Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzik feljogosítva...

Miért érzik feljogosítva magukat egyesek arra, hogy a saját gyerekemmel való döntésemet fellbírálják? És miért én vagyok a rossz ezek után is?

Figyelt kérdés
Férjem sógorának a családja családi összejövetelt tartott, és meghívtak minket is, mert férjem testvérének az anyósa jóban van velünk, és neki ünnepeltük a szülinapját. Elmondtuk a 14 éves fiunknak még odaérkezésünk előtt, hogy szó sem lehet arról, hogy ott marad, este 7-kor jövünk haza. Ez a mi döntésünk volt, mi így láttuk jónak. Egy 13 éves fiú bepróbálkozott nálam, hogy engedjem, hogy ott maradjon éjfélig a gyerek, mert majd hazaviszi XY a fiamat. Nem akartam, meg is mondtam neki, hogy senki nem lakik arrafelé, amerre mi, 2×25 km-es kitérő lenne, ha valaki hazahozná. Erre utána jött egy felnőtt egy kislánnyal, hogyha aranyosan ránk mosolyog a kislány, akkor maradhat-e ott a fiam. Megmondtam, hogy nem. Majd jött egy harmadik is, hogy engedjük már Mátét Gyurcival, majd éjfél után hazaviszik. Megmondtam, hogy nem. Erre az a nő, aki a kislánnyal jött, az mondta a gyerekeknek, hogy menjenek oda férjem anyósához, és mondják neki, és majd ő megpuhít minket. Most ezt miért kellett?
2022. okt. 8. 21:57
1 2 3 4
 11/33 Derjaderja ***** válasza:
54%

Jó, de nem mindegy olyan értelemben, hogy ha vki azt mondja, hogy elindul, akkor nem kezdi el az ember agitálni meg manipulálni, nem?

Egyszer felajánlották a hazavivést, elutasították, ennyi.

Na mind1, lehet én látom rosszul és tényleg maradni akart a gyerek (ami amúgy csak egy érv és nem AZ érv a szülőknek, még más szempontjuk is lehet), viszont az ilyen rábeszélős agitátoroktól én is kiakadok.

2022. okt. 9. 00:35
 12/33 anonim ***** válasza:
74%

Nekem az se világos, miért mondta meg még otthon előre a gyerekének, hogy "szó sem lehet arról, hogy ott marad, este 7-kor jövünk haza"?

Sejtette, hogy marasztalni fogják a gyerekét?

Sejtette, hogy a gyereke szívesen maradna és kérlelné őt?

És (ha jól is sejtette), miért lett volna baj, ha maradt volna a gyereke?

Mindenesetre nagyon autokratikus, rugalmatlan és szeretetlen szülőnek tűnik.

2022. okt. 9. 00:40
 13/33 Derjaderja ***** válasza:
54%

Szerintem ezeregy oka lehet. Azért nem hiszem, hogy alap, hogy egy 14 éves éjfélig marad valahol és távoli rokonok hozzák haza. Nem lehetetlen, de nem is gondolom, hogy alanyi jogon jár a gyereknek.

Mi van ha a heti munka után a szülők is pihenni akartak vagy koccintani egy pohár borral? Nyilván nem fog az ember aludni meg borozni, ha a gyerek máshol van és éjfélkor jön haza, esetleg mégis kell értemenni mert bármi is történt. Azért egy 14 éves még nem nagy gyerek, az ember aggódik érte, nem zárja le a napot, amíg nincs ott.

Lehet hogy a szúlők igazából nem is akartak menni, csak udvariasságból vettek részt, azért kötötték ki a hét órát.

Lehet h másnap dolgozni mentek vagy volt még otthon teendő.

Ezek az ötleteim. Túlzásnak tartom a "fafejű", "szeretetlen" és hasonló felvetéseket.

2022. okt. 9. 01:01
 14/33 anonim ***** válasza:
75%

Nem maradhatott a családi összejövetelen mert csak?

Eleve nem a férjed sógora csak, hanem a tiéd is. És a fiad nagybátyja .

De a lényeg h ha a fiad maradni akart volna akkor 14 évesen csaladi összejövetelen gaz volt hazarangatni veszekedések után…

2022. okt. 9. 03:03
 15/33 A kérdező kommentje:
Mert így döntöttünk,így láttuk jónak. Nálunk nem a,gyerek parancsol. Nem arra kértem véleményt, hogy ti mit tettetek volna.
2022. okt. 9. 05:05
 16/33 A kérdező kommentje:
És lehet hogy nektek nem számít, de nekem igenis számít, hogy ne egy pincsi kutyát neveljek, es ne legyen senkinek a játékszere. Plusz en vagyok a gyerek anyja, ha azt mondom, hogy nem, akkor nem, és miért kell odajönni pluszba többször, hogy felülbíráljanak engem?
2022. okt. 9. 05:12
 17/33 anonim ***** válasza:
24%
A saját gyerekeiknek akartak jót, az fontosabb, mint más mit mond.
2022. okt. 9. 05:30
 18/33 anonim ***** válasza:
91%
Leírtad egy törtènetnek a felèt, harmadát és elvárod, hogy neked adjunk igazat, csak és kizárólag azért mert az anyja vagy a gyereknek és mindennek úgy kellene lennie, ahogy azt te mondod. Nekem fura a hozzáállásod, a gondolkozásod. Hol van a gyerek véleménye, gondolata?és a ferjedee? Ez a sztori (az én vagyok az anyja és csinálja a gyerek amit mondoknál) kicsit árnyaltabb.
2022. okt. 9. 06:38
 19/33 A kérdező kommentje:

Megengedem, hogyha úgy van. De nem ez volt a lényeg, hogy mit engedek meg és mikor, meg miért nem engedem.

Utálom, hogy beleszólnak a dolgaimba. Én vagyok a gyerek anyja, én felelek érte, és az apja, nem más. Ha azt mondom, hogy nem, akkor miért kell ellenem hergelni a gyerekeket, hogy akkor menjenek a gyerekek ehhez meg ahhoz, oszt mondják neki.

2022. okt. 9. 06:41
 20/33 anonim ***** válasza:
97%
Te csak ezt tudod szajkózni kommenteken keresztül? Ugyanazt írod egyfolytában...Nem, nincs igazad, mint írtam a sztori ennèl árnyaltabb és összetettebb.
2022. okt. 9. 06:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!