Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet megmondani egy...

Hogy lehet megmondani egy férfinak, hogy van egy gyereke?

Figyelt kérdés

1,5 éves.

Nem tudott magáról a terhességről sem.

2022. nov. 21. 19:53
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ez már mindenhogy ciki. Az is, ha tőled tudja meg, meg az is ha nem. Készülj fel, hogy nem lesz boldog. Hívd fel, üljetek be valahova (a gyerek nélkül) és egyszerűen csak mondd el neki, hogy nem akarod, hogy mástól tudja meg, ez a szitu... Ennyi. A többi majd alakul. A nyakadba ugrani biztos nem fog örömében, főleg ha ő akart tőled gyereket. Megfosztottad 1,5 évnyi lehetőségtől és egy olyan időszaktól, amit nem lehet pótolni. Sz*r döntés volt titkolózni, teljesen mindegy milyen érzések voltak benned és mit akartál, ez önzőség.
2022. nov. 21. 23:34
 42/56 anonim ***** válasza:
66%
Nem tök mindegy mostmár ha mástól tudja meg? Ígyis úgyis gáz a helyzet, és ezt a sz@rt magadnak keverted. Azt szeretnéd ha tartaná vele a kapcsolatot, de önző módon elvetted tőle, mármint az apától majdnem két év lehetőségét. Nem láthatta az első tudatos mosolyt, az első lépteket, nem hallhatta az első szavakat. Konkrétan a korai kötődés lehetőségét egy az egyben elvetted az apától önző módon. Eltitkoltad a terhességet, így módja sem volt arra hogy egyáltalán dönthessen arról, szeretne-e apa lenni. Amit nyilván szeretett volna, mert a kérdésben írod hogy családot akart és el akart venni. Undorító a helyzet amit összehoztál. Most, egy közel két évessel akarsz beállítani az életébe, hogy "na Géza, itt a gyereked". Hányok tőled, nő létemre.
2022. nov. 22. 00:59
 43/56 anonim ***** válasza:
81%

Ugyanazt akartam írni, mint #30. Össze-vissza kamukázol. Ha 2 barátnőd tudta és ők közös barátaitok, akkor elvileg ők eddig is találkoztak vele, de olyan jófejek, hogy nem szóltak neki. Ugyanakkor azt írtad, biztos megtudnák. Kitől? Mivel más nem tudja, tőlük. Akkor most miért mondanák el, ha olyan megbízhatóak? Tök logikátlan. Azt persze megtudhatja, hogy gyereked van, de ha nem hívják fel rá külön a figyelmét, nem foglalkozna vele, mivel már nincs köztetek semmi, biztos másé, hisz neki nem mondtad.

Amúgy, ha ennyire őszinteségi rohamod van így 2 év után, én is azt mondanám, ne a gyerekkel együtt találkozz vele először, hanem kettesben. Mondd el, és viseld el, akárhogy fogadja, mert érthető, ha nem fog neki tetszeni, amit tettél.

2022. nov. 22. 01:20
 44/56 anonim ***** válasza:
74%
Nehezen tudom elképzelni, hogy sem a családban, sem a barátaid közt ne akadt volna egy ép elméjű, aki javasolta volna, hogy ezt ne így intézd. Nem lennék a gyerek apjának a helyében. Kb úgy érezném magam, mint egy nő, akit megerőszakoltak. Felfoghatatlan számomra ez a felelőtlenség a részedről. Valószínűleg esélytelen volna az apa, de simán be is perelhet a gyermekelhelyezés miatt. Elnézve a kérdésed és a válaszaid, valószínűleg sokminden fontosabb, mint a gyerek lelki világa.
2022. nov. 22. 06:16
 45/56 anonim ***** válasza:
78%
Hogy tudtok így benyelni ennyire nyilvánvaló kamu kérdést? :D
2022. nov. 22. 06:25
 46/56 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, de tényleg egy internetes fórumon kell magyaráznom, milyen egy legjobb barátság? Azt sem mondanám el senkinek, ha azzal hívnának fel, hogy segítsek hullákat elásni nekik valahol. Én mozgok vele egy társaságban, nem a barátnőim. Közös barátok, ismerősök által. És igen, megtudná, mert annyira nem nagy város Budapest sem. Szeretnék visszatérni az itteni életemhez, ismét megfordulni itt-ott, a gyereket sem a négy fal között tervezem nevelni.

De, mondták, persze, hogy ezt másképp kellene intézni. Viszont akkor annyira szerettem volna messzire került a gyerekem apjától, hogy ezeket meg sem hallottam. Utána pedig nem beszéltünk róla nagyon sokáig, hallani sem akartam, mi van vele.

2022. nov. 22. 07:36
 47/56 anonim ***** válasza:
63%
Éppen ez az önzőség. Te te te... kit érdekel te mit akarsz/akartál az exeddel kezdeni? A gyereknek viszont joga van az apjához, neked ezt kellett volna szem előtt tartanod és nem sunyi módon titkolózni. Most sem a gyerek érdekében mondanád el, csak hogy mentsd a bőrödet. Én is szeretném azt hinni, hogy a kérdés csak kamu és ennyire önző ember nincs a világon, aki nem látja ez mennyire gáz sztori. Nem tudod visszacsinálni és már máshogy csinálnád, értem. De ez nem mentség. Nem Bárhogy is tudja meg, nem fog megdícsérni. Szerintem erre nincs bocsánat.
2022. nov. 22. 08:36
 48/56 anonim ***** válasza:
73%

Szeretnék visszatérni az itteni életemhez, ismét megfordulni itt-ott, a gyereket sem a négy fal között tervezem nevelni.

Mi tart vissza? Csak akkor mozdulhatsz ki a négy fal közül, ha a pasassal közlöd, hogy övé a gyerek, vagy hol az összefüggés?!

2022. nov. 22. 08:41
 49/56 anonim ***** válasza:
72%

48# Nem érted. Égne a pofáján a bőr, ha véletlenül összefutnának, vagy váratlanul kapna egy telefont az extől, hogy "hallom van egy gyereked, aki kiköpött másod és nem mellesleg olyan idős, hogy tőlem is lehet".

Hogy ezt elkerülje, inkább elmondaná, hogy a saját lelkén könnyítsen. Az, hogy a gyereknek legyen ép kapcsolata az apjával, fel sem merül...

2022. nov. 22. 08:45
 50/56 anonim ***** válasza:
90%
Azt ugye tudod, hogy a gyerektartási pénz nem a tiéd, hanem a gyereké? Szóval az, hogy te nem tartasz rá igényt az egy dolog, viszont a gyerekdnek félreteheted a számlájára a saját pénzét, mivel az az övé!
2022. nov. 22. 21:52
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!