egyelőre lekopogom, nincs gond. A gyerekeim már nem kicsik, így én is dolgozom, és a munkahelyem idén már kétszer emelt a fizetésemen az infláció miatt, nyáron 25% körül, most meg még 10-et nagyjából. A férjem vállakozó, hát ő azt csinál, amit tud, egyelőre vannak bevételei normálisan.
 16/47 anonim ***** válasza:
23%

3-as a ferjem rendőr én tp-n voltam (addig ugyan nem) előtte azonban 100-150 sikerült félretenni

Jól van, látom a szövegértés nem megy.

A 150 nem az átlag.

17/47 anonim ***** válasza:
0%
2es, linkelj már be legalább 2 ilyen hirdetést, ahol ennyiért adnak egy lepukkant kádárkockát. Mi Kecskeméten idén 40 millióból felépítettünk egy 95nm-es téglaépítésű házat, nem tudom te melyik megyébe laksz, ahol ennél drágább az élet, de itt egy kádárkocka is max 30 millió. Albérlet is van olcsóbban, pl. nekünk 3 garzonlakásunk is van, 70ezer a bérleti díj
2022. dec. 9. 09:15
 18/47 anonim ***** válasza:
81%

2,5 éves a nagy, 3 hetes a kicsi. Nem azt mondom, hogy megérezzük, mert kb ugyanannyit költök a bevásárlásokra, csak míg eddig mindig volt a hűtőben Pick téliszalámi meg fancy brie sajt meg ilyenek, most sima névtelen vagy sajátmárkás felvágott és a hagyományos trappista kerül a kosárba. Vannak nagyon jó pénzkövető alkalmazásaink, látom, hogy kb forintra ugyanannyit fizetek egy hónapban élelmiszerre, mint 1-2-3 évvel ezelőtt, csak az összetétel az, ami változott. Már nincsenek ilyen apróbb örömet okozó "luxus" termékek, csak az alap. Bár gyümölcs-zöldség tekintetében én sem engedek, a 2,5 éves legalább azt megeszi, ha mást nem is, szóval annak mindig lennie kell itthon. Szerencsére a kicsit tudom szoptatni, szóval ő még nem nagy költség, neki a pelenka és a popsitörlő egyedül ami extra kiadás, meg majd hamarosan az ilyen-olyan oltások és hasonlók.

Egyelőre úgy mondom, hogy a költségvetésbe nem zavart bele az infláció, mert ugyanannyit költünk, csak egy lejjebb adtunk a színvonalon. Aminek nem örülök, de jobbat nem tudok.

Társasházban lakunk, központi fűtésünk van így a rezsink változatlan. A belvárosban lakunk, heti egyszer megyünk a nagymamához, szóval a benzinárak is csak mértékkel vágnak földhöz. Szerencsésnek érzem magunkat, ugyanakkor még így is elborzaszt a világ alakulása. Remélni merem csak, hogy mire a lányaim felnőnek, már szebb jövő vár rájuk, mert amerre haladunk, az minden, csak nem biztató.

2022. dec. 9. 09:19
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Ketségbeesve nem vagyunk, az felesleges. Van tartalékunk, rosszul sem keresünk. De sajnos a nagyobb lakás vásárlása alighanem tolódik.
2022. dec. 9. 09:33
 20/47 anonim ***** válasza:
89%
17, keresgélj te. Hajdú-Bihar. Átlag albérlet is 150 itt és ezért 40-55 m²-t kapsz. Kicsit más az árszínvonal.
2022. dec. 9. 10:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!