Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mi a helyzet a...

Ilyen esetben mi a helyzet a hálapénzzel?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy már nincs. Viszont magánrendelésre járok orvoshoz, programozott császárom lesz. Kiírt császárra egy bizonyos napra, amikor ügyeletes lesz. Így ha nem indul be magától korábban, a magánorvosom fog császározni. Ha beindul, akkor az épp aznap lévő ügyeletes.(Tudom, nem lehetne, ebben a kórházban mégis lehet.). Viszont nekem ez olyan fura helyzet lesz. Ha magánrendelésre megyek vissza 6 hetes kontrollra, ott sem lehet adni hálapénzt? (Nem igazán szeretnék). De mi van, ha elvárna valamit? Ti mit tennétek?
2022. okt. 29. 16:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ilyenről nem is hallottam. Én is úgy tudtam eddig, hogy ha esetleg a saját orvos is bent van a kórházban, akkor sem vezetheti le a szulesedet. Ilyet pláne nem hallottam, hogy még magához is ír be...
2022. okt. 30. 07:19
 22/26 anonim ***** válasza:
17# Általában több ügyeletes orvos is van egy-egy kórházban bármilyen meglepő. :D Nálunk pl. 4, de én megyei kórházhoz tartozom ahol pörögnek a szülések és attól, hogy valakit műtőbe kell tolni, más még szülhet éppen természetesen. Vidéki nagyon kis kórházakban nem tudom mi a helyzet, de hogy magándoki semmiképpen nem jegyezhetne be senkit magához az biztos. Ha államiban jár hozzá valaki gondozásra, akkor beírhat. Éppen ez a lényeg az átjárhatóság megszűntetésénél. Én nem adnék neki hálapénzt, de én alapból azt mondon, hogy mindenki a fizetéséért dolgozzon, ne a borítékért. Mondom ezt úgy, hogy egyébként nagy érvágás egy nőnek, hogy ismeretlen emberekkel szül, főleg ha természetesen, de erre sem a borítékosztás a megoldás.
2022. okt. 30. 08:05
 23/26 A kérdező kommentje:
Sok kórház kijátsza a kiskapukat, csak mindegyik más területen. (Nem tudom mi alapján). Barátnőm pl.szülésznőt fogadhat egy másik kórházban. Én azt nem tehetném.
2022. okt. 30. 08:43
 24/26 anonim ***** válasza:
Kérdező én menekülnék ilyen elavult nézetű kórházból, mert ha ebben ilyen ősi nézeteket vall, akkor lehet másban is, ami titeket veszélyeztet
2022. okt. 30. 11:26
 25/26 anonim ***** válasza:
37%

#22!Értem, de most tekintsünk el a császártól. Tehát beesek megindult szüléssel. Van mondjuk 3 ügyeletes.Az egyik sürgősségi császárnál van, a másik egy hüvelyi szülésnél. Az én dokim meg ott malmozik és közli, hogy tartsam bent a gyereket, vagy szüljek egyedül, mert ő ugyan meg se vizsgál?

Ez már olyan tök fölösleges kukacoskodás. Miért nem lehet ennyi mázli faktort hagyni a nőknek, ha legalább akkor indul be, szülhessen az egyetlen orvosnál, akit ismer és akiben megbízik?

Amúgy köszönöm a választ.

2022. okt. 30. 11:59
 26/26 anonim ***** válasza:
92%

Nyilván, ha nincs más opció, akkor lehet nála szülni, de azért ha van bent 4 orvos, ahhoz nagyon nagy mák kell, hogy pont csak az én orvosom "érjen rá".

Én egyébként a szülésem alatt kétszer láttam az orvost. Egyszer megvizsgált mielőtt fájdalomcsillapítót kaptam (nem eda) és gátmetszésnél, illetve amíg összelapátolt. Ezért felesleges fizetni. Engem az nyugtatott volna meg, ha a szülésznőt ismerem, tudom, hogy bízhatok benne és hogy minden úgy fog történni, ahogy szeretném (persze amíg lehet ebbe beleszólásom). Ehelyett én kifogtam valami nagyon unszimpatikust, aki mellett kétszer is összedőlt a kis bizalmi világom vajúdás közben és ez az élmény nagyban hozzájárult ahhoz, hogy bár 2 gyereket szerettünk volna, én ezt egyelőre el sem tudom képzelni, hogy újra átéljem. Szóval a rendszer úgy sz*r ahogy van és a kiskapukat is igyekeznek betömködni. Pl. lásd Budapest, Szent Imre kórház, ahol ha szülésfelkészítőre jártál, fogadhattál szülésznőt. Már nem.

Én nem mondtam, hogy ez normális, csak hogy nálunk így van/volt. Erre viszont tényleg nem az a jó megoldás, hogy dugdosom a zsebekbe a borítékokat. Annak örülök, hogy ezt már elvileg nem lehet.

2022. okt. 30. 14:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!