Bizonygassam a gyerekemnek, hogy őt szeretem a legjobban, nem másikat?
A lányom, aki 12 éves, gyakran lát más gyerekekkel a munkám miatt.
Az utóbbi időben nagyon féltékeny. Főleg egy kislányra nagyon mérges. Ha vele lát (ami elkerülhetetlen), akkor vagy dühös vagy szomorú.
Van egy másik kislány, akivel a lányom jóban van. Ő mostanában olyanokat mond a lányomnak, hogy ő is látja, hogy mennyire szeretem a másikat.
Sokszor beszéltem vele erről. Van hogy nagyon csúnyán összevesznek. Pont a sok kiabálása, kitörései miatt sok, egyre több a kofliktus köztünk.
Sajnálom, de idegesít is. Az apja sem segít. Nem vagyunk együtt. De olyanokat mond, hogy tényleg rá kellene figyelnem meg szem előtt tartani...
Mit javasolnátok? Ez a helyzet megőrjít...
Járok dolgozni és ott mérges egy kislányra. Van új párom.
Semmi sem zavaros. Több fantáziát, nem bonyolult ennyire!
Sok dolog van itt egyszerre, amik egy tizenkétéves, eleve nehéz korban levő kislánynak megterhelőek azért, egyesével is:
- elváltak a szülei (vagy legalábbis külön élnek)
- új "apa" van a képben
- az anyja terhes
- az anyja más gyerekekkel is időt tölt, az ő szeme láttára
Ez sok, nehéz, persze, hogy feszült tőle és sok a konfliktus, és rajtad tölti ki. Szerintem érdemes lenne gyerekpszichológussal beszélni. Nem tudom, hol dolgozol, de ha megoldható lenne, hogy ne a lányod jelenlétében foglalkozz más gyerekekkel, az sokkal egészségesebb lenne mindkettőtök szempontjából.
A helyzet azóta sem jobb. Sokat sír és velem akar aludni éjszakánként. Most a babára haragszik. Nem is beszélek ezért a jelenlétében róla. Hiába nagy már, sokat vettem ölbe, sokat bújt korábban. Most még többet ölelget.
Én meg teljesen elbizonytalanodtam, hogy ezt hogyan fogom megoldani...
És még mindig nem tudjuk, hogy mit dolgozol, és hogy mért van ott a gyereked ...
De a 12 éves épelméjű (tán fogyatékos?)gyerek haragszik egy magzatra, bőg és az anyjával akar aludni, annak a hihetőségi százaléka mínusz 100.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!