Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzik feljogosítva...

Miért érzik feljogosítva magukat egyesek arra, hogy a saját gyerekemmel való döntésemet fellbírálják? És miért én vagyok a rossz ezek után is?

Figyelt kérdés
Férjem sógorának a családja családi összejövetelt tartott, és meghívtak minket is, mert férjem testvérének az anyósa jóban van velünk, és neki ünnepeltük a szülinapját. Elmondtuk a 14 éves fiunknak még odaérkezésünk előtt, hogy szó sem lehet arról, hogy ott marad, este 7-kor jövünk haza. Ez a mi döntésünk volt, mi így láttuk jónak. Egy 13 éves fiú bepróbálkozott nálam, hogy engedjem, hogy ott maradjon éjfélig a gyerek, mert majd hazaviszi XY a fiamat. Nem akartam, meg is mondtam neki, hogy senki nem lakik arrafelé, amerre mi, 2×25 km-es kitérő lenne, ha valaki hazahozná. Erre utána jött egy felnőtt egy kislánnyal, hogyha aranyosan ránk mosolyog a kislány, akkor maradhat-e ott a fiam. Megmondtam, hogy nem. Majd jött egy harmadik is, hogy engedjük már Mátét Gyurcival, majd éjfél után hazaviszik. Megmondtam, hogy nem. Erre az a nő, aki a kislánnyal jött, az mondta a gyerekeknek, hogy menjenek oda férjem anyósához, és mondják neki, és majd ő megpuhít minket. Most ezt miért kellett?
2022. okt. 8. 21:57
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
70%

"Erre az a nő, aki a kislánnyal jött, az mondta a gyerekeknek, hogy menjenek oda férjem anyósához..."

aztán később ezt írod (#7): "mi nem tartozunk a családhoz."

Na most a férjed anyósa az a TE anyád. Valami nagyon nem kerek, ha te nem tartozol a saját anyád családjához.

Ha netán elírás lenne, és a férjed anyját akartad volna írni, a következő beszólásod akkor sem állja meg a helyét, hiszen természetesen a férjed családjához IS tartoztok.

Ezt nem dolgoztad ki eléggé, legközelebb jobban figyelj az apró részletekre...

2022. okt. 9. 19:43
 32/33 Derjaderja ***** válasza:
31%

A férje sógoráról (tehát a férje testvére párjáról) és a férje testvére párjának az anyjáról (férje testverének az anyósa) van szó.

Ott egy helyen a testvér szó kimaradt, de amúgy szerintem érhető.

Egy átlag családban ez már inkább két külön család. Pl a testvérem párját én jól ismerem, a szüleit párszor láttam, de a párom ezekkel a szülőkkel sose találkozott.

2022. okt. 9. 20:01
 33/33 anonim ***** válasza:
82%

Szegény gyerek. :(

TE így döntöttél, TE azt mondtad.

14 éves, nem 4... Azt eldöntheti reggelente, milyen alsónadrágot vesz fel, vagy az is a te szent döntésed? Nem normális, ahogy kontrolláljátok. Régimódi, vaskalapos szülők lehettek, akik imádnak izmozni a gyerekkel, mondván, hogy ők a szülők és az van, amit mondanak.

2022. okt. 9. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!