Ilyen esetben mi a helyzet a hálapénzzel?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy már nincs. Viszont magánrendelésre járok orvoshoz, programozott császárom lesz. Kiírt császárra egy bizonyos napra, amikor ügyeletes lesz. Így ha nem indul be magától korábban, a magánorvosom fog császározni. Ha beindul, akkor az épp aznap lévő ügyeletes.(Tudom, nem lehetne, ebben a kórházban mégis lehet.). Viszont nekem ez olyan fura helyzet lesz. Ha magánrendelésre megyek vissza 6 hetes kontrollra, ott sem lehet adni hálapénzt? (Nem igazán szeretnék). De mi van, ha elvárna valamit? Ti mit tennétek?2022. okt. 29. 16:22
11/26 anonim válasza:
Nálunk nem lehet ilyet. A magándokim azt mondta hiába lesz esetleg ügyeletes, amikor szülni megyek, nem nyúlhat hozzám, max beköszönhet a szülőszobába...
Ha nem akarnék, én nem adnék neki pénzt és ennyi. Szerintem jó dolog, hogy "eltörölték" ezt a pénz zsebbe dugdosást az állami szférában!
12/26 anonim válasza:
Felénk az ilyen esetekre can az, hogy a magánrendelésen a 6 hetes kontroll ára olyan, hogy benne van a szülés (50 ezer forint). Nyilván így is megteheted, hogy ne hozzá mész vissza és kész.
Egyébként meg a hálapénz adása is büntetendő, szóval nem adnék, de el sem várnám, hogy ő operáljon. De ha úgy is munkaidejében csinálja, akkor szerintem ő se vár érte plusz pénzt.
13/26 A kérdező kommentje:
Na ezaz, hogy én nem kértem, hogy ő műtsön. Ha lehetne fogadott orvos, császárhoz akkor sem fogadnék, mivel nekem nem ér ennyit egy 30 perces műtét.
2022. okt. 29. 17:16
14/26 anonim válasza:
Nincs szád, hogy megkérdezd a dokit, hogy ezt ő, hogy gondolta ki?
15/26 anonim válasza:
Ha nem kérted, hogy ő műtsön, minek fizetnél? Nem véletlen szüntették meg a puncibizniszt.
16/26 anonim válasza:
Amúgy is programcsászár lenne vagy ő intézte el?
17/26 anonim válasza:
#11! Bocs, ha hülye kérdés, én még nem szültem. De ha az ügyeletes orvos nem nyúlhat hozzád, akkor kinél kell szülnöd? A portásnál?😂
18/26 anonim válasza:
Számomra a lényeg maradt ki a történetből: miért írt ki program császárra? Indokolt vagy te kérted?
19/26 A kérdező kommentje:
Második gyerek, az első végül császárral született meg, így nem választhatok, automatikusan császár. (Ebben a kórházban legalábbis biztosan. Meg sem kérdeznek.) Ehhez a kórházhoz tartozom. Mivel ígyis-úgyis programcsászár, miért írna be keddre Juliskához, ha ő szerdán rendel és ő az orvosom. Akkor nyilván szerdára ír be. Ha a kórházba járnék hozzá gondozásra, akkoris ugyanígy lenne. Saját magához írna be. Természetesen megkérdeztem az orvost a hálapénzről, ha már így alakult a helyzet. Azt mondta, hogy ahogy gondolom, ahogy érzem. A kórházban nem adhatok semmit, szóval ha a kórházba megyek 6 hetes kontrollra, akkor ne adjak. Viszont ha szeretnék adni, akkor a magánrendelésére menjek. Nyilván ezt mondta, mivel már nem kérhet pénzt. Ha megmondja az összeget, fel is jelenthetném. (Nem tettem volna, csak infóként írom.) Tehát az én véleményem az, hogy abszolút nem tudok rá fogadott orvosként tekinteni, mivel hétköznap 4 után és hétvégén egyáltalán nem hívható (az új szabályok után lett ez, hogy nem lehet fogadott orvos.). Illetve hogy eszméletlen kicsi az esélye, hogy ne induljon be hamarabb (pont a 40.hétre írta ki a császárt), így szintén nem tudom igazi fogadott orvosnak tekinteni. Ha pedig mégis akkor születne, neki az akkoris a munkaideje, ügyeletes. Nem szeretnék adni, de ha már így alakult, nekem ez így kb.30 ezret érne meg. Úgyis ott lenne még a magánrendelés ára is, ami 20 ezer. Tehát végül ígyis úgyis 50 ezernél tartanék. Egyébként még egy ilyen összegű ajándékra is gondoltam...
2022. okt. 30. 07:13
20/26 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy nekem ez a véleményem, de más véleményére is kiváncsi vagyok, ezért is írtam ki a kérdést.
2022. okt. 30. 07:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!