Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az orvos szerint túl sokat...

Ha az orvos szerint túl sokat hízott az egy hónapos babám, mit tehetek?

Figyelt kérdés
1 kilót hízott. A lényeg, hogy én nem fogok semmin változtatni, nem fogom éheztetni. Keresztbe tud tenni? Esetleg kihívhatja a gyámügyet? Vagy megköszönhetem a tanácsát és kérhetem, hogy fejezzük be a témát?
2022. nov. 14. 10:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is az első hónapokban túl sokat hízott, aztán 1 éves kora körül már alultáplált lett.😅
2022. nov. 14. 13:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ehhh

Az enyém 1200-ket hízott és mindenki csak elismerően hümmögött..

Ha van sapka az a baj. Ha nincs, az…

Bólogatsz és csinálod, ahogy esdig.

2022. nov. 14. 13:27
 13/19 anonim ***** válasza:
81%
A mi orvosunk is megdicsért státuszon amikor 1 kg-t hízott a lányom, majd kértem, hogy írjon tápszert, erre lecs*szett hogy ha tápszeresen hízott ennyit az sok. 🤷‍♀️
2022. nov. 14. 13:51
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

Ó ezt a temát hogy utáltam. Mind a 2 fiam kis súllyal született. Első félig tápszeres volt. Folyamatosan hallgattam, hogy sok a hízás, holott nagyon vékony volt, és még most, 4 évesen is kisebb a súlya, mint a kortársainak. Első hónapban 1kg, már 2.tól csökkent a hízás.

A 2. Fiam anyatejes volt, 1. Hónapban 1,5kg! volt a hízás. Erre fel annyit mondott ugyanaz a doki: "az jó sok tej". Kérdeztem emlékezve a másik fiamnál lévő lecseszések miatt, hogy nem sok? Ja, hát anyatejes, nem lehet mit tenni, annyit hízik, amennyit a szervezete... Stbstbstb. Anyatejesnél nem számít, tápszeresnél kevesebb is baj... Na én itt el is engedtem ezt a témát, nekem ez nem releváns, hogy ennyire megkülönbözteti. Hozzáteszem, a 2. Fiam is kis súlyú mai napig... Semmi összefüggés, hogy az elején mennyit hízik.

Azt tanácsolom, hogy hallgasd meg amit mond, bólogass rá, aztán amint kilépsz a rendelőből, engedd el a témát. Nem kell mondani, hogy nem értesz egyet. Úgyse látja, hogy mit hogy csinálsz.

2022. nov. 14. 15:30
 15/19 anonim ***** válasza:
Lehet csak azért mert az intenzíven volt a gyerekem, de nálam szó szerint tapsikolt a csecsemős hogy milyen sokat eszik a gyerek és szépen gyarapodik.
2022. nov. 14. 18:16
 16/19 anonim ***** válasza:
69%
Mikor tűnik már el az a sztereotípia, hogy a tápszer ördögtől való és csak a szent anyatej a jó?
2022. nov. 14. 22:14
 17/19 A kérdező kommentje:
A védőnő is hívogat, hogy sikerül-e kevesebbet adnom neki. Így annyira nem terelhetek.
2022. nov. 15. 10:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért? Mennyit eszik és hányszor?
2022. nov. 15. 13:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"A védőnő is hívogat, hogy sikerül-e kevesebbet adnom neki. Így annyira nem terelhetek."

Mondd neki, hogy igen. Ennyi.

14.es voltam.

2022. nov. 15. 14:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!