Gyerekvállalás ilyen rossz kilátások mellett?
Azt csinálsz, amit akarsz.
Csomóan vállalnak mindezek ellenére, csomóan meg pont ezért nem. Döntsd el, mit akarsz, és hajrá.
"Vagy ez teljesen pesszimista hozzáállás, velem van a baj?"
Igen.
Miért akarna téged bárki is meggyőzni? A te felelősséged és döntésed a gyerekvállalás, nem a mienk. El vagy te tévedve, ha azért jöttél ide, hogy itt majd meggyőzünk.
Egyébként minden generáció úgy érzi, hogy az ő fiatalkorában volt a legjobb ("bezzeg az én időmben!"), és utána borzasztó lett, és szegény mostani fiatalok... Már a nagymamámtól ezt hallgattuk mindig, pedig ő '56-ban szült és hozta el a csecsemőjét (apukámat) a kórházból úgy, hogy az út másik felére átjutni három nap volt, mert pont ott lőttek...
háborúk alatt is szültek. aki szeretne gyereket, az bízik abban, hogy jó lesz. az ember alkalmazkodik a változásokhoz.
én sem kérdeztem meg a szüleimet, hogy miért születtem. azért mert akartak. ha viszont élek, akkor az én dolgom, hogy hogyan.
ha úgy érzed, hogy szeretnél, akkor gondolom mindent megteszel, hogy a gyerekkorában jó legyen. ha azt gondolod, hogy nem leszel erre képes, akkor nem biztos, hogy jó döntés gyereket vállalni. és azt hozzá teszem, hogy a gyereknek első sorban a szeretet, törődés a fontos, nem az, hogy anyagilag mindent megengedhess
Az energiaválság jelen probléma. 20 év múlva már megoldjuk és nem fogunk fuggeni ennyire a fosszilis energiahordozóktól. Az idei telet bírjuk ki, és fejezzék már be a szomszédban a háborút.
Én sem mondom a szüleimnek, hogy minek vállaltak a rendszerváltás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!