Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bizonygassam a gyerekemnek,...

Bizonygassam a gyerekemnek, hogy őt szeretem a legjobban, nem másikat?

Figyelt kérdés

A lányom, aki 12 éves, gyakran lát más gyerekekkel a munkám miatt.

Az utóbbi időben nagyon féltékeny. Főleg egy kislányra nagyon mérges. Ha vele lát (ami elkerülhetetlen), akkor vagy dühös vagy szomorú.

Van egy másik kislány, akivel a lányom jóban van. Ő mostanában olyanokat mond a lányomnak, hogy ő is látja, hogy mennyire szeretem a másikat.

Sokszor beszéltem vele erről. Van hogy nagyon csúnyán összevesznek. Pont a sok kiabálása, kitörései miatt sok, egyre több a kofliktus köztünk.

Sajnálom, de idegesít is. Az apja sem segít. Nem vagyunk együtt. De olyanokat mond, hogy tényleg rá kellene figyelnem meg szem előtt tartani...

Mit javasolnátok? Ez a helyzet megőrjít...

2022. dec. 1. 19:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Járok dolgozni és ott mérges egy kislányra. Van új párom.

Semmi sem zavaros. Több fantáziát, nem bonyolult ennyire!

2022. dec. 5. 21:54
 12/18 A kérdező kommentje:
Terhesen is lehet dolgozni 😊 ha ez okozta a félreértést. Kicsit félreértettél 10es!
2022. dec. 5. 21:56
 13/18 anonim ***** válasza:
És mit dolgozol? És mit keres ott a nagyobb gyereked? És kit utál? A hasadban lévőt, akihez nem ér hozzá vagy a munkádban lévőt?
2022. dec. 5. 22:11
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

Sok dolog van itt egyszerre, amik egy tizenkétéves, eleve nehéz korban levő kislánynak megterhelőek azért, egyesével is:

- elváltak a szülei (vagy legalábbis külön élnek)

- új "apa" van a képben

- az anyja terhes

- az anyja más gyerekekkel is időt tölt, az ő szeme láttára

Ez sok, nehéz, persze, hogy feszült tőle és sok a konfliktus, és rajtad tölti ki. Szerintem érdemes lenne gyerekpszichológussal beszélni. Nem tudom, hol dolgozol, de ha megoldható lenne, hogy ne a lányod jelenlétében foglalkozz más gyerekekkel, az sokkal egészségesebb lenne mindkettőtök szempontjából.

2022. dec. 6. 09:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Kérdező eltűnt. És még mindig nem tudjuk, hogy mit dolgozik, és hogy kerül oda a saját gyereke.
2022. dec. 9. 01:28
 16/18 A kérdező kommentje:

A helyzet azóta sem jobb. Sokat sír és velem akar aludni éjszakánként. Most a babára haragszik. Nem is beszélek ezért a jelenlétében róla. Hiába nagy már, sokat vettem ölbe, sokat bújt korábban. Most még többet ölelget.

Én meg teljesen elbizonytalanodtam, hogy ezt hogyan fogom megoldani...

2022. dec. 11. 21:41
 17/18 anonim ***** válasza:

És még mindig nem tudjuk, hogy mit dolgozol, és hogy mért van ott a gyereked ...

De a 12 éves épelméjű (tán fogyatékos?)gyerek haragszik egy magzatra, bőg és az anyjával akar aludni, annak a hihetőségi százaléka mínusz 100.

2022. dec. 11. 21:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Egy 12 évesnél valami nagyon nincs rendben, ha ennyire bizonytalan. Én feltenném a kérdést a helyedben, hogy miért nem bízik ez a gyerek a szeretetedben, és szakemberhez fordulnék vele, méghozzá nagyon sürgősen. Mi nem tudhatjuk, mi húzódik meg a háttérben, szakemberrel kideríthetitek, dolgozhattok rajta. A nagyobbik gyerek és a baba érdekében is, minél előbb!
2022. dec. 13. 10:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!