Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az orvos szerint túl sokat...

Ha az orvos szerint túl sokat hízott az egy hónapos babám, mit tehetek?

Figyelt kérdés
1 kilót hízott. A lényeg, hogy én nem fogok semmin változtatni, nem fogom éheztetni. Keresztbe tud tenni? Esetleg kihívhatja a gyámügyet? Vagy megköszönhetem a tanácsát és kérhetem, hogy fejezzük be a témát?
2022. nov. 14. 10:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, semmit. :DD A gyámügy szinte semmivel se foglalkozik, nem majd ezzel. Ne légy paramami
2022. nov. 14. 10:53
 2/19 anonim ***** válasza:
95%

Semmit nem tud tenni, nyugi. Elmondja, meghallgatod, hazamégy.

Tápszeres?

2022. nov. 14. 10:54
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyi idős a baba.

Nekem a fiam volt, hogy 1.5 kilót hízott az első hónapokban.

Nálam a védőnő kekeckedett mindig.

Igény szerint szoptattam, arra a doki mindig azt mondta, nem lehet túletetni.

4honaposan elkezdtem vele a hozzátáplálást, doki tanácsára. Na ekkor fenyegetett engem a védőnő a gyámüggyel, mert 1 éves korig szoptatnom kell csak, a kajával veszélyeztetem.

Aztán rá 2 évre jött a lányom. Ő az ellenkezője. Ő is igény szerint szoptatott volt, ő meg semmit nem hízott kb.

Itt azért fenyegetett a védőnő, mert alultáplált a gyerek, éheztetem. Gyámügyet hív, ha nem hízlalom fel.

Doki kiröhögte.

Azóta a fiam 3 éves, teljesen atlagos testalkattal.

Lányom 1 éves, szintén korának megfelelő.

Én mindig elengedtem az ilyent. Annyit eszik amennyit akar. Nem fogom éheztetni/tömni csak azért, mert a védőnő úgy akarja

Semmit nem tudnak tenni egyébként.

2022. nov. 14. 10:58
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen, tápszeres
2022. nov. 14. 10:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Nagyon jó, köszönöm!
2022. nov. 14. 10:59
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyamugy arra van ha vered vagy kirakod a haz ele a gyereket ejjelre, nem arra, hogy hizik :)
2022. nov. 14. 11:19
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg amit tehetsz, hogy leváltod az orvost ha teheted. Ha nem bízol benne hogy jó szakember (márpedig egy jó szakember nem pattog ilyenen) akkor nincs értelme hozzá járni mert nem fogsz bízni a diagnózisában.
2022. nov. 14. 11:29
 8/19 anonim ***** válasza:
23%
Mondjuk én inkább elgondolkodnek, nem e igaza van. Nem hiszek abban, hogy egy szakember simán baxogatasbol mondana ilyet, inkább arra gondolnék, mi baja lehet a gyereknek, ha gyorsan és sokat hízik. A túlsúly nem játék,
2022. nov. 14. 11:40
 9/19 anonim ***** válasza:
Az fiam 1,2 kilót hízott a 2. hónapban. A lányom 1-1 kilót az első két hónapban. Utána lelassult. A fiam még vékonyabb is az átlagnál. A lányom még csak 3 hónapos, úgyhogy róla nem tudok nyilatkozi. Igény szerint vannak etetve. Soha senki nem tett megjegyzéseket a hízásukra. Ilyen pici babáknál teljesen normális, ha 1-1 hónapban többet híznak. Nem tudom, hogy milyen világban él a doki. Én lehet, hogy elgondolkodnék a váltáson, ha van rá lehetőség. Már az elején hülyeségeket mond mi lesz később. Egyébként meg engedd el a füled mellett, nem tud keresztbe tenni. Etesd igény szerint és kész.
2022. nov. 14. 12:35
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is 1 kilót hízott az első hónapban, őt megdicsérte a gyerekorvos meg a védőnő is, hogy milyen jól fejlődik... szóval ennyit erről :D

Én annyit reagálnék, hogy "rendben, majd odafigyelek rá", aztán etetném szépen igény szerint tovább.

2022. nov. 14. 12:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!