Bizonygassam a gyerekemnek, hogy őt szeretem a legjobban, nem másikat?
A lányom, aki 12 éves, gyakran lát más gyerekekkel a munkám miatt.
Az utóbbi időben nagyon féltékeny. Főleg egy kislányra nagyon mérges. Ha vele lát (ami elkerülhetetlen), akkor vagy dühös vagy szomorú.
Van egy másik kislány, akivel a lányom jóban van. Ő mostanában olyanokat mond a lányomnak, hogy ő is látja, hogy mennyire szeretem a másikat.
Sokszor beszéltem vele erről. Van hogy nagyon csúnyán összevesznek. Pont a sok kiabálása, kitörései miatt sok, egyre több a kofliktus köztünk.
Sajnálom, de idegesít is. Az apja sem segít. Nem vagyunk együtt. De olyanokat mond, hogy tényleg rá kellene figyelnem meg szem előtt tartani...
Mit javasolnátok? Ez a helyzet megőrjít...
Biztos valami kiváltotta, hogy ennyire önbizalomhiányos e tekintetben,és nem hiszi, hogy szereted, vagy mást jobban szeretsz. Ez valami hiányra mindenképp utal. Mi a kislány szeretet nyelve? A testi kontaktus, érintés? A szép szavak? És neked mi? Lehet eltérő, nem tudod számára kimutatni olyannyira, hogy neki az kielégítő legyen. Valamit lát, amit az a kislány megkap belőled, de ő nem. Magadban keresd az okokat, nem érezne így, ha nem lenne számára valami kiváltó ok.
Az első elég primitív lehet, ha szerinte egy 12 évesnek nem lehetnek érzelmei, nem élheti meg a saját kis érzelmeit... Mindenkinek joga van hozzá, csak hogy tudd. Ahogy egy csecsemőnek, úgy egy 12 éves gyereknek is,épp úgy egy 45 éves férfi embernek.
Mindenképp a kapcsolatrensszerünkben keresném azt a kis hibát, amit ő így értelmez.
Az enyém is ilyen, a barátaival és az anyjukkal és azok testvéreivel, rokongyerekekkel is látott sokat. Nyilván én is játszom velük néha, van, akivel sokat.
Volt, hogy féltékeny volt, ő is ilyen, neki is bizonygatni kell.. egyszer vigyáztam szomszéd gyerekére, ő is velünk volt, akkor nagyon féltékeny volt. Nem akar kistesót, az biztos.. de csak 7 éves. Én kb naponta mondom, hogy ő a kedvenc gyerekem, mikor lefektetem. Egyke, tökigaz. Szerintem jó, ha hallják. 12 évesnél furcsa, de így, hogy van, aki sugdos a fülébe, érthető. Felnőtt leépítené ezt a kapcsolatot a helyében.
A kérdést azért írtam ki lényegében mert terhes vagyok. Elmondtam neki. Azóta nem ölel meg, mert a hasamhoz nem hajlandó érni. Maximum, ha ülök.
Nagyon tiltakozik. Mondogatja mennyire utálja. Nem tudom így mi lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!