Kisgyerekes családok, mennyire érzitek az anyagi lecsúszást mostanában?
Mi néhanapján eléggé elkeseredünk, hogy elszàlltak az árak és mi lesz így hosszú távon :/
Átlagemberek vagyunk, szóval nem 5-600 ezret kereső mérnökök, én ráadásul itthon gyeden és most várom a második babát.
Amúgy sosem szórtak a pénzt, tudatosan költöttünk és alap számunkra, hogy minden hónapban férerakunk pénzt nagyobb célokra/biztonsági tartaléknak. Csak míg 1,5-2 éve havi 150-160 ezret is elraktunk, ez szép lassan csökkent 50-80-ra, néha van olyan hónap is, ha összejönnek a kiadások, hogy feléljük az egész bevételünket (pl.mikor egyszerre kell cipőket venni, kicsit javíttatni és így tovább).
Szóval, ott még nem tartunk, hogy mindig hónapról-hónapra éljünk, van tartalékunk is, de amúgy már visszavettük az életszínvonalat, leálltunk a házfelújítással, és akkor még így is csak nézek néha, milyen árak vannak a boltban.
Amiről nem akarok lemondani, az a családom normális étkezése, szóval mindig van itthon gyümölcs és sok zöldséget eszünk, ez sem olcsó. 1 kg banán 6-700 forint, 1 kg fagyasztott borsó 9-1000, te jóisten....
A gyerekeken nem spórolok még, de azért néha elgondolkodom rajta, vajon meddig lehet még bírni ezt a drágulást...
Nekem is inkább a biztonsàg hiányzik.
Eddig lazán belefogtam mindenbe.. most nagyon meg kell fontolni.
A plusz gyerekvállalással is így voltunk.
Le nem csúszunk, de valóban a tartalékok nem úgy vannak, mint eddig.
“ Kicsit más az árszínvonal.”
Igen, ott olcsóbb az ingatlan. Mi értelme itt hazudozni?
Én gyeden vagyok a kicsivel, 130eFt a bevételem összesen. (2 gyerek van, 1 és 3 évesek.
Férjem vállalkozó. Így nálunk alapból nem volt fix a havi bevétel. De mi most jutottunk el arra a pontra, hogy visszaadja a vállalkozását.
Villanyszerelő. Eddig amióta csinálja, honapokra előre be voltak táblázva. Rengeteg munkájuk volt, bőven válogathattak.
Most, kb mindenki mondja vissza. Ilyen, hogy pl egy teljes ház áthúzása, vagy újépítésü ház szerelvényezés, teljes villanyhálózat, stb, ami úgymond megéri munka nincs. Senkinek nincs már pénze ilyenekre. Abból, hogy kicserél 3 konnektort, vagy feltesz 2 lámpát, abból meg nem élünk meg.
Mi eddig sem tettünk félre, 1 éve vettünk egy kádárkockát, a faluban a legnagyobb telekkel. 15millióért 😅
(10km A Velencei-tó, 25km Székesfehérvár). Ezt ujítgatjuk.
Mi ebben vettúk még észre az inflációt, hogy egyre kevesebb jut a felújításra
Igen, 25-ös, ebben mi is érzékeljük.
Jövő tavasszal szerettük volna leburkoltatni és lefedetni a teraszt, az volt a terv, hogy kb. 2 milliót rá tudunk szánni.
Na most, ehhez képest eddig van rá kb. 900 ezrünk, és szerintem 2 millióból már ki sem jönne mindennel együtt. De most már max. havi 20-30 ezreket tudunk erre félrerakni, hát így meg 5 év múlva sem lesz terasz.
Persze, nem létfontosságú dolog, csak na.
Szerencsére nekünk pont most lett magasabb a fizetésünk,ráadásul az év végi jutalom is 300ezer felett van kettőnknek.
És gyárban 12 órázunk mindketten éjjel-nappal váltott műszakban a gyerek miatt.
Szóval egyelőre jó. Aztán majd meglátjuk.
A kettőnk fizetése kb 500.000Ft havonta.
28as vagyok. Azt hozzáteszem, hogy mi panelban élünk,elköltözni esélyünk sincs. Szóval a rezsi alacsony.
Nekem kb 2 millió Ft megtakarításom van, az a vésztartalék.
Nem iszunk,nem dohányzunk, nem költünk hülyeségekre. De pl tegnap elmentünk egy fürdőbe, az 1 óra volt autóval. Szóval néha belefér. Vagy egy koncert, egy meccs, akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!