Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mi a helyzet a...

Ilyen esetben mi a helyzet a hálapénzzel?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy már nincs. Viszont magánrendelésre járok orvoshoz, programozott császárom lesz. Kiírt császárra egy bizonyos napra, amikor ügyeletes lesz. Így ha nem indul be magától korábban, a magánorvosom fog császározni. Ha beindul, akkor az épp aznap lévő ügyeletes.(Tudom, nem lehetne, ebben a kórházban mégis lehet.). Viszont nekem ez olyan fura helyzet lesz. Ha magánrendelésre megyek vissza 6 hetes kontrollra, ott sem lehet adni hálapénzt? (Nem igazán szeretnék). De mi van, ha elvárna valamit? Ti mit tennétek?
2022. okt. 29. 16:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%

Itt nem hálapénzről lesz szó. Bevállalta a programozott császárt úgy, hogy kijátsza a kiskapukat.

Te igénybeveszed a szolgáltatását és ezt ki kell fizetni.

Legkésőbb a 6 hetes kontroll vizsgálaton ki kell fizetned a dokinak a szülést.

2022. okt. 29. 16:36
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én dokim az utolsó ultrahangon kérte a pénzt.
2022. okt. 29. 16:46
 3/26 A kérdező kommentje:
Nem teljesen értek egyet. Ha mindenáron ő lenne az orvosom, akkor egyetertenék. De közel sem áll 100 %ig a rendelkezésemre. Mondhatni nagyon kicsi az esélye, hogy pont aznap szüljek, tehát ne induljom be hamarabb a szülés. Én azt gondolom, hogy valamennyit érdemel, de nem annyit, mintha teljesen a rendelkezésemre állna, bármikor is induljon be a szülés.
2022. okt. 29. 16:46
 4/26 anonim ***** válasza:
89%

Ő írt ki programcsászárra? ha igen akkor a tarifáját kell adnod. Főleg ha amúgy nem a körzetes kórházadban fogsz szülni.

Ha nem akarsz fizetni mikor beindul a szülés sétálj be a körzetes kórházadba és megszüleszt az ügyeletes doki

2022. okt. 29. 16:51
 5/26 anonim ***** válasza:
56%
Ha nála fogsz szülni, akkor jár neki a pénz. Ha az ügyeletesnél, akkor nem.
2022. okt. 29. 16:53
 6/26 A kérdező kommentje:
De hogy kellene már adnom ha engem is büntetnek érte? Ő vállalta be, hogy ügyeleti időben megműt, máskor nem. Persze mondom, szívesen adok valamit, de nem annyit, mintha teljesen számíthatnék rá. Nincs is tarifája, mivel már tilos, hogy legyen.
2022. okt. 29. 16:56
 7/26 anonim ***** válasza:
88%
A magánrendelésen fizethetsz neki.
2022. okt. 29. 16:58
 8/26 anonim ***** válasza:
77%
Én nem adnék, ez is hálapénznek minősül, ami büntetendő. Az hogy az ügyeleti idejében megműt az nem plusz szolgáltatás. Az a munkája.
2022. okt. 29. 16:58
 9/26 anonim ***** válasza:
31%

Magánban van tarifája.

És ha neked megéri hogy feneket csinálj a szádból és híred menjen, legközelebb meg ne vállaljon el senki akkor hajrá.

Indokolt a programcsászár vagy csak lusta vagy szülni?

2022. okt. 29. 16:59
 10/26 anonim ***** válasza:
63%

De ha az orvos írta ki? Ha a kérdező nem kérte hogy az ő ügyeleti idejében legyen?

Amúgy kérdező én megmondanám a dokinak hogy úgy írjon ki program császárra hogy nekem mindegy ki műt, nem akarok fogadott orvost.

Én is hasonló helyzetben leszek, nálunk egyszer császár mindig császár, és az első sajnos sűrgősségi császár lett, így a második programozott lesz. Magánba fogok járni terhesgondozásra de én nem ragaszkodom hozzá hogy ő műtsön, így terveim szerint megmondom neki hogy nem ragaszkodom hozzá hogy az ő ügyeleti idejére írja ki a műtétet.

2022. okt. 29. 17:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!