Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzik feljogosítva...

Miért érzik feljogosítva magukat egyesek arra, hogy a saját gyerekemmel való döntésemet fellbírálják? És miért én vagyok a rossz ezek után is?

Figyelt kérdés
Férjem sógorának a családja családi összejövetelt tartott, és meghívtak minket is, mert férjem testvérének az anyósa jóban van velünk, és neki ünnepeltük a szülinapját. Elmondtuk a 14 éves fiunknak még odaérkezésünk előtt, hogy szó sem lehet arról, hogy ott marad, este 7-kor jövünk haza. Ez a mi döntésünk volt, mi így láttuk jónak. Egy 13 éves fiú bepróbálkozott nálam, hogy engedjem, hogy ott maradjon éjfélig a gyerek, mert majd hazaviszi XY a fiamat. Nem akartam, meg is mondtam neki, hogy senki nem lakik arrafelé, amerre mi, 2×25 km-es kitérő lenne, ha valaki hazahozná. Erre utána jött egy felnőtt egy kislánnyal, hogyha aranyosan ránk mosolyog a kislány, akkor maradhat-e ott a fiam. Megmondtam, hogy nem. Majd jött egy harmadik is, hogy engedjük már Mátét Gyurcival, majd éjfél után hazaviszik. Megmondtam, hogy nem. Erre az a nő, aki a kislánnyal jött, az mondta a gyerekeknek, hogy menjenek oda férjem anyósához, és mondják neki, és majd ő megpuhít minket. Most ezt miért kellett?
2022. okt. 8. 21:57
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
24%
Mert azt akarják, hogy a saját akaratuk érvényesüljön. Ameddig a te fiad ott van/volt, addig se kellett a 13 éves fiúval foglalkozni.
2022. okt. 8. 21:59
 2/33 anonim ***** válasza:
70%
Tényleg kérdező, mi lett a vége?
2022. okt. 8. 21:59
 3/33 anonim ***** válasza:
95%
A 14 éves fiad mit gondolt erről? Maradt volna? Egy ennyi idősnek azért szokás figyelembe venni a véleményét ilyen kérdésekben.
2022. okt. 8. 22:15
 4/33 anonim ***** válasza:
86%
És miért nem enegdted? Ti miért nem maradtatok, ha még javában tartott a buli?
2022. okt. 8. 22:19
 5/33 Derjaderja ***** válasza:
35%

Nagyon idegesítő, én is kiakadtam volna.

Gondolom egy normális estét akartatok otthon a családdal, ha jól értem ezzel a rokonsággal inkább udvariasságból találkoztatok.

Nem teljesen értem, mért maradt volna ott a fiú, de ha nagyon akart volna, esetleg elmentem volna érte mondjuk fél 10-re (ha hétvége). Éjfélkor bulizó felnőttek autójába nem hagynám ülni, ha nem bízom meg bennük 100%-ban, de ahol a 13 éves éjfélig marad, és mindenki ilyen idiótàn viselkedik, az már nem bizalomkeltű hely

2022. okt. 8. 22:27
 6/33 anonim ***** válasza:
87%

Mondjuk ha másnap nincs suli, és megbízható ember mondta volna, hogy hazahozza, és tényleg tök jól érzi magát, igazán engedhettél volna neki is, azért nem kért olyan hú de sokat.

Másrészt csak hangosan ki kell jelenteni, hogy mentek haza ekkor meg akkor, aztán pont. Ha ennek nyomós oka van, akkor max ennyit mondanék, hogy nyomós okból megyünk, sajnálom. De engedd el, annyira nem történt nagy tragédia szerintem.

2022. okt. 8. 22:28
 7/33 A kérdező kommentje:

A vége veszekedés lett. Azért nem akartam engedni, hogy tovább maradjon, mert egyrészt 50 km benzin nem gyalog jár, másrészt meg a rokon gyerek társalkodónőnek használja a fiamat. Nem volt vele egykorú, csak nála kisebb, de ha más is ott lett volna, az én fiam mehetett volna, amerre látott, nem foglalkozott volna vele. Meg a gyerekes nő is úgy volt vele, hogy "legalább Gyurcika nem lesz egyedül".

Alapból mi csak tiszteletből mentünk el, mi nem tartozunk a családhoz.

2022. okt. 8. 22:48
 8/33 Derjaderja ***** válasza:
63%
7. Ez esetben egyértelmű a kép, a srácnak pont elég volt a rajta lógó kisebbekből. Rövidre zártam volna, "sajnos nem tudunk tovább maradni, további kellemes ünneplést, viszontlátásra". Az ilyen gyökér emberekkel csak így lehet, azt hiszik azért indoklod meg a döntésed, hogy ők azt megcáfolhassàk.
2022. okt. 8. 22:56
 9/33 anonim ***** válasza:
84%
De a gyerek akart maradni vagy nem? Ezen múlik az egész helyzet megítélése. Hogy szerinted ki mire használta volna, teljeseb mellékes. Ha jól érzi magát, hadd maradjon, ha nem, akkor menjen haza veletek. De ne azért, mert te ezt "engeded" vagy "nem engeded", nem egy csecsemőről beszélünk, hanem egy önálló véleménnyel rendelkező fiatalról.
2022. okt. 8. 23:40
 10/33 anonim ***** válasza:
71%

3, 4, 9 válaszolókkal értek egyet.

Először is teljesen jogos kérdés, hogy a fiad mit akart.

Amire - talán nem véletlenül - te nem válaszoltál, pedig írtál egy későbbi kommentet (#7).

Az meg egy nevetséges érvelés, hogy szerinted erre-arra akarták használni a gyerekedet. Ott volt egy családi összejövetelen, ahol marasztalták és megoldott lett volna a biztonságos hazavitele. Te meg nem akartad engedni, mert CSAK. Hogy megmutathasd, hogy ki parancsol a te gyerekednek. A benzinre való hivatkozás még nevetségesebb, ha egyszer más ajánlotta, hogy hazaviszi.

Őszintén sajnálom a fiadat, hogy ilyen fafejű anya jutott neki. És ismerve az ilyen helyzetek lélektanát, 90% esélyt adok annak, hogy a fiad szívesen maradt volna. Ha azt mondta volna, hogy nem, az is csak azért lett volna, mert tart tőled.

2022. okt. 9. 00:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!