Gyerekvállalás ilyen rossz kilátások mellett?
Ez a gyerekkérdés általában úgy áll, hogy ahol tényleg kétségei kellenének lennie a szülőknek afelől, hogy fel tudja-e nevelni őket, egyáltalán megérik-e jó eséllyel a felnőttkort, ott születik legtöbb gyerek .
Ahol meg minden létszükséglet adott és semmi arra utaló jel nincs, hogy ez megváltozna, ott jön ez a műrettegés, hogy nem akarok neki szenvedést.
Holott valójában a felelősségvállalástól rettegsz, ami valóban a gyerekvállalás velejárója.
Épp a gyerekünket várom. Persze aggasztanak a világban zajló dolgok, de nem fogom rettegésben élni az életem, hogy mi lesz.
Ilyen alapon bezárkózhatnék évekre elegendő konzervkajával egy betonbunkerbe, és remegve várhatom a világvégét.
"Félre ne értsd senki, persze aki nem tud gyereket vállalni jó, hogy vannak ilyen lehetőségek, de eleve az élet természetes rendjébe és körforgásába avatkozunk bele."
Lehet, de az abortusszal, sőt, a modern fogamzásgátlással is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs rá szükség, de nehogy már az a néhány lombikbébi tegye tönkre a bolygót.
44-ben nem volt alkalmas, mert bejöttek a németek. 45-ben nem volt alkalmas, mert bejöttek az oroszok. 47-ben nem volt alkalmas, mert elkezdődött a hidegháború. 53-ban nem volt alkalmas, mert meghalt Sztálin és kezdődött a hatalmi harc. 55-ben nem volt alkalmas, mert kezdődött a vietnámi háború.
76-ben nem volt alkalmas az arab földek izraeli megszállása miatt, 98-ban nem volt alkalmas a délszláv háború miatt, 2001-ben nem volt alkalmas 911 miatt, 2003-ban nem volt alkalmas a közel-keleti háborúk miatt, 2006-ban nem volt alkalmas É-Korea első atomtesztje miatt, 2008-ban nem volt alkalmas a világválság miatt, 2010-ben nem volt alkalmas a devizakrízis miatt, 2014-ben nem volt alkalmas az orosz szeparatista háború miatt, 2019-ben nem volt alkalmas a covid miatt, 2022-ben nem volt alkalmas az orosz-ukrán-amerikai-EU háború miatt, ezután pedig nem lesz alkalmas, mert jön a Kína-Tajvan háború és a szankcionálások után minden idők legdurvább globálgazdasági összeomlása.
Szóval nem érdemes várni a gyerekkel, minden korszak egyformán szar.
14 ès 15 tökéletesen leírta.
Én is hezitálok, de a jelen és a köv. 5-10 èv miatt.
Mivel ekkora tartalékra nem készültünk fel, amivel a rezsi stb jàr..hiszen mi 3-4 gyermeket terveztünk ( nincs csokunk!) ennek megfelelően az ingatlanunk is ekkora, ami magasabb áram és gáz költséggel is jàr.
Viszont nem a most következő àrakkal kalkuláltunk.
Én a jövő miatt nem aggódok.
Rosszabb is volt màr, nem az én gyerekemmel népesedik túl a bolygó, hanem Kína stb miatt ibkább.
Európában így is fogyunk.
Az ökológiai lábnyomomat próbálom csökkenteni.
2-odkézből ruha, fa ültetés, nagyon szelektíven kezeljük a hulladékot.
Heti 1 max 2 kukazsàknyi kommunàlis hulladékunk van a jelenlegi 4 főre.
Egyedül a pelenkát nem mostam, mert én úgy gondolom, hogy nagyobb baj az áram és vízfogyasztás majd a szàrítógép vagy a ház nedvesedése miatti párátlanítással okozott szennyezés és pazarlás.
Plusz a gErekeim rettentő kaka-pisimatyik voltak.
Szerencsére hamar szobatiszták lettek (2 éves koruk után 1-1,5 hónappal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!