Miért érzik feljogosítva magukat egyesek arra, hogy a saját gyerekemmel való döntésemet fellbírálják? És miért én vagyok a rossz ezek után is?
Szegény gyereket én sajnálom, 13 évesen nem lehet önálló gondolata, véleménye, amit persze meg lehet beszélni.
Te meg képes vagy egy szülinapi bulit magad körül forgatni, és veszekedést szítani.
Ha én haza akarok menni 7kor, akkor 6:55 veszem a kabátom, puszi mindenkinek és mentem. Esély sincs arra hogy még tizen győzködjenek. Te hogy csináltad a hazamenetelt hogy még veszekedésre is volt alkalom?
Ha nem akarsz pincsikutyat nevelni, akkor miért te mondod meg a gyerek helyett, hogy mi lesz, miért nem kered ki a velemenyét? Pontosan hogy egy beszari pincsikutyát nevelsz, akinek az anyja parancsolgat.
Amúgy igazad volt abban, hogy a rokonok rohadt idegesítőek voltak a nyomulasukkal. Nekik ehhez semmi közük. Csak a fiadnak lett volna. Akit nem kerdeztél meg.
Szerintem lényegtelenek a részletek, hogy miért döntött így meg valahol az is, hogy mit akart a gyerek. Megbeszéltek előre valamit, 14 évesen ehhez tudnia kell tartani magát, és ha mégsem, a kérdezővel ezt megbeszélhetik privát később. A probléma nem ez, túlságosan elment rossz irányba itt a beszélgetés. A probléma az, hogy egy családi összejövetelen (ami ráadásul amúgy is csak udvariassági látogatás volt részükről) mindenki megpróbálta a gyerekekkel együtt aláásni a kérdező döntését. Az még hagyján, hogy egyszer megkérdezik, van-e esély a maradásra, ha az első kérdést nem hallotta a másik gyerek szülője, akkor nagyon max a második is, de hogy utána a gyerekeket felbujtva próbálják a nagymamát is bevonni, hát az tényleg pofátlanság.
Ehhez a családi szálhoz a gyereknek vajmi kevés köze van amúgy is, a nagybátyja anyósának a családja volt jelen, tök jó, ha ők jóban vannak, szép dolog, de tényleg nem az a közeli rokonság, akivel hosszabb időt kéne tölteni, főleg ha nem is azért hívják, mert a személye annyira vonzó és annyira vele akarnak lenni, hanem csak hogy a hasonló korú másik fiú ne legyen annyira magányos. És ezt így erőltetni, meg veszekedést generálni teljesen indokolatlan. Jó, lehet a kérdező is lehet hevesebben reagált, de szerintem tök érthető, ha bosszantotta ez a helyzet. Ha megkérdőjelezik a döntését azt amúgy se a gyerekek előtt tegyék, egyrészt, másrészt meg eleve ne kérdőjelezzék meg a döntéseit, nem tudhatják mi áll mögötte.
Szerintem nem győzködtek volna, ha mondasz bármi indokot, ami miatt nem maradhat a gyerek.
De igazából ha nem értek rá aznap bulizni, lehet, hogy nem is kellett volna menni. Nem tudom, mikor kezdődött, de ha ez egy esti esemény volt, akkor ti kb csak benéztetek. Ha az embernek valamiért nincs ideje rendesen részt venni egy eseményen, akkor nem megy, mert az ilyen félórányi pofavizitből pontosan ez lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!